C MORE – Quantcast  1 – 3
C.
Hannes Edlund. Q. John Wiksten, Daniel Gustafsson, Jens Bäck.

Årets första cupmatch gick mellan C MORE och Quantcast. Bägge dessa lag förlorade i premiären så revanschlustan fanns där. C MORE:s nyförvärv Christoffer Braw (från FC Viasat Sport) hade matchens två första målchanser där det första skottet gick strax utanför och det andra träffade stolpen. Quantcast hade också ett nyförvärv i John Wiksten (från Aftonbladet) och han fick på ett bra och lågt skott som Robert Eriksson avvärjde nere vid stolproten. Efter en kvart spräcktes nollan när Hannes Edlund nicklobbade in 1-0 efter inlägg från Joakim Larsson. I slutet på första kom kvitteringen till 1-1 när just Wiksten krigade in bollen. Med kvarten kvar hade Q vänt 0-1 till 2-1 efter mål av Daniel Gustafsson. C MORE satsade allt framåt mot slutet och Josef Eriksson fick en dubbelchans men nu var det Björn Biganders tur att briljera. Istället för 2-2 i det läget kontrade Jens Bäck in segermålet 3-1 i slutet av matchen. Q ser intressantare ut än på länge.
MATCHENS LIRARE: JOHN WIKSTEN, QUANTCAST.

AC Kungen – Dandy Dots  2 – 1
Rutger Lindquist 2. D. Jonas Andersson.

I en mycket rafflande match möttes AC Kungen och Dandy Dots. Kungen var absolut inte dåliga men man kom inte upp i nivå i spelet från premiärsegern över de regerande mästarna BOW reklam med 6-5. Det var dock Kungen som fick matchens första målchans när Rutger Lindquist sköt men den mycket duktiga målvakten Magnus Lindblad fick en liten fot-touch på bollen som gick i stolpen. Mot slutet på halvleken kom DD starkt och skapade två, tre bra avslut men 0-0 blev halvtidsresultat. DD var som sagt på gång och med dussinet minuter kvar att spela slog Lindblad en boll från eget straffområde och i det andra straffområdet stod Jonas Andersson och lobbade elegant bollen i mål till 1-0. I detta läge av matchen skulle det mycket till för att Kungen skull kunna vända matchen. Med åtta kvar kom kvitteringen till 1-1 efter det att Lindquist styrt in Andreas Gustafsson skott. Bara minuten efter var den oväntade vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Lindquist gjorde sitt andra mål för dagen efter ett mycket vackert förarbete från Jerry Månsson. Ett litet chockat DD fick nu jaga och givetvis uppstod det kontringslägen där både Jimmy Thurby och Lindquist hade lägen att avgöra men Lindblad var vass. När endast 30 sekunder återstod tilldömdes DD straffspark. Fram stegade Andersson men Niklas Hedberg räddade. Returen gick till formstarka Tony Gustafsson, som dock sköt över, vilken dramatik! Det verkar vara Kungens år i år, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, AC KUNGEN.

FC Schmeck – TV 4  2 – 3
Filip Mårtensson 2. T. Patrik Hermansson, Emanuel Falsen, Carl Skärvall.

FC Schmeck dök upp med nya snygga vinröda tröjor och var riktigt bra inledningsvis. Jonas Öström slog ett perfekt inlägg och vid den bortre stolpen stod Filip Mårtensson och stötte in 1-0. Minuten senare slog Lukasz Syberjyski en crossboll och nu stod Mårtensson vid den andra stolpen men nicken gick utanför. Det blev inga fler mål i den första halvleken. TV 4, som också hade nya tröjor, snackade ihop sig i paus och kom ut som ett nytt lag till den andra och på sju minuter hade man vänt 0-1 till 2-1. Patrik Hermansson utnyttjade ett försvarsslarv vid 1-1 och så kämpade Emanuel Falsen in 2-1. Fem minuter senare blev Mårtensson fälld i hög fart och frågan var om kapningen var innanför, på linjen eller strax utanför. Domaren pekade på straffpunkten och Mårtensson satte själv dit stramaren till 2-2. Mot slutet böljade matchen fram och tillbaka och vi var beredda på straffar men med minuten kvar lirade Jim Jansson in bollen till Carl Skärvall, som tog emot den, vände snyggt och placerade in segermålet 3-2 i gaveln, vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK GEBAUER, TV 4.

MTG Sport – Svea  6 – 3 (efter straffar, 3-3 full tid)
Henrik Agardh 2, Victor Loebbelt. Straffmål: Erik Bäckrud, Gustav Lundström, Henrik Agardh. S. Patric Jacobsson 2, Johan Böhm.

Enligt meterologerna har det inte varit så kallt i maj på 35 år men som tur vad för alla spelarna så värmde spelet. Både MTG Sport och Svea möttes i premiären och efter en svängig match vann de sistnämnda med 3-2. Även dagens match hade högt tempo, offensiv prägel och halvtidssiffrorna skrevs 2-2. Henrik Agardh kom fri men Michel Rydberg räddade men bollen hamnade framför fötterna på Agardh några sekunder senare och han rakade in 1-0. Minuterna senare var Daniel La Placa inblandad i en straffsituation men domaren friade tveksamt! Svea vände 0-1 till 2-1 efter mål av Patric Jacobsson efter passning från Filip Lang och så stod Johan Böhm för ledningsmålet efter passning från Jacobsson. Minuten senare spelade La Placa fram Victor Loebbelt till kvitteringen. I början på andra så var det MTG:s tur att ha vänt 1-2 till 3-2 efter det att Agardh nickat in Erik Bäckruds hörna. Svea hade sedan en bra period som inleddes med att Jacobsson var inblandad i en straffsituation men domaren friade tveksamt igen, 1-1!!! Jacobsson sköt sedan i ren ilska via en försvarare men målvakten Stefan Ottosson vände i luften och gjorde en grym räddning. Minuten senare drev Lang igenom och fick på en perfekt träff som tog i insidan på stolpen och ut. Till sist kom 3-3 och formstraka Jacobsson hade gjort sitt andra mål för dagen, de slutade 3-3 och straffar fick avgöra denna tillställning. Agardh var 100-delen före Jens Storberget när de valde domarens hand om vem som skulle börja och MTG inledde enligt: Erik Bäckrud 1-0, Janne Rydberg miss, Gustav Lundström 2-0, Jens Storberget miss, Henrik Agardh 3-0 och Markus Hellqvist miss varpå MTG Sport vann med 6-3, starkt! Hem och träna straffar Svea!
MATCHENS LIRARE: HENRIK AGARDH, MTG SPORT.

FC Karlaplan –FC LE PACTE  0 – 2 (WO)