Premier League 6:e omgången 2017

Schibsted – Svea  5 – 2
Sc.
Micke Rosell 2, Jonas Löhr 2, Magnus Minari. Sv. Janne Rydberg, Johan Böhm.

De yttre förutsättningarna var ultimata när solen sken från en klarblå himmel och med en temperatur som visade 20 grader. Det var också en riktig toppmatch mellan serieledarna Svea och Schibsted där det vinnande laget får fira midsommar som ett slutspelslag. Redan i den fjärde minuten slog Micke Rosell en hörna som Magnus Minari stötte in till 1-0. Två minuter senare var det kvitterat när Emil Lundström spelade fram Janne Rydberg som smekte in 1-1 i diagonal gavel. Efter dussinet minuter så var Schibsted i ledningen igen när Rosell touchade in Marcus Winbergs skott, 2-1. Schibsted visade prov på fighting spirit och var nära ett 3-1 mål i slutet på första men Winberg lobbade över. 3-1 målet kom 30 sekunder in på den andra akten när hela laget satte hög press och bollen hamnade hos Rosell som dunkade i sedvanlig stil in bollen i nättaket. Nu var uppförsbacken än tyngre för serieledarna och inte blev det bättre när Jonas Löhr slog in sin retur till 4-1. Svea försökte gå ikapp och Johan Böhm träffade ribban men han fick en chans till och då satt reduceringen till 2-4. Svea jagade fler mål och Jens Storberget fick ett bra läge men även han träffade ribban och istället för 4-3 satte Löhr dit 5-2 i anfallet efter, detta var Schibsteds morgon. Det hörs verkligen när Schibsted spelar och de lämnar ingen oberörd. Vid ett tillfälle ¨skällde¨ Muntaga på sin backkollega men så märkte han att han var avbytare sedan några minuter, ja så kan det gå.
MATCHENS LIRARE: JONAS LÖHR, SCHIBSTED.

Rävudden – Quantcast  0 – 3
Q.
Erik Hellqvist, Anders Johansson, John Wiksten.

Quantcast mönstrade en stark laguppställning men det bollinnehavet man hade var bara skenbart eftersom Rävuddens försvarsspel inte tillät några målchanser och istället var deras kontringar farliga. Efter en kvart var 1-0 nära när Anders Johansson sköt förbi målvakten men Joel Salzer räddade. I den andra var Q riktigt bra samtidigt som Rävudden inte kom upp i samma standard som i den förra matchen då man besegrade serieledarna och i dag hade man mycket svårt att skapa målchanser. Johansson sköt men Per Olsson gjorde en benparad och Stefan Szczepanski sköt men Olsson gjorde en ny benparad men efter en halvtimme kom ett rättvist 1-0 mål när Erik Hellqvist satte dit en frispark i gaveln, vackert! Rävudden gjorde allt för att kvittera men det var istället Q som ökade på till 2-0 med sex kvar efter mål av Johansson efter det att Szczepanski vunnit en duell. Av bara farten kom även 3-0, som också blev slutresultat och det var kämpen John Wiksten som gjorde det sista målet.
MATCHENS LIRARE: DAVID PIEHL, QUANTCAST.

C MORE – MTG Sport  2 – 6
C.
Erik Westberg 2. M. Henrik Agardh 2, Axel Insulander, Shari Shahidi, Victor Loebbelt, Tobias Wimnell.

Termometern visade på 32 grader i solen, himlen var blå och så var det dags för det prestigefulla derbyt mellan MTG Sport och C MORE. Man trodde nog lite till mans att det skulle bli målsnålt och grinigt, som derbyn brukar vara men alla spelare stod upp för Reklamserieandan och det blev en bra och målrik match med god stämning, kul! Redan i den tredje minuten slog maratonmannen Erik Westberg till på vårens första bollträff och den satt i krysset från 20 meter, vilken strut! I mitten på den första halvleken hade MTG fyra gyllene minuter när man vände 0-1 till 3-1. Först presenterades sig den 97:e före detta allsvenska spelaren som deltagit i Reklamserien och det var urtypen för en smokinglirare, nämligen Bojan Djordjic, t.o.m. håret låg perfekt som om han skulle gå på eget bröllop. Han slog en perfekt hörna och store, starke och snabbe Henrik Agardh gick upp i skyn och nickade in 1-1. Bara 30 sekunder senare ryckte för dagen mycket pigga Shari(aldo) Shahidi längs vänsterkanten och spelade in till Axel Insulander som dunkade in ledningsmålet 2-1. Sedan var det dags för matchens bästa spelare att presentera sig igen och Djordjic (tre målgivande assist och inte ett felpass) slog en perfekt lyra till Agardh som lite turligt fick se sin nickskarv gå in till 3-1. Efter en kvart slog Westberg till igen när han touchade in Christoffer Braws skott till 3-2 och matchen levde i allra högsta grad där Braw var bara ett stolpskott från en kvittering. I början på andra avgjordes istället matchen när MTG gick från 3-2 till 5-2 efter mål av Shahidi, efter fint förarbete från Martin Palm och så kämpade Victor Loebbelt in femman. Sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka innan Tobias Wimnell fastställde slutresultatet med tennissiffrorna 6-2, Wimnell hade även en stolpe. Det är en gåta att MTG är ett mittenlag!
MATCHENS LIRARE: ERIK WESTBERG, MTG SPORT.

Bisnode – Bonnier News  2 - 0 (WO)

FC LE PACTE – FC Karlaplan  5 – 2
FCLP.
Adam Graffman 2, Carl Tomaszewski, Hanna Bergman, David Klint. FCK. August Berg, Fredrik Schedin.

FC LE PACTE var i serieledning efter den första omgången i april men efter det har Svea prenumererat på den platsen under hela våren. Men i och med Sveas två överraskande förluster hade idag FLP chansen att gå upp i serieledning över midsommar om man besegrade jumbon FC Karlaplan. Efter fem minuter stod det 2-0 efter det att lagkaptenen Adam Graffman gjort både 1-0 och 2-0 och det såg ut som om det skulle bli en promenadseger. Efter halva den första halvleken så reducerade August Berg efter en fantastisk soloraid till 1-2, vilket gav laget en extra injektion. Minuterna senare kom FCK i en tre mot en situation men det läget slarvades bort när Graffman bröt och istället för ett eventuellt 2-2 mål så sköt Carl Tomaszewski 3-1 från 17-18 meter. Precis innan halvtid gjorde Hanna Bergman även 4-1 med sitt tredje mål för säsongen och därmed går hon upp på delad femteplats i den kvinnliga maratontabellen. 30 sekunder in på den andra halvleken tilldömdes FCK en straff och lagkaptenen Fredrik Schedin gjorde inget misstag, 2-4 med sitt sjätte mål för säsongen. Resten av matchen var ett ställningskrig och Uno Österman slet för två. I slutet på matchen presenterade sig Reklamseriens skytteligaledare, David Klint, när han fastställde slutresultatet 5-2 inför ögonen på sin 8-åriga son, bra jobbat av en nykomling. FCK åkte på sjätte raka förlusten men dagens insats var årets bästa, bra inför hösten.
MATCHENS LIRARE: AUGUST BERG, FC KARLAPLAN.