Scrive – Mediekompaniet  2 – 0
Johan Gardner 2.

Scrive tog kommandot mot ett decimerat Mediekompaniet direkt från start och ju längre halvleken löd ju fler chanser skapades men Leslie Marsden var omutlig. I slutminuterna växte han ut som ett spöke för spelarna i Scrive. Robert Nordin träffade ribbans överkant, Nordin spelade fram Joacim Runholm men Marsden stod för en fotparad med högern. Hörnan slogs och nu var det Johan Gardners tur att skjuta ett direktskott men nu gjorde han en fotparad med vänstern! Sedan var Johan Gerdes helt fri men Marsden var grym. I början på andra dröjde det bara 20 sekunder innan Gardner sköt och via en försvarare gick bollen i nät. José Monteiro, som sprang för två, provade lyckan från 30 meter och träffade ribban, i målvaktens rygg och utanför. Istället för ett behövligt 1-1 avgjorde Gardner matchen med sitt 2-0 mål efter en halvtimme. Matchen var över!
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – Beirut Café/AGO  2 – 7
Kim Karlsson 2. B. Peter La Terra 3, Jacob Wanselius, Jonathan Lindqvist, Elias Karroum, Peter Waltre.

Fjolårsnykomlingen FC Asedo tog emot mesta cupmästarna Beirut Café/AGO och ¨som vanligt¨ började Asedo piggt och redan i den andra minuten ryckte Kim Karlsson längs högerkanten och avslutade med ett skott i diagonal stolpe och in. Efter den halva första halvleken kunde BC/A med tur och skicklighet vända 0-1 till 2-1 efter det att Jacob Wanselius skjutit via en försvarare och via stolpen gick bollen in. I anfallet efter spelade Victor Brunzell in bollen till Peter La Terra, som i sin tur nickade in 2-1. Asedo fortsatte anfalla varpå BCA kontrade in 3-1 när La Terra via en försvarare (igen) gjorde 3-1. Asedos enda chans i andra var full gas framåt och man försökte verkligen, samtidigt fick BC/A till ett spel som passade dem perfekt och tempot var högt och det var en härlig stämning. Både Thomas Pettersson och Wanselius träffade ribban medan Emil Hedsén sköt i stolpens utsida. Efter en halvtimme kom avgörande 4-1 genom Jonathan Lindqvist efter en fartfylld kontring där BC/A rullade upp motståndarnas försvar, vackert spelmål! Under matchens sista minuter blev 4-1 till slutresultatet 7-2. La Terra svarade för ett hattrick, Elias Karroum gjorde mål liggande och Peter Waltre hamnade även de i målprotokollet. Karlsson blev tvåmålsskytt. I dag spelade BC/A som i fornstora dagar.
MATCHENS LIRARE: PETER LA TERRA, BEIRUT CAFÈ/AGO

Studion – Schibsted  6 – 3
St.
Daniel Wester 3, Klas Bratt, Suleyman Sleyman, Richard Wester. Sc. Micke Rosell 2, Muntaga Sowe.

Den tredje kvartsfinalen skulle bli en intressant match mellan formstarka Schibsted, som är klara för slutspel och slåss om seriesegern i Premier League mot tredjeplacerade Studion i Serie A. Det var Studion som började bäst och i den fjärde minuten blev det ett flipperspel i Schibsteds straffområde, Mustafa Dimitras sköt och Daniel Wester slog in returen till 1-0. Några minuter senare var Dimitras inblandad i en straffsituation men domaren friade tveksamt. Sedan var vi beredda att anteckna 2-0 efter ett vackert triangelspel mellan R Wester, Suleyman Sleyman och Yanko Villanueve där den sistnämnde sköt utanför diagonal gavel. 2-0 målet kom en stund senare genom Klas Bratt. Efterhand kom Schibsted in i matchen på allvar och Alexander Kloow slog en stickare till Micke Rosell som löpte i sedvanlig stil men skottet gick strax utanför. Minuten senare reducerade Rosell till 2-1, halvtid! I början på andra kastade Sebastian Persson ett inkast, Rosell nickskarvade vidare och Muntaga Sowe var först på bollen och lobbade in 2-2, vilken upphämtning! Efter en halvtimme var Studion i ledning igen när Suleyman Sleyman sköt ett överraskande skott som gick via stolpen, i ryggen på målvakten och in till 3-2. Ytterligare en gång reste sig Schibsted när Rosell blev tvåmålsskytt och vid 3-3 med tio kvar började pendeln för första gången i matchen att väga över till Schibsteds sida. Sju minuter för slutet krutade R Wester på för fulla muggar och bollen tog via en försvarare och via D Wester och in i mål till 4-3, vilken match. Mot slutet var Schibsted tvungna att flytta fram extra mycket folk varpå Studion kontrade in både 5-3 och 6-3 genom Bröderna Wester. Idag svängde det från mål till mål.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WESTER, STUDION.

TV 4 – FC LE PACTE  4 – 3
Mårten Magnusson 2, Jim Jansson, Oscar Sandberg. F. Jack Sundell 2, Adam Graffman.

Den sista kvartsfinalen gick mellan Premier Leagues serieledare och redan slutspelsklara FC LE PACTE och Serie A:s jumbo TV 4, som har oflyt i serien men flyt i cupen och frågan var om det skulle fortsätta. Matchen inleddes i alla fall med att Adam Torsholm stod för en äkta bicycletas, bra jobbat! Minuten senare slog duktiga Jack Sundell en crossboll till Carl Tomaszewski, som i sin tur lirade till Anton Westerberg men Fredrik Gebauer räddade friläget. Det var istället Jim Jansson som gjorde det första målet för TV 4 när han tryckte in 1-0 i nättaket. Sista tio på första var LE PACTE riktigt bra och Sundell sköt 1-1 från 20 meter, vilken pärla! Sedan spelade Lamin Sonko vägg med Tomaszewski men skottet gick utanför. Ledningsmålet 2-1 kom minuten senare genom ytterbacken Sundell som enkelt curlade in bollen med vänstern efter ett bra förarbete från Erik Möller. Med kvarten kvar bröt Adam Graffman ett uppspel och helt fri med målvakten gjorde han inget misstag och rullade in 3-1. I detta skede av matchen kändes det som om Premier League skulle få ett lag i semifinalerna. Efter en halvtimme kom Tomaszewski helt fri från halva plan men Gebauer räddade och istället för 4-1 låg en liggande Mårten Magnusson framför mål och kämpade in 3-2 efter det att debutanten Ramtin Parvini skjutit en frispark. Nu fick Fyran ett extra energipåslag samtidigt som LE PACTE börja tappa linjerna i sitt spel. Stabile Jansson slog ett inlägg och Pelle Porseryd nickade men Andres Valencia var bra i målet. Med fyra minuter kvar så stod Parvini för en stark insats när han tog sig fram längs kortlinje och serverade Oscar Sandberg en macka snett inåt bakåt varpå Sandberg formligen dunkade upp 3-3 med ett skott precis under ribban. Minuten senare vände Magnusson bort sin bevakare och sköt bollen i nät och därmed hade uträknade TV 4 vänt 1-3 till 4-3 under matchens sista tio minuter, starkt! LE PACTE glömde knyta till säcken!
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN MAGNUSSON, TV 4.