Slutspel 2016 - Semifinaler

AGO – Tidningskungen  2 – 0
A. Jacob Wanselius 2.

Dagens semifinal är det tredje motet i år mellan rivalerna AGO och Tidningskungen. Första mötet vann AGO efter att vänt 0-2 till 5-2, det andra slutade 2-2 men AGO gick segrande ur striden efter straffar och i dagens möte var frågan om TK skulle få revansch! Det var mycket testosteron, vinnarskalle och löplusta på plan. Emellanåt var det lite grinigt men det är precis så en semifinal i Reklamserien skall vara! Denna match höll högsta klass när det gäller taktik, spänning och intensitet. I den tionde minuten blev Jesper Blomqvist fälld med en solklar straff som följd. Höstens komet, Jacob Wanselius, stegade fram och gjorde inget misstag, 1-0! I slutet på den första halvleken var det nära att Johan Hageus stod för ett konstmål men hans bakåtlobb gick strax utanför. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig. Först spelade Blomqvist fram Elias Karroum men Niklas Hedberg räddade närskottet, returen dundrade Simon Thylander mot mål men nu stod Andreas Gustafsson som en räddande ängel på mållinjen och fick bort bollen. Där var 2-0 nära och det var lika nära 1-1 när Andreas Bergvall sköt en stenhård frispark men Kristian Kaufmann reflexräddade! Åtta minuter för full tid spelade Wanselius ned bollen mot kortlinjen, snabbe Thylander han dit innan den gick ut över kortlinjen och fick in en snett inåt bakåt passning och Wanselius kunde trycka in 2-0 i öppet mål, vackert! Minuterna senare spelade Tomas Pettersson en boll diagonalt igenom straffområdet och vid bortre stolpen dök Victor Brunzell upp men bollen gick i gaveln. AGO stängde butiken i slutminuterna och får spela en dubbelfinal på tisdag den 4/10, grattis! Reklamserien hade gärna sett TK i en av finalerna, ni är en färgklick på prisutdelningen, men det kommer fler år!
MATCHENS LIRARE: JESPER BLOMQVIST, AGO.

BOW reklam – Scrive  6 – 1
B. Dennis Östlundh 2, Andreas Andersson 2, Victor Kisfaludy, Christer Mattiasson. S. Jörgen Åberg.

Den andra semifinalen mellan seriesegrarna BOW reklam och Scrive var mer av avvaktande karaktär. Det var intressant att se hur formstarka Scrive skulle genomföra matchen. Det dröjde till den åttonde minuten innan den första målchansen kom och det var när Victor Kisfaludy dundrade en frispark mot mål men Bendikt Zielke räddade kanonen. Under den första halvlekens sist fyra, fem minuter hade BOW en riktigt bra period. Först spelade Andreas Andersson fram V Kisfaludy som kom farande bakifrån, fick till en perfekt bollmottagning och rundande målvakten och gjorde 1-0. Sedan spelade Andersson spelade fram Christer Mattiasson, Östlundh sköt ett bra skott men Zielke storspelade och så blundade domaren när V Kisfaludy borde fått en straff. Däremellan slog Henrik Wiss en crossboll till Jörgen Åberg som vackert bröstade bollen i stolpen och så sköt han in sin egen retur på volley, 1-1 och halvtidsvila! I inledningen på andra så rivstartade lite överraskande Scrive och Michael Björling fick till ett bra skott och i anfallet efter slogs bollen in framför mål men Henrik Strömblad räddade vid bägge tillfällena. Istället för 2-1 till Scrive så var Östlundh både vaken och hade lite flyt när han rullade in bollen i öppet mål. I samma minut, den tredje, så bröt Kristoffer Junegard ett uppspel, spelade fram bollen i planen och två BOW-spelare kom ensam mot målvakten och V Kisfaludy spelade fram Mattiasson till 3-1. BOW spelade sedan kontrollerat men med sex, sju kvar var Scrive tvungna att gå på storoffensiven och fick också ett gyllene läge att reducera när Lucas Lokatt var igenom men Strömblad reflexräddade och returen sköt Johan Gardner ner i marken och så blev det till en lobb i stolpens utsida. Istället för 3-2 så kontrade Andersson in 4-1, ridå! Av bara farten ökade BOW på från 4-1 till 6-1 under matchens sista två minuter efter mål av Östlundh och Andersson. Förra året hade BOW en match i benen inför finalen mot AGO men i år blir det ombytta roller, kul! Scrive har gjort en bra säsong, syns nästa år!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, BOW REKLAM.