Serie A 1:a omgången 2017

AC Kungen – BOW reklam  6 – 5
Andreas Bergvall 2, Jimmy Thurby 2, Rutger Lindquist, Anders Lennhagen. B. Göran Marklund 3, Dennis Östlundh, Andreas Andersson.

Soligt, friskt och seriepremiär i Reklamserien 2017 mellan fjolårets seriesegrare och regerande mästare BOW reklam i den ena ringhörnan och AC Kungen (f.d. Tidningskungen) i den andra. Alla närvarande på Skytteholms IP fick bevittna en riktig kanonmatch med offensivt spel med hela elva mål som följd, kul! Kungen inledde med att ha ett bollinnehav på två minuter på motståndarnas planhalva men blev avbrutna när den 95:e f.d. Allsvenska spelaren i Reklamseriens historia gjort debut, 42-åriga Göran Marklund, som skar in från vänster och gav BOW ledningen med 1-0. Kungen gjorde sin bästa match på mannaminne och vände både 0-1 och 2-4 till seger med 6-5. Andreas Bergvall var en av många bra spelare hos Kungen i dag och han kvitterade till 1-1 på en retur. Vid 2-1 målet nickpassade Jussi Kontinen till målskytten Jimmy Thurby. BOW vände 1-2 till 3-2 i slutet på första efter kanon från 17-18 meter av Dennis Östlundh och så satte Marklund in sitt andra. I början på andra blev Andreas Andersson fälld och slog in straffen till 4-2 och då såg BOW ut som ett vinnande lag! Men det var starten på en fantastisk period från Kungen och Bergvall reducerade till 3-4. Sedan var BOW lika nära ett 5-3 mål som Kungen ett 4-4 dito när Thomas Hvitfeldt och Andreas Gustafsson hade två bra lägen men Niklas Hedberg och Henrik Strömblad avvärjde de gångerna. Thurby kvitterade till 4-4 och Jerry Månsson hade därmed svarat för tre målgivande passningar. Med åtta kvar sköt Peter Holm ett bra markskott och framför mål stod Rutger Lindquist och klackade in ledningsmålet 5-4. Minuterna senare kontrade Kungen igen och Lindquist spelade fram Anders Lennhagen till 6-4. BOW pressade på under slutminuterna och med minuten kvar fullbordade Marklund sitt hattrick när 5-6 bollen satt i nätmaskorna. BOW fick ytterligare ett läge men Kungen höll undan, vilken match!
MATCHENS LIRARE: GÖRAN MARKLUND, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Studion  7 – 1
Erik Möller 2, Johan Sund, Ola Andersson, Nicklas Bauer, Philip Krantz, Niklas Karlsson. S. Oskar in de Betou.

I matchen mellan de regerande cupmästarna Mediekompaniet och nykomlingen i Serie A, Studion, så hände ingenting inledningsvis men sedan kom ketchupvarianten. Det stod 0-0 efter en kvart men på fyra minuter kom lika många mål. MK gjorde både 1-0, 2-0 och 3-0 efter mål av Erik Möller (hade en kanon från 25 meter i ribban minuterna innan), Johan Sund och Ola Andersson. Precis innan halvtidsvilan reducerade Oscar in de Betou till 1-3. I början på andra stod matchen och vägde men efter en halvtimme kom spiken i kistan när Möller gjorde sitt andra mål till 4-1. Studion var ett slaget lag varpå MK spädde på med både 5-1, 6-1 och 7-1 inom loppet på tre minuter efter mål av Nicklas Bauer, Philip Krantz och Niklas Karlsson. Thomas Lindberg har gått ner 7 kilo för att haka på i Serie A tempot, starkt!
MATCHENS LIRARE: ERIK MÖLLER, MEDIEKOMPANIET.

Bizkit Havas – Scrive  1 – 5
Adam Rådås. S. Johan Gardner 2, Sebastian Gedda, Joacim Runholm, Lucas Lokatt.

När Bizkit Havas och Scrive möttes så var planen täckt av ett tunt vitt snötäcke men det hindrade inte, framförallt Scrive, som med några fina nyförvärv från TNS Sifo, inledde starkt. Henrik Andersson i Bizkits mål gjorde några fina räddningar men i den tionde minuten kom 1-0 efter ett vackert anfall där Kevin Strandell och Oscar Axelsson stod för ett fint förarbete till Johan Gardner som i sin tur smekte in bollen i bortre gaveln. Efter en kvart kom även 2-0 genom Sebastian Gedda. Matchuret hade bara tickat i väg till 40 sekunder på den andra halvleken när Bizkit reducerade till 1-2 när Peter Arnesson tog sig förbi på högerkanten, lirade in till Gustav Lundström som i sin tur hittade Adam Rådås som bredsidade in bollen i ett öppet mål. Nu var matchen helt jämn och helt öppen. Efter en halvtimme presenterades sig Joacim Runholm när han via stolpen ökade på Scrives ledning till 3-1. Med fem minuter kvar avgjordes matchen. Lundström kom fri med Benedikt Zielke som svarade för en makalös enhandsräddning och istället för 3-2 kontrade Scrive in 4-1 i anfallet efter när backen Gardner gjorde sitt andra mål. Lucas Lokatt fullbordade femettan när han fastställde slutresultatet 5-1.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.

FC Schmeck – Beirut Café/AGO  2 – 5
Fredrik Lundberg, Petter Damberg. B. Jacon Wanselius 3, Victor Brunzell 2.

Beirut Café/AGO startade matchen storstilat och var i ledningen med 2-0 efter fem minuter, med 3-0 efter halva den första halvleken och efter en kvart kom även 4-0. Serie A:s skyttekung från ifjol svarade för hela tre mål varpå Victor Brunzell stod för ett. BC/AGO spelade riktigt bra fotboll och i den första minuten av den andra halvleken kom även 5-0 genom Brunzell. Ett hittills blekt FC Schmeck (f.d. INGO) vaknade helt plötsligt till liv och Alexander Gullnäs fick på en riktig pärla men Kristian Kaufmann tippade till hörna. När halvtimmen var spelad hade Schmeck hyfsat till siffrorna till 5-2 efter mål av Fredrik Lundberg där Jonas Petterssons crossboll skall hedras och Petter Damberg. Adam Tapper var även nära ett 5-3 mål men Kaufmann räddade. Till sist blev det 5-2 och under matchen tittade faktiskt solen fram.
MATCHENS LIRARE: VICTOR BRUNZELL, BEIRUT CAFÈ/AGO.

FC Asedo – TV 4  5 – 3
Emil Hedsén 3, Martin Leinar, Alexander Valentini. T. Pelle Porseryd, Emil Falsen, Håkan Hammarberg.

Snacka om aprilväder i premiärveckan. Måndag sol, tisdag snötäckt plan och i dag fick matchen flyttas från D-plan till annan plan på Skytteholm p.g.a. vattensjuk yta. Nykomlingen i Serie A, FC Asedo, måste varit på träningsläger innan seriestart för laget spelade som i trance de första tio minuterna och de 3-0 de skaffade sig kunde varit det dubbla, vilket lir. Rickard Engmark lirade fram Emil Hedsén till 1-0, fjolårets skyttekung Martin Leinar satte dit 2-0 och Alexander Valentini spelade vägg med Magnus Pettersson till 3-0. Leinar hade även ett skott som strök stolpen, Vasilis Birbas sköt en kanon som Max Eriksson tippade i ribban och sedan sköt Henrik Björkqvist utanför från ett bra läge. Efter dussinet minuter vaknade till sist TV 4 och på en minut förvandlade man 3-0 till 3-2 efter ett iskallt mål av Pelle Porseryd och en nicklobb av Emil Falsén efter ett långt inkast från Patrik Hermansson, vilken match! Minuten senare hängde kvitteringen i luften när Håkan Hammarberg fick fritt läge men Birbas täckte skott för laget i vattnet framför mål, stort! Efter det målfyrverkeriet så blev det stiltje i målproduktionen i 20 minuter innan Hedsén satte dit 4-2 med åtta kvar, det kändes som ett segermål men bara minuten senare stod det 4-3 efter mål från Hammarberg. De avslutande minuterna blev dramatiska men hattrickmannen Hedsén stängde butiken med sitt 5-3 mål, fortsätt så här gubbar i bägge lagen.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, FC ASEDO.