Premier League 7:e omgången 2017

FC Karlaplan – Bisnode  1 – 5
Pär Olsson. B. Josef Gheysari 3, Joakim Widén, David Jordell.

FC Karlaplan och Bisnode bjöd på riktig semesterfotboll och det var lite överaskande jumbon FCK som tog ledningen med 1-0 när Pär Olssons sköt in en retur efter Henning Wijkmarks träff i kryssribban! Minuterna senare var även 2-0 nära när Fredrik Schedin sköt en frispark från halva plan som den vikarierande målvakten Mina Mashouri tippade i ribban. Efter en kvart lyckades Joakim Widén kvittera och samma man var sedan en stolpträff från att göra ett mål till men paussiffrorna skrevs 1-1. Med kvarten kvar klev lagkaptenen Josef Josef Gheysari in i handlingarna och gjorde 2-1, 4-1 och slutresultatet 5-1. David Jordell gjorde 3-1 efter passning från Markus Kaplun.
MATCHENS LIRARE: JOSEF GHEYSARI, BISNODE.

Bonnier News – Rävudden 0 – 5
Koen Kragting 2, Robert Schwartz 2, Marcus Henricsson.

Rävudden gav sig själv chansen att nå en slutspelsplats i höst efter en stabil insats mot Bonnier News. Första tio minuterna ångade Rävudden på ordentligt och gick fram till en 3-0 ledning, hade dessutom två träffar i virket från Nisse Rasmusson och Marcus Henricsson fötter och så gjorde Mathias Bengtsson fler bra ingripanden när han räddade rena frilägen. Koen Kragting gjorde det första och Robert Schwartz spädde på med de andra två. Efter den urladdningen ebbade det hela ut innan Henricsson och Kragting såg till så att 3-0 blev till 5-0 efter en halvtimme. Det blev också slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS BENGTSSON, BONNIER NEWS.

Schibsted – C MORE 4 – 2
Micke Rosell 3, Muntaga Sowe. C. Christoffer Braw, Victor Haxthausen Aronsson.

Ljusblått (Schibsted) vs mörkblått (C MORE) möttes i en tuff duell. C MORE inledde bäst då de spelade lugnt och metodiskt och i den andra minuten placerade Christoffer Braw in 1-0 i den bortre burgaveln. Några minuter senare hängde 2-0 i luften när Daniel Adrian slog ett perfekt inlägg men Joakim Larsson fick se sin nick gå i överkant på ribban. Efterhand fick Schibsted ordning på prylarna och i den tionde minuten slog Micke Rosell en hörna och på volley stötte Fredrik Lindberg utanför diagonal stolpe. Detta blev en injektion för laget och Robert Eriksson fick sträcka ut hela sin längd för att freda målet efter Johan Bauers skott. I slutminuten hände en viktig sak för matchens fortsatta utgångsläge. Larsson klackade bollen mot mål men Anders ¨Vesslan¨ Vesterlund lyckades rädda till hörna. Den slogs men vid första stolpen stod Michael Lindqvist och slog bort bollen på volley till Rosell som ryckte sig fri från halva plan och bredsidade in 1-1 i den bortre gaveln, starkt. Stärkta av den avslutningen på den första halvleken kom Schibsted ut som ett hungrigt lag till den andra och redan efter fem minuter hade man förvandlat 1-1 till 4-1 efter det att Muntaga Sowe dundrat in 2-1 efter ett direktskott och så gjorde Rosell två raka och svarade därmed för ett hattrick, starkt! Med dussinet minuter kvar formligen dundrade Victor Haxthausen Aronsson in 2-4 men närmare kom man inte. Schibsted får därmed fira serieledning över helgen och kan se fram emot resultatet på måndag mellan Tvåan FC LE PACTE och trean Svea.
MATCHENS LIRARE: MICKE ROSELL, SCHIBSTED.

MTG Sport – Quantcast  9 – 0
Robert Pihl 3, Stefan Ottosson 2, Axel Insulander 2, Johan Fryklund, Daniel La Placa.

MTG Sport verkar ha legat på träningsläger för de spelade stundtals propagandafotboll. Det kunde man inte säga detsamma om Quantcast. I mitten på första kom både 1-0 och 2-0 och under två minuter i slutet på den samma gick MTG från 2-0 till hela 5-0. Q hade sina lägen men den vikarierande målvakten Tobias Wimnell höll nollan men han hade tur när Stefan Szczepanski träffade stolpen med ett grymt skott efter frispark. I den andra halvleken fortsatte MTG sin offensiv och Björn Bigander fick kämpa i målet och trots flera fina räddningar gick MTG fram till en seger med hela 9-0. Det är en gåta att laget inte har fler poäng i tabellen men idag avancerade man upp till en tredjeplats. Robert Pihl var het värre och svarade för ett hattrick, när hände det senast? Axel Insulander var en poängmaskin och gjorde två mål och stod för tre målgivande passningar. Stefan Ottosson blev också tvåmålsskytt varpå den mycket duktiga vänsterbacken Johan Fryklund och Daniel La Placa satte dit varsin balja.
MATCHENS LIRARE: ROBERT PIHL, MTG SPORT.

Svea – FC LE PACTE  4 – 5
Janne Rydberg, Patric Jacobsson, Markus Hellqvist, Filip Lang. F. Adam Graffman 2, Ninos Icho, David Klint, Sammy Pergament.

Måndag morgon och redan nu kunde vi utnämna matchen mellan Svea (hela Reklamseriens äldsta lag med flest antal säsonger) mot FC LE PACTE (seriens yngsta lag med en halv säsong) som veckans match! Ett fantastiskt väder möttes alla spelare av där LE PACTE inledde bäst och hade fler bra avslut och gick fram till en rättvis 2-0 ledning efter tio minuter. Ninos Icho bröt ett uppspel och i nästa andetag placerade han vackert in 1-0 i gaveln. Vid 2-0 var det nära att Adam Graffman kom ur skottsektorn men han lyckades få till ett skott i mål med vänstern. Efter en kvart fick vi se ett vackert mål när Patrik Eriksson dundrade på med en kanon, bollen skulle gå utanför men då dök Janne Rydberg upp och inte bara bröstade utan styrde bollen in i mål med just bröstet, vilken prestation! Nu blev det fart på allvar på Svea. Precis innan paus fick LE PACTE en indirekt frispark innanför straffområdet, Michel Rydberg räddade skottet och det blev till en kontring där Filip Lang löpte längs vänsterkanten hårt trängd och till sist hamnade bollen hos Patric Jacobsson som dunkade in 2-2 i nättaket. LE PACTE fick en drömstart på andra när skytteligaledaren David Klint på sin tredje chans krutade in 3-2 i nättaket. Svea vägrade att ge sig och Lang rundade försvaret på högerkanten samt serverade Markus Hellqvist med ett pass snett inåt bakåt, 3-3! Minuten senare var LE PACTE i ledningen igen när Graffman fintade och sköt in 4-3. Med åtta kvar slog Hellqvist en diagonal crossboll till Jacobsson, som tog ner bollen och lirade till mycket duktiga Lang, som i sin tur tog sig förbi försvararen och kvitterade till 4-4. Det såg ut som de skulle bli delad pott men med minuten kvar drev outtröttlige Sammy Pergament sig rakt igenom Sveas lag och avgjorde tillställningen med sitt 5-4 mål och LE PACTE tog tillbaka serieledningen med fem måls bättre målskillnad, vilken avslutning på hösten.
MATCHENS LIRARE: ADAM GRAFFMAN, FC LE PACTE.