Premier League 8:e omgången 2017

Schibsted – Bisnode  4 – 0
Micke Rosell 2, Muntaga Sowe, Alexander Bäcklin.

Schibsted spelade för en slutspelsplats men då måste man besegra duktiga Bisnode. De ljusblå har stundtals spelat bra och stundtals kämpat sig till poängen under året men i dag gjorde man årets bästa match rent spelmässigt. I ett lätt duggregn så fick lagkaptenen Muntaga Sowe det första läget men skottet gick strax utanför. Några minuter senare sköt Alexander Bäcklin en kanon i kryssribban och ut varpå Micke Rosell slog in returen till 1-0. Ytterligare några minuter senare nicklobbade Bäcklin från 17, 18 meter i ribban, vilken debutant! Bisnode spelade bra men hade svårt att förvalta spelet till klara målchanser och det var också mycket tack vare Schibsteds betongsäkra försvar. I slutet på första och efter 30 sekunder in på andra avgjordes fighten. En flera kilo lättare Micke ¨harpunen¨ Rosell kontrade blixtsnabbt, spelade in bollen till Sowe, 2-0 och så gjorde Rosell 3-0 med sitt nionde mål för säsongen, starkt! Bäcklin fick till sist kröna sin dag med att fastställa slutresultatet 4-0, grattis till slutspelet och nu hägrar seriesegern! Duktiga målvakten Patrik Blomér höll nollan, stort!
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER BÄCKLIN, SCHIBSTED.

Schibstedt segersång efter säkrat slutspel
Muntaga Sowe blickar mot Serie A

FC Karlaplan – Quantcast  3 – 4
Henning Wijkmark, Rickard Sölvstedt, August Berg. Q. Jens Bäck 2, Erik Hellqvist, John Wiksten.

Innan publiken hade satt sig stod det 1-1 på anslagstavlan efter det att Erik Hellqvist gjort 1-0 för Quantcast och Henning Wijkmark kvitterat för FC Karlaplan. Kvitteringsbollen var ett vackert mål där årsdebuterande Niklas Anbratt slog en öppnande boll till August Berg, som i sin tur serverade till målet. Några minuter senare gjorde John Wiksten 2-1 efter det att han vänt bort sin bevakare. Wiksten var riktigt het under den första halvleken och hade två fina avslut till. I början på andra spelade Martin Olsson fram Jens Bäck till 3-1 och Bäck hade en mycket bra period under några minuter och sköt ett bra skott som dock Bezat Arsoun tippade i stolpen. Rickard Sölvstedt reducerade till 2-3 innan det var dags för Bäck igen och med sitt andra mål för dagen gjorde han 4-2. Med minuten kvar spelade Sölvstedt fram Berg till 3-4 men närmare än så kom man inte.
MATCHENS LIRARE: JENS BÄCK, QUANTCAST.

FC LE PACTE – Rävudden  5 – 3
Erik Möller, Adam Torsholm, Carl Tomaszewski, David Klint, Adam Graffman. R. Koen Kragting, Marcus Henricsson, Nisse Ramusson.

Frågan var om Rävudden skulle hindra FC LE PACTE att återta serieledningen inför den sista omgången. Efter dussinet minuter stod det fortfarande 0-0 men sedan klev Carl Tomaszewski in i handlingarna på allvar. Tomaszewski tillhörde Trelleborgs A-trupp i två år när de låg i Allsvenskan men tyvärr fick han inget inhopp i serien. Först slog han ett inlägg från halva plan i ribban innan Adam Graffman slog en crossboll till Tomaszewski, som i sin tur serverade Erik Möller till 1-0. Under tre minuter i slutet på första avgjordes matchen när LE PACTE gick från 1-0 till 4-0 efter det att Adam Torsholm gjort 2-0 efter passning från Tomaszewski, Tomaszewski satte dit 3-0 och så gjorde David Klint 4-0 med sitt elfte mål för säsongen. Därmed toppar han fortfarande hela Reklamseriens skytteliga inför spurten. Torsholm var också en av många heta LE PACTE spelare och bokfördes för två målgivande passningar. I den andra kom Rävudden tillbaka med stormsteg och Koen Kragting gjorde 1-4. Graffman stack emellan med sitt 5-1 mål innan Marcus Henricsson och Nisse Rasmusson såg till att hyfsa till siffrorna till 5-3. Kalle Schröder gjorde årsdebut.
MATCHENS LIRARE: CARL TOMASZEWSKI, FC LE PACTE.

FC LE PACTE jublar för slutspelsplatsen
Adam Graffman räds inte Serie A

Svea – C MORE  1 – 2
Johan Böhm. C. Daniel Adrian, Josef Eriksson.

Svea inledde med ett mycket fint triangelspel mellan Patric Jacobsson, Markus Hellqvist och Filip Lang där den sistnämnda sköt i stolpen, ribban, stolpen och ut varpå Jens Storberget sköt returen utanför. Detta blev starten på en bra, välspelad och juste match i sann Reklamserieanda. Efter en kvart sköt Lang igen och nu rakade Johan Böhm in returen till 1-0. Minuten senare lirade Christoffer Braw in bollen till Alexander Fasth som träffade ribban. Nu kom C MORE in i en fin period och Josef Eriksson sköt men Michel Rydberg räddade närskottet. Direkt i inledningen på andra var 2-0 nära när Hellqvist slog ett inlägg från halva plan som Böhm skarvade i ribban. Spelet vände och Erik Westberg sköt men Rydberg räddade igen. Till sist kom 1-1 efter det att Braw spelade fram Daniel Adrian. Det såg ut som Premier League skulle få sitt första oavgjorda resultat efter 40 matcher, ett rekord i sitt slag, men med fem kvar nickade Westberg mot mål och J Eriksson slog in returen till 2-1, som också blev ett slutresultat, trevlig match gubbar!
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, C MORE.

Bonnier News – MTG Sport  0 – 5
M.
Tobias Wimnell 2, Erik Bäckrud, Axel Insulander, Johan Fryklund.

MTG Sport verkar trimma in sitt lag inför säsongen 2018 för i dag stod man för en ny bra match. Bonnier News stod emot första kvarten, mycket tack vare Mathias Bengtssons storspel mellan stolparna. Sedan kom ett mycket vackert spelmål när duktiga debutanten William Frej spelade ner bollen i djupet till Axel Insulander, som precis hann slå in den framför mål precis innan kortlinjen och där stod Tobias Wimnell och rullade in 1-0 i ett öppet mål. Precis innan halvtidsvilan dundrade Erik Bäckrud in 2-0 i nättaket. I den andra halvleken spelade MTG ut hela sitt register varpå Insulander gjorde 3-0, Johan Fryklund 4-0 och så avslutade Wimnell med att bli tvåmålsskytt med sitt 5-0 mål. BN hade svårt med offensiven men kämpade in i det sista.
MATCHENS LIRARE: ERIK BÄCKRUD, MTG SPORT.