Premier League 4:e omgången 2017

Rävudden – C MORE  2 – 3
Patrik Mattsson, Marcus Hallberg. C. Alexander Fasth, Joakim Larsson, Christoffer Braw

Rävudden och C MORE bjöd på en trevlig, spännande och framförallt mycket bra Premier League match. Rävudden inledde piggast och Koen Kragting sköt i stolpens utsida. Några minuter senare spelade Robert Schwartz fram Patrik Mattsson till 1-0. C MORE kom starkt tillbaka in i matchen och i den tionde minuten lobbade Alexander Fasth från 20 meter in bollen i bortre gaveln. Stärkta av det målet kom C MORE i fler fartfyllda anfall och den femfaldiga och tillika regerande SM-mästaren i Squash, Rasmus Hulth, spelade fram Robert Eriksson två gånger inom minuten. Det ena skottet gick strax utanför och de andra räddade Per Olsson. Vändningen från 0-1 till 2-1 var ett faktum ändå i slutet på första när Joakim Larsson utnyttjade ett försvarsslarv. Efter en halvtimme var C MORE nära att avgöra men Larsson sköt utanför och Hult träffade stolpen med en kanon. Istället för ett 3-1 mål kom 2-2 med fem kvar när Andreas Malmberg slog en crossboll och i hörnet av straffområdet mötte Marcus Hallberg som fick till en helt underbar volley i mål. Den dubbla världsmästaren i innebandy, Patrik Åman (utmärkt målvakt i dag), trodde inte något kunde skjuta ett sådant skott 07.45 på morgonen, i en korpserie. Men det är Premier League vi snackar om. Rävudden fick inspiration av målet och gick för segern men vips så kontrade C MORE och Christoffer Braw ryckte längs högerkanten samt smekte in segermålet 3-2 i den bortre gaveln, vackert! Kul match gubbar.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG, RÄVUDDEN

Svea – FC Karlaplan  10 – 4
Jens Storberget 4, Patrik Eriksson 3, Emil Lundström, Markus Hellqvist, Johan Böhm. C. Kristofer Lindholm 3, Joakim Koch.

Serieledarna Svea mot jumbolaget FC Karlaplan, ja det skulle väl bara bli en munsbit! Karlaplan överraskade inledningsvis och redan efter tre minuter hade Fredrik Schedin haft tre bra avslut inklusive en volley men den vikarierande målvakten Mattias Hermansson räddade alla lägena. Svea försökte gå ifrån men Karlaplan svarade så att 1-0 blev 1-1 och 3-1 blev 3-3 och efter en halvtimme stod det 4-4, vilken överraskning så här långt! När Svea gjorde två snabba mål inom loppet av en minut så att 4-4 blev 6-4, då dog Karlplan fort varpå det blev en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 18.20. Jens Storberget satte dit fyra mål och toppar hela Reklamseriens skytteliga över långhelgen och därmed är ordningen återställd internt i Svea, än kan gubbjäveln! Patrik Eriksson var riktigt vass i dag och svarade för ett hattrick samt ett målpass medan Emil Lundström, Markus Hellqvist och Johan Böhm gjorde varsitt. I Karlaplan hittade vi även där en hattrickman i form av Kristofer Lindholm, starkt! Joakim Koch gjorde ett.
MATCHENS LIRARE: PATRIK ERIKSSON, SVEA.

Schibsted – Bonnier News  3 – 1
Gustav Förare, Micke Rosell, Daniel Andersson. B. Pontus Björnström

När Schibsteds 13 vilda män och två solglasögon prydda coacher gled in på centercourten såg det ut som det stora Kosläppet! Motståndarna Bonnier News spelade lugnt, behärskat och bra och tog också ledningen med 1-0 genom snabbe Pontus Björnström. Marcus Skarphagen var nära en kvittering när han vände på en 5-öring inne i straffområdet men skottet smet utanför. Den andra halvleken blev dramatisk och spelet böljade fram och tillbaka i sommarvärmen. Det var lika nära ett 2-0 mål när Björnström sköt men Fredrik Lindberg räddade som ett 1-1 dito när Micke Rosell hårt trängd ryckte längs högerkanten samt avslutade med en kanon som David Balsam räddade. Med sju kvar kastade Sebastian Persson ett inkast och inne i straffområdet dök Gustav Förare upp och på volley sköt han in kvitteringen. Sedan var Björnström inblandad i två målsituationer. Schibsted hade bollen under kontroll på egen planhalva och lagkaptenen Muntaga Sowe stod bland avbytarna och frågade hur mycket tid det var kvar? Domaren tittade på sin klocka, samt vände sig mot Sowe och sa sex minuter. Sedan tittade domaren ut på plan, det kanske hade gått två sekunder och där låg Björnström på magen. Det var helt tyst och man kunde höra fåglarna kvittra, straff eller inte, det var frågan! Eftersom domaren inte sett situationen friade han men på presskonferensen efteråt förstod man att det borde varit straff. Gentlemannen Björnström gnällde inte och hade en farlig nick utanför i anfallet efter. Med tre kvar kontrade Rosell och formligen dunkade in 2-1 i nättaket samt jublade så det hördes till Solna Centrum. I slutsekunderna hade BN en hörna, målvakten sprang över hela plan men bollen slogs bort och Daniel Andersson kunde rulla in segermålet 3-1 i ett öppet mål, vilken puls det var i matchen. Sedan jublades det inne i det segrande lagets omklädningsrum så att taket nästan lyftes, trevlig långhelg!
MATCHENS LIRARE: MICKE ROSELL, SCHIBSTED.

Bisnode – Quantcast  3 – 2
Josef Gheysari 2, Rajan Srivastava. Q. John Wiksten, Stefan Szscepanski.

Stärkta av årets första seger i den förra omgången så startade Bisnode i stor stil och hade 2-0 efter fem minuter och 3-0 kom efter en kvart. Lagkaptenen Josef Gheysari dundrade in 1-0 med vänstern och 3-0 med högern. Däremellan var David Jordell nära ett mål men Björn Bigander räddade. Det gjorde han inte när Jordell kastade ett inkast och framför mål dök Rajan Scrivasava upp och skarvade in det andra målet. När till sist Quantcast vaknade så gjorde man det med besked! Martin Olsson sköt ett närskott som Martin Wennerholm räddade på mållinjen. Sedan hade John Wiksten och Jonas Lidén varsin nick men Wennerholm stod rätt placerad. Jonas Lidén sköt ett skott i stolpen samt ett precis utanför och Wiksten dundrade även han ett skott strax utanför. Bisnode kom i någon kontring där Jordell hade det bästa läget men Bigander räddade. Med sju kvar kom till sist en rättvis reducering till 1-3 genom Wiksten och bara minuten senare kom 2-3 efter det att Stefan Szscepanski sköt och returen gick på en försvarare och in. Fem kvar och stor dramatik utbröt. Jonas Lidén fick ett bra kvitteringsläge när han jonglerade upp bollen till sig själv, vände på en femöring men volleyskottet gick utanför stolpen, vilken dramatik. Bisnode höll undan och stoppade Q framfart!
MATCHENS LIRARE: JOSEF GHEYSARI, BISNODE.

FC LE PACTE – MTG Sport  6 – 2
Carl Tomaszewski 2, Adam Graffman 2, Anton Westerberg, Hanna Bergman. M. Erik Bäckrud, Stefan Ottosson.

FC LE PACTE behåller sin slutspelsplats efter att visat upp vårens bästa spel från deras sida och man spelade ut det tilltänkta topplaget MTG Sport och gick till halvtidsvila med en otroligt 5-0 ledning. Efter fem minuter stod det 2-0 efter mål av Carl Tomaszewski och Anton Westerberg. Sedan kom 3-0 genom Hanna Bergman efter dussinet minuter, 4-0 genom Tomaszewski igen efter en kvart och så gjorde Adam Graffman 5-0 i slutminuten på första, vilken urladdning! I den andra jämnade MTG ut spelet och matchen slöt 6-2 efter det att Graffman blev tvåmålsskytt och så nätade Erik Bäckrud och Stefan Ottosson för MTG. Duktige Sammy Pergament träffade ribban och LE PACTE blir att räkna med i Premier League, kom igen MTG Sport.
MATCHENS LIRARE: HANNA BERGMAN, FC LE PACTE.