Premier League 5:e omgången 2017


FC Karlaplan – Schibsted  0 – 6
S.
Magnus Minari 2, Micke Rosell, Peter Hammar, Daniel Andersson, Marcus Winberg.

Det är dags att ta Schibsted på allvar nu. Förut vann man blandat med bra insatser och ibland kämpasegrar. I dag spelade man upp hela registret och gick fram till en 3-0 ledning i halvtid och vann till slut med hela 6-0. Det är ett härligt go i laget och man radar upp många olika målskyttar och ibland ser det ut som totalfotboll. Micke Rosell dundrade in 1-0, Peter Hammar lekte in 2-0 och Magnus Minari blev likt i premiären tvåmålsskytt! Daniel Andersson gjorde mål igen men det snyggaste svarade Marcus Winberg för när han bröt ett uppspel på halva plan, avancerade fram några meter och lobbade elegant in bollen. Minuterna tidigare lobbade han med en bakåtspark i ribban. Jumbon FC Karlaplan har det motigt men idag hade man nio spelare och stod upp spelmässigt bättre än i de tidigare matcherna, kom igen gubbar! Schibsted får fira helg som ett slutspelslag med en match mer spelad!
MATCHENS LIRARE: MARCUS WINBERG, SCHIBSTED.


Bonnier News – FC LE PACTE  1 – 9
B.
Thomas Hanusek. F. David Klint 4, Adam Graffman 3, Anton Westerberg, Lucas Algesjö.

Inledningen på matchen mellan FC LE PACTE och Bonnier News var relativ jämn men i mitten på den första halvleken gjorde FLP tre mål på fyra minuter. Det är väl därför FLP ligger på slutspelsplats och BN i botten. Vid 1-0 bröt Sammy Pargament ett uppspel vid halva plan, drog två gubbar samt serverade målskytten David Klint bollen. 2-0 gjorde Adam Graffman efter att fintat bort en försvarare och smällt in bollen i gaveln och vid det tredje målet slog Klint en hörna som Anton Westerberg språngnickade in i mål, vackert! I slutet på första och i början avgjordes matchen definitivt när Graffman dundrade in 4-0 och så satte Klint en retur efter skott från Hanna Bergman. Sista kvarten var en ren transportsträcka i det fina vädret och till sist slöt det hela 9-1. Klint blev fyramålsskytt, Graffman satte tre och Lucas Algesjö gjorde det sista. Thomas Hanusek tröstmålade på straff.
MATCHENS LIRARE: DAVID KLINT, FC LE PACTE.


MTG Sport – Bisnode 4 – 0
M.
Tobias Wimnell 2, Daniel La Placa, Erik Bäckrud.

MTG Sport borde haft mer poäng än de skrapat ihop med tanke på spelamaterialet och idag fick man kämpa för trepoängaren mot Bisnode. De gula hade som vanligt en mycket bra målvakt i Mattias Fahlén, två bra backar i form av Martin Wennerholm och Erik Lundqvist, som gjorde det bra samt spelade nonstop och så var Pyar Durrani bra som vanligt. Laget hade dock mycket svårt att skapa målchanser. Det hade även MTG men inom loppet av 30 sekunder svarade Erik Bäckrud för två fina prestationer. Först slog han en genialisk passning till Daniel La Placa som med ett tillslag dundrade in 1-0 och vid 2-0 fintade Bäckrud bort en försvarare innan han smällde in bollen i mål. Mot slutet på matchen flyttade Bisnode upp spelet och vips kontrade MTG in både 3-0 och 4-0. Det tredje målet klackade Tobias Wimnell mycket vackert in efter La Placas passning och vid 4-0 svarade planens bästa spelare, Bäckrud, för en ny fin framspelning till tvåmålsskytten Wimnell.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS WIMNELL, MTG SPORT.
 

Quantcast – C MORE  2 – 4
Q.
Jonathan Lidén, Anders Johansson. C. Alexander Fasth 2, Christoffer Braw 2.

¨Nya¨ Quantcast och C MORE bjöd på en jämn första halvlek med många målchanser. Christoffer Braw träffade stolpen, David Piehl sköt ett bra skott mot krysset men Johan Gustavsson räddade vackert och så slog Piehl ett inlägg som John Wiksten stötte strax utanför. C MORE var något bättre organiserade och det gjorde så att årets speciella mål tjuv, Alexander Fasth, gjorde 1-0 på en retur efter skott från Braw och vid 2-0 styrde han in Braws skott. I början på andra halvlek var Q bra och ett mål hängde i luften, Jonathan Lidén träffade stolpen och Jens Bäck volleylobbade men Gustavsson briljerade igen. I stället för 2-1 kontrade Braw in 3-0 efter ett bra skott och så stod Hannes Edlund för en perfekt passning till Braw och så fick vi två tvåmålsskyttar. Q gav inte upp och på tre minuter ändrade man ställningen från 4-0 till 4-2 efter mål av Jonathan Lidén efter ett solo och slog det utmärkta nyförvärvet Anders Johansson in en retur efter skott från duktiga Jonathan Lidén! Matchen slutade 4-2.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER FASTH, C MORE.


Svea – Rävudden  2 – 3
S. Patric Jacobsson, Jens Storberget. R. Jörgen Söderlund, Nicklas Thorgerzon, Marcus Henriksson.

Alla i Reklamserien vet att när Rävudden spelar som bäst kan de slå vilket lag som helst och i dag var man nära den nivån. I den femte minuten spelade Marcus Henricsson ut bollen till höger och duktige Jon Malmberg slog ett perfekt inlägg och på bortre dök Jörgen Söderlund upp och nickade vackert in 1-0. Bara 30 sekunder senare kvitterade serieledarna Svea när Patric Jacobsson fick se sitt lösa men välplacerade skott rulla in vid den vänstra stolpen, 1-1! Båda lagen hade sedan chanser till ett ledningsmål. Johan Böhm träffade stolpen, Söderlund slog en hörna som Henriksson skarvade mot mål men på mållinjen stod Patrik Eriksson och räddade. Så hade Böhm och Emil Lundström varsitt läge men Per Olsson gjorde en dubbelräddning. Vi skulle få se ett mål innan halvtidsvilan och det var när Svea på nytt tog ledningen när Filip Lang blev fälld. Den första halvlekens målvakt, Jens Storberget, stegade över hela planen och rullade iskallt in straffen till 2-1 vid den högra stolpen. I inledningen på andra kvitterade Rävudden för andra gången när Nicklas Thorgerzon slog in en retur efter Henricssons skott. Sista kvarten blev spännande där Storberget och Andreas Malmberg hade liknande lägen men bägge sköt i den närmsta gaveln. Med fyra minuter kvar stod Henricsson för en bra prestation när han tog bollen vid offensiv vänster hörnflagga, avancerade in mot mitten hårt trängd och precis utanför bananen sköt han ett lurigt skott som touchade två försvarare och in i mål till 3-2. Svea var nu nära att åka på årets första förlust i Premier League och tryckte på ordentligt mot slutet. Med 40 sekunder kvar kom den stora chansen när Storberget klackade bollen mot den bortre stolpen men matchhjälten Olsson låg som ett sträck längs marken och tippade bollen till en resultatlös hörna, en liten skräll var ett faktum, grattis Rävudden! Svea toppar serien men marginalerna krympte avsevärt. En toppmatch mot Schibsted väntar runt hörnet!
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON, RÄVUDDEN.