Rävudden – Scrive  2 – 4
Självmål, Nicklas Thorgerzon. S. Sebastian Gedda 2, Joacim Runholm 2.

Serie A:s serieledare och hittills obesegrade, Scrive, tog ledningen med 2-0 efter fem minuter efter två välplacerade skott från Sebastian Gedda. Då trodde vi att de skulle bli en storseger men mittenlaget i Premier League, Rävudden, ville annorlunda och i den tionde minuten fick man ett äkta självmål till skänks, 1-2! Marcus Henriksson hade sedan två bra lägen när han sköt förbi målvakten men Johan Gardner räddade på mållinjen vid bägge tillfällena. Även Andreas Malmberg fick till ett bra skott men Lucas Lokatt räddade. Istället för ett 2-2 mål så kunde Joacim Runholm göra 3-1 två sekunder före halvtidsvilan. Samme man satte också dit 4-1 och matchens kändes över för andra gången denna morgon. Rävuddens Nicklas Thorgerzon reducerade till 4-2. Oscar Axelsson sköt en kanon i ribbans överkant och där var 5-2 nära men lika nära var Robert Schwartz ett 4-3 dito men för tredje gången räddade Gardner på mållinjen, det måste vara någon form av rekord. Snacka om ett svårslaget rekord var det när Freddy Hägglund inledde sin 34:e raka säsong i Reklamserien, stort! Scrive avancerar till nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.

BOW reklam – Mediekompaniet  3 – 5
David Nildén, Christer Mattiasson, Anders Hammargren. M. Johan Sund 2, Erik Möller, Isac Månsson, Niklas Karlsson.

För en vecka sedan så möttes de regerande mästarna BOW reklam och de regerande cupmästarna Mediekompaniet. Den gången vann BOW tämligen enkelt med 4-0 men nu blev de annat ljud i skällan när MK dök upp med 14 hungriga fotbollspelare, vilt framhejade av Johan Petersen. Redan efter några minuter så hade MK testat med att skjuta två, tre distansskott som Henrik Strömblad räddade med bravur. Det var istället BOW som tog ledningen med 1-0 när Kristoffer Junegard drog en spelare vid niometers linjen samt serverade David Nildén, som stod vid bortre stolpen och bredsidade in bollen i ett vidöppet mål, snyggt! Efter dussinet minuter snappade Johan Sund upp ett försvarsslarv men skottet från ett fritt läge gick strax utanför och 1-0 stod sig halvleken ut. Den andra halvleken höll högsta klass när det gäller puls, dramatik och många fina mål. Det började med att Erik Möller blev fälld, han slog själv straffen med full kraft rätt upp i nättaket, 1-1! Minuten senare var BOW i ledningen igen när Victor Kisfaludy slog en snabb frispark ute vid höger hörnflagga, Junegard spelade vidare till Christer Mattiasson som sköt utanför straffområdet ribba in, 2-1. Efter en halvtimme hände något mycket överraskande när MK gjorde hela tre mål inom loppet av en minut, ja ni läste rätt. Ludvig Söderlind lirade fram Sund till 2-2, Sund lirade fram Isac Månsson till 3-2 och Sund gjorde även 4-2, vilken vändning! Sista tio så var det lika nära ett 5-2 mål när Niklas Karlsson och Sund hade lägen som ett 4-3 dito när V Kisfaludy träffade stolpen. När det återstod en minut så hittade Junegard, Anders Hammargren med en boll och han bröstade vackert in 4-3. Det han aldrig bli någon kvitteringschans för Karlsson avgjorde med 30 sekunder kvar, 5-3, vilket andra halvlek!
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Bizkit Havas – FC Asedo  4 – 7
Björn Ericsson, Krister Svensson, Jörgen Lindqvist, Niklas Pösö. F. Martin Leinar 3, Emil Hedsén 2, Charlie Ejerholm, Rickard Engmark.

FC Asedo spelade piggt matchen igenom och var i målmässigt övertag men Bizkit Havas var med i matchen enda in i det sista. Emil Hedsén dundrade på en volley men Henrik Andersson räddade men det gjorde han inte när Hedsén provade lyckan igen, 1-0! Efter dussinet minuter spelade Niklas Pösö fram Björn Ericsson till 1-1. Efter en kvart gjorde Martin Leinar snyggt 2-1 med ett skott i bortre gaveln, halvtid! I början på andra dundrade Leinar på med ett vänsterskott precis under ribban till 3-1 och Leinar gjorde även 4-1, hattrick och matchen kändes körd. Bizkit ger sig aldrig och Michael Wennemo slog ett inlägg där Krister Svensson slängde sig och nickade in matchens vackraste mål, 2-4. Efter en halvtimme klackade Charlie Ejerholm in Hedséns inspel till 5-2 och nu var väl matchen körd. Med tre kvar kom två snabba mål från Bizkit när Jörgen Lindqvist satte dit 3-5 och Pösö 4-5, vilken målshow. Den var inte slut än för under matchens sista minut avslutade Asedo med att göra 6-4 och 7-4 efter mål av Hedsén och Rickard Engmark! Störst applåder rev Magnus Pettersson när han löpte längs högerkanten 45 meter likt Timoko, vilken urladdning kl 07.30 på morgonen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.

Bonnier News – Beirut Café/AGO  3 – 8
BN.
Robin Hansson 2, Thomas Hanusek. BC/A. Peter Waltre 2, Victor Brunzell 2, Jacob Wanselius 2, Simon Thylander, Per Apelgren.

Hela Reklamseriens enda obesegrade lag, Beirut Café/AGO, mot nästjumbon i Premier League, Bonnier News, jag hur skulle det sluta? Det blev jämnare än man trott, givetvis var BC/AGO det bättre laget men BN gjorde verkligen bra ifrån sig och kämpade emot samt höll 1-3 i halvtid och 3-6 efter en halvtimme innan det slöt 3-8 efter två mål på slutet. Per Apelgren slog två hörnor och Peter Waltre nickade in 1-0, stötte in 2-1 och så lirade Magnus Laurin fram Simon Thylander till 3-1. I den andra halvleken fortsatte målen att trilla in där Victor Brunzell och Jacob Wanselius blev båda tvåmålsskyttar. Det sista gjorde Apelgren efter ett vackert anfall. BN hade en mycket vass debutant i Robin Hansson och han gjorde två vackra mål. Kvitteringsbollen sköt han från 17-18 meter i diagonalt kryss och det andra målet var ett direktskott i det närmast krysset efter en bra hörna från Oscar Rengfelt. Thomas Hanusek smällde även han in en strut och David Balsam var bra i målet trots åtta i baken.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, BEIRUT CAFÈ/AGO.

Bisnode – Studion  0 -10
Oskar in de Betou 5, Thomas Lindberg, Richard Wester, Peter in de Betou, Suleyman Sleyman, Daniel Wester.

Hela Reklamseriens formstarkaste lag, Studion, ångar på i ullstrumporna och idag rivstartade man verkligen. Efter 18 sekunder slog Richard Wester en crossboll och inne i straffområdet dök Thomas Lindberg upp och stötte in 1-0 på volley, i den andra minuten gjorde Oskar in de Betou 2-0 och efter 2.50 blev det 3-0 när Suleyman Sleyman lirade in till O in de Betou. Det var Studion för hela slanten och i halvtid stod det 6-0 och efter en halvtimme var ställningen 8-0. Bisnode försökte verkligen hålla TÖ (teknisk överlägsenhet) borta och kämpade på och spelade till en viss del upp sig men efter 18.40 blev den ett faktum. Oskar in de Betou gjorde fem mål och så nätade Richard Wester, Peter in de Betou, Sleyman och Daniel Wester. Studion har radat upp fyra raka i form av 4-1, 2-0, 7-0 och 10-0 och därmed har 68-årige Magnus Wester hållit nollan i två timmar och fyra minuter, mycket starkt! Hur skall detta sluta?
MATCHENS LIRARE: OSKAR IN DE BETOU, STUDION.

Schibsted – Quantcast  4 – 3 (1-1 vid full tid)
Micke Rosell. Straffmål: Sebastian Persson, Magnus Minari, Micke Rosell. Q. John Wiksten. Straffmål: David Piehl, John Wiksten.

Vårsäsongens första match inleddes med Schibsted och Quantcast och vårsäsongens sista match avslutades med samma lag. Det första mötet vann Schibsted med knappa 2-1 och dagens match blev lika jämn. Schibsted var lite piggare inledningsvis då Micke Rosell sköt men Björn Bigander räddade till hörna. Hörnan slogs av Rosell och framför mål kom Magnus Minari farande men stötte bollen över. Sedan spelade Philip Clevenpil fram Minari men det skulle inte bli några mål de första 20 minuterna. Efter en halvtimme kom ett rättvist 1-0 mål när Rosell kom i sin favoritposition några meter utanför niometersstrecket och pang så satt bollen i nätet. Q spelade helt ok men hade svårt att skapa lägen sista tredjedelen men mot slutet flyttade man fram folk varpå Schibsted kontrade och Daniel Andersson fick ett gyllene läge men Bigander storspelade. Istället för 2-0 så spelade Erik Hellqvist fram John Wiksten och måltjuven gjorde inget misstag, 1-1! Matchens sista chans fick Q när Jens Bäck spelade bollen till Hellqvist men skottet resulterade inte och straffar fick avgöra denna drabbning enligt följande. Q vann lotten och valde att börja. David Piehl 1-0, Sebastian Persson 1-1, Stefan Szscepanski miss, Magnus Minari 1-2, Erik Hellqvist miss, Micke Rosell 1-3, John Wiksten 2-3, Marcus Winberg miss, Jonas Lidén miss och därmed krönte Schibsted en fantastisk vårsäsong med en kvartsfinalplats i cupen och en slutspelsplats (endast målskillnad från serieledning) i Premier League, grattis så här långt. Även Q har överraskat under våren, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: SEBASTIAN PERSSON, SCHIBSTED.

AC Kungen – TV 4  6 – 7 (3-3 vid full tid)
Vlado Milotinovic, Jerry Månsson, Rutger Lindquist. Straffmål: Andreas Bergvall, Anders Lennhagen, Vlado Milotinovic. T. Niklas Nestlander 2, Tobias Ohlström. Straffmål: T. Niklas Nestlander, Emanuel Falsen, Mårten Magnusson, Jim Jansson.

Jumbolaget TV 4 har inte vunnit någon match under seriespelet men man har avancerat i cupen efter vinst över fjärdeplacerade FC Schmeck. Frågan var om Fyran är ett cupgäng anno 2017 och till en början såg det ut så för laget gjorde vårens bästa halvlek. Patrik Hermansson träffade överkanten av ribban, Niklas Nestlander sköt ett närskott i gaveln, Oscar Sandberg drev bollen 25 meter men skottet resulterade inte, Emanuel Falsen sköt men Mathias Zakrisson räddade och så fick Mårten Magnusson ett friläge men Zakrisson räddade igen. Ett lite trögstartande AC Kungen vaknade i alla fall till liv och efter en kvart ryckte Jerry Månsson längs hela högerkanten samt spelade en diagonal passning till Rutger Lindquist som stod vid bortre stolpen men han stötte bollen utanför. Minuten senare kom ett rättvist 1-0 mål för TV 4 när Tobias Ohlström slog en genialisk passning till Nestlander som rakade in bollen. Minuten innan halvtidsvilan fick Vlado Milotinovic bollen vid mittcirkeln, avancerade några meter samt pricksköt det högra krysset med en riktig projektil, 1-1. I början på andra var Kungen pigga i sommarvärmen där Niclas Berg slog ett perfekt inlägg och vid bortre stolpen stod Lindquist och från nära håll nickade han bollen i stolpen. Minuterna senare var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Månsson gjorde mål och i detta läge av matchen trodde vi att Kungen skulle segla ifrån. TV 4 ville annorlunda och Henrik Berndtson lirade fram Magnusson men Zakrisson räddade och efter en halvtimme tog Nestlander emot bollen, vände på en femöring och klippte vackert in 2-2. När Fyran gjorde mål med tre kvar och hade vänt tillbaka 1-2 till 3-2 trodde vi på en liten skräll. Med två minuter kvar lirade Månsson fram Lindquist och tredje gången gillt för honom så satt 3-3 målet. Kungen bombarderade Fyrans mål sista minuten men matchen slöt 3-3 och Klaus Bengtsson vann lotten och valde att börja straffsparksläggningen enligt: Andreas Bergvall 1-0, Tobias Ohlström miss, Niclas Bergh miss, Niklas Nestlander 1-1, Anders Lennhagen 2-1, Emanuel Falsen 2-2, Jerry Månsson miss, Mårten Magnusson 2-3, Vlado Milotinovic 3-3 och så stegade Jim Jansson fram och avgjorde rysaren, 3-4 och sammanlagt 7-6 och en kvartsfinalplats i potten.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS NESTLANDER, TV 4.

MTG Sport – FC LE PACTE  2 - 5
Henrik Andersson, Filip Hammar. F. Adam Graffman 2, David Klint 2, Jack Sundell.

För en månad sedan möttes dagens lag, MTG Sport och FC LE PACTE, i en målrik tillställning där det sist ämnda laget vann med 6-2. I dag möttes de igen när vårsäsongens absolut sista match i Reklamseriens spelades. Denna match hade en helt annan karaktär inledningsvis, det var bra fart på bägge lagen men de tog ut varandra och knappt några målchanser skapades. Efter en kvart kom ett mål och det var Henrik Andersson som stötte in Stefan Ottossons hörna till 1-0. I slutet på första och i början på andra hade FCLP fyra riktiga lyckominuter då man vände 0-1 till 3-1. Jack Sundell kastade ett inkast till David Klint som starkt fick bollen till Adam Graffman som krutade in 1-1. Sedan ryckte Sundell på vänsterkanten och fick till en äkta tåjagare i bortre gaveln till 2-1 och sedan spelade Hanna Bergman fram Klint som satte bollen i samma maska till 3-1! Ett lite chockat MTG försökte att jaga ikapp och Shari Shahidi försökte men Viktor Eriksson räddade. Ottosson frispelade Tobias Wimnell som rullade bollen mot ett tomt mål men på mållinjen dök Eriksson upp och gjorde en fantastisk räddning. Så bombarderade MTG motståndarnas mål och det var ett flipperspel två, tre gånger om men bollen ville inte in. Istället kontrade FCLP in 4-1 genom Klint efter ett vackert triangelspel, snacka om utdelning! Graffman satte dit 5-1 innan Filip Hammar fastställde slutresultatet 5-2. FC LE PACTE leder Premier League och har nu avancerat till kvartsfinal i cupen, vilken nykomling!
MATCHENS LIRARE: VIKTOR ERIKSSON, FC LE PACTE.