Premier League 1:a omgången 2017

Schibsted – Quantcast  2 – 1
Magnus Minari 2. Q. John Wiksten.

Nykomlingen Schibsted (flera spelare från gamla Aftonbladet) öppnade starkt mot Quantcast och efter den halva första halvleken kom belöningen med två snabba mål genom debutanten Magnus Minari. Först efter det att han slagit in en retur efter ett långskott från starka Sebastian Persson och så nickade han in Micke Rosells perfekta inkast. Efterhand vaknade Q till liv och Stefan Szczepanski fick till ett bra skott som duktiga Fredrik Lindblad räddade. I halvlekens absolut sista sekund slog Jonas Lidén en perfekt hörna som John Wiksten nickade in, 1-2! Den andra halvleken var ett långt ställningskrig och till sist höll Schibsted undan och premiärvann. Friskusen Philip Clevenpil glidtackling hade den längsta glidsträckan på 2000-talet!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS MINARI, SCHIBSTED

FC Karlaplan – Bonnier News  2 – 4
Fredrik Schedin, August Berg. B. Simon Lindberg 2, Johan Frank, Jonas Jonsson.

Matchen mellan Bonnier News (f.d. Dagens Nyheter) och FC Karlaplan kommer inte gå till historien som en av de mest spelmässigt bästa direkt men spänningsvärdet hölls vid liv till slutminuten. BN var klart bättre inledningsvis men fick inte in bollen men i mitten på halvleken klev assistkungen Thomas Hanusek fram och spelade fram Simon Lindberg till 1-0 och Johan Frank till 2-0. Då trodde man att BN skulle segla ifrån men då slog Kristofer Lindholm en underbar crossboll som lagkaptenen Fredrik Schedin vackert nickade in till 1-2! Andra halvlek bjöds det på Hawaispel och nu klev August Berg in i handlingarna! Först räddade han som målvakt några bra lägen, sedan gick han upp som forward och då smekte 59-åriga Björn Westberg fram bollen till Berg, som löpte i djupet samt kom före målvakten och chippade in 2-2, starkt! BN blev frustrerat men man hade ju Hanusek och han lirade fram Lindberg till 3-2 med sju kvar. Matchen avslutades med att Hanusek stod för sin fjärde målgivande assist när han spelade fram Jonas Jonsson, som fastställde slutresultatet 4-2.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, BONNIER NEWS.

Svea – MTG Sport  3 – 2
Patric Jacobsson, Janne Rydberg, Jens Storberget. M. Daniel La Placa, Robert Pihl.

En sak kunde man ganska snabbt konstatera och det var att flaggskeppet Svea och MTG Sport (f.d. FC Viasat Sport) kommer att vara två topplag denna säsong! Det var full fart framåt från första till sista minuten och matchen inleddes med att Daniel La Placa drev igenom och smällde in 1-0 i den bortre burgaveln. En virvlande halvlek avslutades med två mål där först en pigg Patric Jacobsson slog in en retur efter skott från Filip Lang. Minuten senare återtog MTG ledningen efter ett äkta turmål där Robert Pihl sköt i ryggen på en försvarare och retfullt studsade bollen in i mål till 2-1. Svea hade en mycket bra period i början på den andra halvleken när laget vände 1-2 till 3-2 på fyra minuter. Först bröstpassade Markus Hellqvist vackert bollen till Jacobsson som sköt, det blev retur och den högg Janne Rydberg på och sköt varpå han slog in sin egen retur till 2-2. Efter det vispade Jens Storberget in ledningsmålet 3-2 med vänstern. Sista kvarten fortsatte det fina spelet där både Henrik Agardh och La Placa hade var sin stolpträff och däremellan var 1.98 långa målvakten Daniel Jirhäll stabil mellan stolparna. Svea hade också de sina chanser och till sist höll de undan och tog en härlig premiärseger.
MATCHENS LIRARE: FILIP LANG, SVEA.

FC LE PACTE – C MORE  3 – 0
Lucas Algesjö 2, Carl Tomaszewski.

Den mycket intressanta nykomlingen FC LE PACTE startade mycket bra anförda av lagkaptenen och teknikern Adam Graffman. Johan Gustafsson var suverän i C MORES mål men han fick kapitulera när Anton Westerberg slog ett perfekt inlägg som Lucas Algesjö språngnickade i mål till 1-0. I mitten på halvleken hände något som troligtvis blev matchavgörande när först Karl Högberg slog en lång boll från egen planhalva där Robert Eriksson dök upp och nickade strax över och istället för 1-1 kontrade LE PACTE in 2-0 när Carl Tomaszewski klackpassade fram Algesjö som rundade målvakten, kom ur vinkeln en aning innan han lirkade in 2-0. C MORE hade några lägen men Andres Valencia fick även han visa vad han gick för. I den andra halvleken bedarrade tempot en aning, 3-0 hängde i luften när LE PACTE fick en dubbelchans när först Erik Möller sköt men Alexander Fast räddade på mållinjen och när Graffman skulle raka in bollen i mål gjorde Gustafsson en idioträddning. Tomaszewski fastställde sedan 3-0 i det härliga vädret.
MATCHENS LIRARE: LUCAS ALGESJÖ, FC LE PACTE.

Se FC LE PACTES teaser in för matchen och sin laguppställning.

Bisnode – Rävudden  0 – 2
Nicklas Thorgerzon 2.

En fantastisk solig och fin vårmorgon välkomnade en tio kilo lättare lagkapten i form av Per Olsson, som dessutom startade sin 23 raka säsongen i Reklamserien! Olssons Rävudden rullade boll riktigt bra mot den trevliga nykomlingen Bisnode med lagkaptenen Josef Gheysari i spetsen. Rävudden skapade en rad chanser men mellan stolparna stod en riktig panter, Mattias Fahlén! Det stod 0-0 efter den första halvleken och det stod 0-0 efter en halvtimme men till sist spräckte Rävudden nollan när pigge Nicklas Thorgerzon gjorde 1-0. Thorgerzon hade haft en klack som var nära att resultera samt ett stolpskott innan. Så länge inte 2-0 kom var matchen helt öppen och Koen Kragting träffade stolpen. Med minuten kvar kom nådastöten 2-0 och på nytt var det Thorgerzon som var målskytt. En bra start för Rävudden som brukar vara lite segstartade!
MATCHENS LIRARE: MATTIAS FAHLÈN, BISNODE.