Kvalmatch Serie A 2017

Bizkit Havas – Schibsted  5 – 2
David Andeborn 3, Martin Andreasson, Peter Arnesson. S. Magnus Minari 2.

06.00, elljus på och kval till Serie A, snacka om Reklamseriekrigare i Bizkit Havas och Schibsted! Redan i den fjärde minuten slår Martin Andreasson ett perfekt inlägg och inne i boxen dyker David Andeborn upp och vackert nickar in 1-0. Detta förskräckte inte Schibsetd och minuterna senare får Micke Rosell ett bra läge men Andreas Hagelin räddar. Efter en kvart har Schibsted en bra period och de kommer i ett två mot ett läge men Hagelin räddar igen och i anfallet efter skjuter Rosell igen, strax utanför! Istället för 1-1 kontrar Bizkit och Andeborn gör sitt andra mål, 2-0! Andreasson skjuter en kanon men nu är det Anders Vesterlunds tur att visa vad han går för och där var 3-0 nära men halvtidsresultatet skrevs till 2-1 efter det att Magnus Minari förvaltat Alexander Kloows passning på bästa sätt. I början på andra gick Schibsted för en kvittering och mycket duktiga Minari skjuter över efter en fin passning från Muntaga Sowe och minuten senare bryter Minari, avancerar mot mål men skottet tog i stolpe ut och istället för 2-2 skjuter Andreasson 3-1 med vänstern. Efter en halvtimme kommer även 4-1 genom Peter Arnesson med ett bra skott i diagonal gavel, ett segermål kändes det som. Schibsted krigar dock alltid på och Minari gör sitt andra mål och ställningen är 4-2 med sex kvar. Andreasson drar tre spelare och serverar Björn Ericson bollen men han lutar sig för mycket bakåt och skottet går över det öppna målet, det visade sig inte vara matchavgörande för i slutminuten fastställer årets stjärnskott, Andeborn, slutresultatet 5-2 och han blir hattrickman varpå Bizkit stannar i Serie A. Schibsted behöver kanske ett år till i Premier League för att få till ett bättre grundspel, kämpahumöret och offensiven är det inget fel på.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDEBORN, BIZKIT HAVAS.