Premier League 2:a omgången 2017


FC LE PACTE – Schibsted  3 – 2
F.
David Klint 2, Hanna Bergman. S. Daniel Andersson, Muntaga Sowe.

Schibsted var riktigt taggade och inledde matchen på ett inspirerande sätt och redan efter fem minuter hade man skaffat sig tre bra lägen för nätkänning när Alexander Kloow, Muntaga Sowe och Marcus Skarphagen var i farten men Andres Valencia gjorde några svettiga räddningar. I den tionde minuten kom så ett rättvist 1-0 mål när Daniel Andersson fick se sitt skott gå in några decimeter in över mållinjen. Helt plötsligt vaknade FC LE PACTE till liv och planens bästa spelare Carl Tomaszewski styrde spelet likt Beckenbauer. Först slog han en cross till vänsterkanten till Jack Sandell som i sin tur slog in bollen framför mål och där dök store, starke och duktiga David Klint upp och från nära håll stötte han in 1-1. Några minuter senare slog Tomaszewski ytterligare en underbar boll ut till höger och nu var det Lucas Agersjös tur att slå ett perfekt inlägg. På nytt höll Klint sig framme och nickade in bollen och vändningen från 0-1 till 2-1 kom lite oväntat. Sandell var även nära att göra sätta dit 3-1 men skottet tog i stolpen. Schibsted blev räddade av gong-gongen. De snackade ihop sig i halvtidsvilan samt gick ut och kvitterade per omgående genom ett påpassligt mål från Sowe! Sista kvarten var relativt jämn men mot slutet började Schibsted pressa på och vi räknade till fyra bra lägen för ett ledningsmål. Duktige Marcus Winberg drev på sina lagkamrater och Micke Rosell sköt över, Skarphagen sköt på volley men Valencia räddade, Sowe sköt utanför och Magnus Minari sköt i gaveln. Vad var då naturligare än att LE PACTE kontrade och Tomaszewski hittade fram med en boll till Hanna Bergman som från en ganska dålig vinkel fick se sitt skott gå i mål med fyra kvar, det blev slutresultatet (det var första målet av en tjej sedan 2014, webmasters anmärkning).
MATCHENS LIRARE: CARL TOMASZEWSKI & ANDRES VALENCIA, FC LE PACTE.


Bisnode – Svea  1 – 10
B.
Sebastian Håkansson. S. Johan Böhm 3, Janne Rydberg 2, Jens Storberget, Filip Lang, Patric Jacobsson, Markus Hellqvist, Emil Lundström.

Svea fick en drömöppning med en 2-0 ledning efter fyra minuter efter de att måltjuven Jens Storberget styrt in Filip Langs skott och så spelade Mattias Hermansson fram Janne Rydberg. Nykomlingen Bisnodes lagkapten Josef Gheysari stack emellan och träffade stolpen men resten av halvleken spelade Svea lysande där vi fick se många fina mål varpå halvtidssiffrorna skrevs till 5-1. I början på den andra halvleken spelade Patrik Eriksson elegant fram Patric Jacobsson till 6-1 och då föll Bisnode i samma takt som snön. Janne Rydberg blev tvåmålsskytt och avslutade matchen med ett fantastiskt volleyskott och det målet betydde årets första TÖ (teknisk överlägsenhet). Johan Böhm svarade för ett hattrick, Lang, Markus Hellqvist och Emil Lundström hamnade även de i målprotokollet medan Sebastian Håkansson tröstmålade för Bisnode. Svea leder Premier League, kan någon ta över deras plats på tronen?
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, SVEA.


C MORE – FC Karlaplan  10 – 1
C.
Joakim Larsson 3, Christoffer Braw 3, Hannes Edlund 3, Alexander Fasth. F. Fredrik Schedin

C MORE gjorde processen kort med FC Karlaplan och vi fick ett hattrick i hattrickskyttar i form av Joakim Larsson, Christoffer Braw och Hannes Edlund. C MORE såg pigga ut i dag och med nio kvar var årets andra TÖ (teknisk överlägsenhet) ett faktum. Alexander Fasth satte dit ett mål i den första halvleken och Fredrik Schedin gjorde sitt obligatoriska mål, han var även nära att bli tvåmålsskytt men Robert Eriksson räddade nicken från nära håll. Fjolårets jumbo måste rycka upp sig och gå ut på transfermarknaden snarast. Edlund körde start och stopp efter matchen, starkt!
MATCHENS LIRARE: HANNES EDLUND, C MORE.


Quantcast – Bonnier News  3 – 1
Q.
Jonas Lidén, Jens Bäck, Jonathan Lidén. B. Faizal Luttamagazi.

Quantcast verkar ha något på gång! Debutanten Erik Hellqvist styrde laget med fin teknik och i slutet på den första halvleken tog Q ledningen med 1-0 när David Piehl hittade fram med en passning till Jonas Lidén, som tog emot den och på halvvolley dundrade han snyggt in bollen i nätet. Bonnier News hade svårt att komma till målchanser i den första halvleken men man kan aldrig räkna bort ett lag som har en assistkung på plan och i början på andra spelade just Thomas Hanusek fram Faizal Luttamagazi till 1-1. Matchen stod sedan och vägde. Jonathan Lidén träffade stolpen men 2-1 kom inte den gången utan när halvtimmen var spelad så sköt Stefan Szczepanski ett skott som touchade Jens Bäck och in till just 2-1. Tre minuter senare var det då dags för Jonathan Lidén när han smällde in 3-1. Med tre kvar kunde det bli nerv i matchen igen men Hanuseks skott träffade utsidan av stolpen varpå Q tog sin andra seger för i år. Denna morgon sken solen samtidigt som det snöade!
MATCHENS LIRARE: ERIK HELLQVIST, QUANTCAST.


Rävudden – MTG Sport  0 – 9
M.
Erik Bäckrud 2, Henrik Agardh 2, Daniel La Placa 2, Axel Göransson 2, Stefan Ottosson.

MTG Sport svarade för en fantastisk match där man hade ett perfekt försvarsspel, snabba omställningar och en grym procent på avslutningarna. Snabbe Erik Bäckrud vek in och avslutade med ett rappt skott till 1-0. Sedan var spelet ute på plan ganska jämnt. Rävudden fick en gyllene chans att kvittera när Marcus Hallberg frispelade Nicklas Thorgerzon men Daniel Olofsson räddade friläget. Det kändes som att matchen avgjorde under den sista spelminuten på den första halvleken när 1-0 blev 3-0! Henrik Agardh kämpade till sig bollen, spelade vägg med Shari Shahidi och dundrade in tvåan. Det tredje målet gjorde planens bästa spelare, Axel Göransson, när han drev från vänsterbacksläge tvärs över hela plan samt avslutade med att kruta in bollen. I den andra halvleken kontrade MTG sönder Rävudden och 3-0 blev till 5-0, som sedan blev till hela 9-0. Givetvis var siffrorna för stora med tanke på spelet men rätt lag vann verkligen. MTG gick från 1-0 till 9-0 på en kvart och Bäckrud, Agardh, Göransson och La Placa blev alla tvåmålsskyttar och Stefan Ottosson satte dit en kasse. Ett av målen var världsklass. Göransson slog en lång crossboll, Shahidi stod för en perfekt nedtagning och ett bra inlägg och det mötte La Placa samt fick på årets volleyträff i det vänstra krysset.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LA PLACA, MTG SPORT.