Premier League 3:e omgången 2017

C MORE – Bisnode  2 – 3
C.
Henrik André 2. B. David Jordell 2, Markus Kaplun.

Jumbolaget och nykomlingen Bisnode kom med en stark laguppställning och överaskade sina motståndare C MORE inledningsvis. Mycket riktigt kom också 1-0 i den tionde minuten när matchens bästa spelare, Sebastian Håkansson, spelade fram Markus Kaplun, som inte gjorde något misstag. Båda lagens målvakter Mathias Fahlén och Robert Eriksson stod för flera bra ingripanden. I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och Kalle Högberg träffade stolpens utsida men istället för 1-1 gjorde Bisnode 2-0 när debutanten David Jordell ryckte på högerkanten och sköt in bollen i diagonal gavel. Minuten senare reducerade lagkaptenen Henrik André efter en grann volley! C MORE hade lägen för en kvittering men det var istället Bisnode som ökade på till 3-1 med tre kvar och det var Jordell som dundrade in bollen igen. André var vass i dag och med minuten kvar nickade han vackert in 2-3 på Joakim Larssons perfekta inlägg. C MORE och André skulle få en dubbelchans till men skottet räddades av Fahlén, returen tog i bröstet på André men bollen studsade strax utanför och Bisnode tog årets första seger.
MATCHENS LIRARE: HENRIK ANDRÈ, C MORE.

Quantcast – FC LE PACTE  4 – 3
Q.
Jonas Lidén 2, John Wiksten, Stefan Szczepanski. L. David Klint 2, Lamin Sonko.

Matchen mellan Quantcast och FC LE PACTE innehöll lite för många frisparkar och ibland lite för ovårdat spel för att hålla sig inom Reklamserieramarna. Vi fick dock se fartfylld fotboll, kamp och spänning in i det sista. LE PACTE fick en drömstart när David Klint sköt ett skott redan i den första minuten och bollen gick i stolpen, på målvakten, i stolpen igen och in, vilket flyt! Vi har ju varnat för Q under hela våren och på en kvart vände man 0-1 till 3-1. Vid 1-1 målet slog David Piehl ett inlägg som Jonas Lidén tog ner på höger knä och sköt med vänstern i vänstra burgaveln, snyggt! Vid 2-1 drog formstarka John Wiksten två man innan han krutade in bollen i mål och 3-1 bollen slog J Lidén in på en retur efter skott från Wiksten. Minuten innan halvtidspaus stod LE PACTE för en frisparksvariant som avslutades med att Lamin Sonko formligen dunkade in bollen strax under ribban. Hela den andra halvleken var ett långt ställningskrig! Duktige Daniel Gustafsson slog ett perfekt inlägg och från nära håll sköt Piehl ett hårt halvvolleyskott men Andres Valencia gjorde en grym reflexräddning! Istället för 4-2 till Q kvitterade LE PACTE till 3-3 några minuter senare genom måltjuven Klint, som därmed svarat för fyra mål på två matcher. Båda lagen gick sedan för seger och med fem kvar kom Wiksten helt fri, rundade målvakten men föll när han skulle raka in bollen, straff? Domaren dömde straff och alla spelare som väntade på sin tur att spela höll med. Stefan Szczepanski gjorde inget misstag och en liten miniskräll var ett faktum, 4-3 till Q! Det var kul att se J Lidén som mittback under andra halvlek, han skötte sig med klart godkänt!
MATCHENS LIRARE: JONAS LIDÈN, QUANTCAST.

Bonnier News – Svea  4 – 6
Faizal Luttamaguzi 2, Johan Frank, Pontus Björnström. S. Filip Lang 3, Patric Jacobsson 2, Janne Rydberg.

Serieledarna Svea tog sin tredje raka seger men man fick oväntat bra motstånd från Bonnier News, som höjde sitt spel flera klasser från de inledande omgångarna. Formstarka Patric Jacobsson drev mot mål och sköt 1-0 redan i den tredje minuten och i den tionde minuten kom även 2-0 när Jacobsson styrde in Filip Langs skott. Vi trodde då att Svea skulle segla ifrån men BN ville annorlunda och efter två bra nickförsök från Johan Frank lyckades Faizal Luttamaguzi just nicka in reduceringen. Jens Storberget hade sen en nick från nära håll och en volley från ännu närmare håll som träffade stolpen. Storberget spelade sedan fram Janne Rydberg, som även han inlett säsongen strålande, till 3-1 (det var Rydbergs 100:e mål i Reklamserien!, webmasters notering). På nytt trodde man att Svea skulle dra ifrån men BN var bra i inledningen på andra så när 2-3 målet kom efter en halvtimme var det inte oväntat och det var pigge Luttamaguzi som smällde in reduceringen med vänstern. BN fick aldrig något läge till kvittering för Lang gjorde både 4-2 och 5-2 på en minut. Frank reducerade till 5-3 men Lang blev hattrickman när han gjorde 6-3. Den trevliga matchen avslutades med att mycket duktige Pontus Björnström reducerade till 4-6! Michel Rydberg stod för två äkta TV-räddningar i den andra halvleken, kul för den 53-årige gubben!
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, SVEA.

FC Karlaplan – Rävudden  5 – 8
Fredrik Schedin 3, Joakim Lindvall 2. R. Pål Åsberg 3, Patrik Mattsson 2, Nils Rasmusson, Koen Kragting, Andreas Malmberg.

Jumbon FC Karlaplan tog ledningen med 1-0 och var i ledningen med 2-1 efter en kvart men det var ändå Rävudden som gick till halvtidsvila med en 4-2 ledning. Målen haglade in från bägge sidor även under den andra halvleken och till sist vann Rävudden med 8-5! Pål Åsberg svarade för ett hattrick (vad var oddsen på det innan matchen), Patrik Mattsson gjorde två och så blev Nils Rasmusson, Koen Kragting och Andreas Malmberg enmålsskyttar. Karlaplans notoriske målskytt Fredrik Schedin svarade också för ett hattrick och trots laget placering i tabellen delar han skytteligaledningen i hela Reklamserien. Kämpen och allroundspelaren Joakim Lindvall satte två.
MATCHENS LIRARE: PÅL ÅSBERG, RÄVUDDEN.

MTG Sport – Schibsted  1 – 2
M.
Tobias Wimnell. S. Marcus Skarphagen, Alexander Kloow.

Matchen mellan MTG Sport och Schibsted innehöll för mycket testosteron, på tok för många frisparkar och tråkigt nog en massa trash talk för att vara i Reklamseriens smak. Med hopp om förbättring resten av säsongen! Själva matchen innehöll högt tempo, böljande spel och stor dramatik och det var det en härlig puls i matchen! Redan i den fjärde minuten ryckte Henrik Agardh på högerkanten, slog in bollen framför mål och där dök snabbe Tobias Wimnell upp och stötte in bollen i nättaket med ett tillslag, 1-0. Schibsted kom starkt tillbaka där alltid duktige Marcus Winberg slog en diagonal lång passning och utanför straffområdet hoppade Micke Rosell över bollen varpå Magnus Minari kom fri men Ludwig Persson stod för årets bästa räddning! Några minuter senare sköt Marcus Skarphagen ett lurigt skott och så var det kvitterat. Efter en kvart avlöste målchanserna varandra och först sköt Michel Szabo strax utanför, spelet vände och Winberg spelade in bollen framför mål och där dök Muntaga Sowe upp och sköt ribba ner och spelet vände igen där Agardh sköt över. I den första halvleks absolut sista sekund så slog Skarphagen ett perfekt inlägg och lagkaptenen Alexander Kloow fick till en språngnick i mål och vändningen från 0-1 till 2-1 var ett faktum. Andra halvlek var ett långt ställningskrig och efter en halvtimme slog Daniel La Placa en fin hörna och vid bakre stolpen stod en omarkerad Agardh men nicken gick utanför. Mot slutet fick MTG en rad frisparkar i bra läge, en del hörnor och efter en tilltrasslad situation fick Szabo ett bra läge men Joacim Öberg svarade för en matchavgörande räddning. Schibsted hade marginalerna på sin sida vilket inte var fallet i den förra omgången, vilken holmgång!
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER KLOOW, SCHIBSTED.