Serie A 2:a omgången 2017

TV 4 – Scrive  1 – 3
Alexander Ingeby. S. Joacim Runholm 2, Johan Gardner.

Redan i den andra minuten sköt Scrives Sebastian Gedda från 25 meter, ribba ut! Det blev starten på en ganska intensiv match. TV 4 hade sedan två fina lägen där först Tobias Ohlström var nära nätkänning och efter det kastade Jim Jansson ett inkast som Patrik Hermansson stötte på volley men Bendikt Zielke räddade närskottet. Det dröjde till kvarten var spelad innan det första målet kom och det var Alexander Ingeby som tog sig in mot mitten och sköt 1-0, halvtidssiffror! I början på andra så spelade Joacim Runholm fram vår formstarka Johan Gardner som lite turligt fick se sitt skott gå in till 1-1. Sista kvarten var ett ställningskrig i det härliga vårvädret och de båda målvakterna Zielke och Fredrik Gebauer hade fullt upp och gjorde det bra! Med sju minuter kvar fick Scrive till ett fint anfall där till sist Kevin Strandell hittade fram med en boll till Runholm som satte dit 2-1. Två minuter senare kom nådastöten när Johan Gerdes spelade fram tvåmålsskytten Runholm till slutresultatet 3-1. Därmed tog Scrive sin andra raka seger medan Fyran åkte på sin andra raka förlust, kom igen!
MATCHENS LIRARE: BENDIKT ZIELKE, SCRIVE.

FC Schmeck – Studion  4 – 4
Filip Mårtensson 2, Petter Damberg, Fredrik Lundberg. S. Suleyman Sleyman 2, Thomas Mardirossian 2.

Både FC Schmeck och Studion förlorade sina premiärmatcher så poäng var önskvärt för att inte halka efter från start! Vi fick se en fartfylld match med ett offensivt tänk och trots att det var intensiva dueller utdömdes bara en frispark under hela matchen vilket spelarna skall ha en stor eloge för. Suleyman Sleyman och Filip Mårtensson hade en härlig match i matchen duell och det var den sistnämnda som gav sitt lag ledningen med 1-0. I den tionde minuten bröstpassade Thomas Mardirossian bollen till Sleyman som tryckte in 1-1. Direkt på avspark sköt Adam Tapper bollen i ribban och några minuter senare träffade Lukasz Syberyjski stolpens insida och ut. Istället för 2-1 till Schmeck så var det Studion som gjorde 2-1 efter ytterligare ett mål från Sleyman. Precis innan halvtid kvitterade Schmeck till 2-2 efter ett fint triangelspel mellan Syberyjski, Tapper och målskytten Petter Damberg. Studions Mardirossian gav sitt lag ledningen med 3-2 i början på andra. Sedan var det lika ett 4-2 mål när Mardirossian nickade över som när Fredrik Lundberg sköt över ett helt vidöppet mål från nära håll efter en fin passning från Mårtensson. Båda dessa avslutare skulle få var sin chans till inom loppet av en minut där först Lundberg kvitterade till 3-3 framspelad av för dagen duktiga Tapper och så tog Studion ledningen igen när pigga Mardirossian gjorde 4-3 efter fint förspel från Peter in de Betou. Mårtensson kvitterade minuten senare till 4-4 och trots fler chanser från bägge lagen slutade denna tillställning rättvist 4-4, bra match gubbar!
MATCHENS LIRARE: THOMAS MARDIROSSIAN, STUDION.

Bizkit Havas – AC Kungen  5 – 2
Martin Andreasson 2, David Andeborn 2, Adam Rådås. A. Andreas Gustafsson, Jerry Månsson.

Bizkit Havas kan ibland få till rent sagolikt bra matcher och denna morgon var en sådan. Det var dock formstarka AC Kungen som fick matchens första målchans när Jerry Månsson slog ett inlägg som Rutger Lindquist på volley stötte i stolpen. I den åttonde minuten kom så 1-0 när Andreas Gustafsson vackert satte upp bollen med vänstern i nättaket. I mitten på halvleken hade Bizkit en riktig lyckominut. Första gången Martin Andreasson rörde bollen 2017 så sköt han från 20 meter rätt upp i högra krysset, vilket skott! I anfallet efter så sköt David Andeborn (f.d. Andersson) med vänstern i diagonal gavel och vändningen från 0-1 till 2-1 var ett faktum. Nu gick Kungen på storoffensiven varpå kontringar uppstod och det blev en härlig fotboll i publiken smak. Det skapades målchanser i parti och minut och de båda målvakterna Henrik Andersson och Niklas Hedberg fick veta att de levde! Daniel Didrik var närmast med ett stolpskott. Efter en halvtimme blixtrade matchen till igen och vi fick se fyra mål lika många minuter. Peter Arnesson fick två lägen men Hedberg avvärjde men Arnesson gav sig inte utan slog ett inlägg som Andeborn på volley gjorde 3-1. Sedan fick vi se ett otroligt vackert mål när Adam Rådås, likt Messi, drog tre, fyra spelare inklusive målvakten samt rullade in 4-1. Kungen vek inte ner sig för man hade ju vänt årets två första matcher efter underläge i den andra halvleken och Månsson fick till ett solo och så stod det 4-2 med sju kvar. I anfallet efter blev Andreasson fälld, satte säkert straffen till 5-2 och då var det ridå! Härlig match i solskenet, bra gubbar!
MATCHENS LIRARE: ADAM RÅDÅS, BIZKIT HAVAS.

Dandy Dots – BOW reklam  0 – 4
Dennis Östlundh 3, David Nildén.

De regerande mästarna BOW reklam kom snabbt över premiärförlusten och behövde inte gå på femmans växel för att komma in på segerspåret igen. Det var Dandy Dots, som stärkta av premiärspelet (trots förlust), inledde piggt och skaffade sig tre bra lägen inledningsvis. Jonas Andersson hade två och formstarka Tony Gustafsson ett men Henrik Strömblad räddade och så stod Christer Uhrlin som en räddande ängel på mållinjen och avvärjde. Det dröjde till den elfte minuten innan BOW skapade deras första riktigt vassa anfall och då fick vi se ett vackert mål. Kristoffer Junegard stod i slotet, spelade ut till Andreas Andersson som med ett tillslag slog in bollen framför mål och där mötte även Dennis Östlundh med ett tillslag, 1-0! Resten av halvleken spelade BOW ut hela sitt register varpå 1-0 snabbt blev till 3-0 efter det att David Nildén kämpat in 2-0 och Östlundh gjort 3-0 efter passning från A Andersson. Den andra halvleken bedrevs i promenadtempo och Östlundh svarade för ett hattrick via sitt 4-0 mål. Gustafsson fick ett nytt gyllene läge då målvakten var bortspelad men denna gång agerade Daniel Hesser ¨målvakt¨ på mållinjen. Uhrlin hade sedan chansen att sätta en straff men Magnus Lindblad räddade med foten varpå matchen slöt 4-0.
MATCHENS LIRARE. DENNIS ÖSTLUNDH, BOW REKLAM.

FC Asedo – Mediekompaniet  1 – 0
Vasilis Birbas.

Fredag, början på maj, klarblå himmel, en sol som sken och två offensiva glada lag på var sin sida av nätet, kunde det bli bättre! Hade inte Leslie Marsden och Eddy Sjöberg storspelat i målen så hade de 0-0 som blev halvtidssiffror varit 2-2. I den andra halvleken så började matchen sakta men säkert glida över till nykomlingen FC Asedos favör då Rickard Engmark (friläge), Alexander Valentini (klack) och Henrik Björkqvist (utanför) hade bra lägen för ett ledningsmål. Mediekompaniet var ständigt farliga men mot slutet var vi nära att anteckna årets första 0-0 match. Med 30 sekunder kvar startade Asedo matchens sista anfall. Bollen hamnade hos Vasilis Birbas som provade skottlyckan från 17-18 meter och se på fan, bollen gick i mål och Asedo vann med 1-0, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: EDDY SJÖBERG, FC ASEDO.