Serie A 3:e omgången 2017

Scrive – Beirut Café/AGO  2 – 2
Kevin Strandell, Johan Gardner. B. Jacob Wanselius, Peter La Terra.

Beirut Café/AGO inledde piggt och rullade boll riktigt bra och i den tionde minuten kom följaktligen också 1-0 när Tomas Pettersson slog en lång hörna mot den bortre stolpen och där stod Jacob Wanselius som nickade in bollen. De tidiga serieledarna Scrive hade svårt att skapa några farliga målchanser men efter en kvart slog debutanten Petter Andersson en underbar crossboll till Kevin Strandell som löpte på djupet, han tog med sig bollen på ett bra sätt och hann före målvakten och rullade in kvitteringen 1-1. I slutminuten på den första halvleken klackade Peter Le Terra in ett rättvist ledningsmål, 2-1! I början på andra var BC/A det spelförande laget men en duktig målvakt i Benedikt Zielke höll Scrive kvar i matchen. Samtidigt var inte Scrives kontringar ofarliga. Andersson hade två bra lägen och vid ett tillfälle spelade han fram Joacim Runholm vid den bortre stolpen men Kristian Kaufman räddade på mållinjen. Sista tio var Scrive tvungna att gå på offensiven varpå BC/A kontrade och kom med en man mer en fem, sex gånger men antingen missades den sista avgörande passningen eller så räddade Zielke förtjänstfullt. I matchens absolut sista sekund fick Johan Gardner tag i bollen och sköt en kanon som gick via en försvarare och ändrade riktning varpå bollen gick in till 2-2. Det oavgjorda resultatet kändes som en seger för Scrive, BC/A hade motståndaren i säcken men glömde att knyta till!
MATCHENS LIRARE: PETTER ANDERSSON, SCRIVE.

FC Asedo – Studion  1 – 4
Martin Leinar. S. Richard Wester 2, Oscar in de Betou 2.

Så var det dags för nykomlingsmöte i Serie A mellan Studion och FC Asedo. Lite överraskande var det Studion som tog Asedo på sängkanten och visade upp ett mycket bra, smart och kontringsstarkt spel. Redan efter fem minuter hade man en 2-0 ledning efter det att Richard Wester skjutit ett lurigt vänsterskott från 22 meter som studsade in till 1-0. Sedan slog R Wester en fin crossboll som Oskar Andersson nickade in i straffområdet och där dök Oscar in de Betou upp och gjorde 2-0. Första kvarten var det bara Studion som hade lägen där Peter in de Betou kom fri men Eddy Sjöberg räddade och några minuter senare var de Oscar in de Betou som var helt fri men Sjöberg halvräddade och bollen rullade mot det öppna målet men Vasilis Birbas slog bort den på mållinjen. 3-0 målet kom ändå när första halvleks stora profil, R Wester, dundrade på från 20 meter i diagonal gavel. I mitten på matchen hade Asedo några bra lägen som när Emil Hedsén fick på ett grymt volleyskott efter Birbas hörna (R Wester stod på mållinjen och som en räddande ängel), Birbas fick till en fantastisk bicycletas som tog i ribbans överkant och Emile Guting träffade utsidan på stolpen. Efter en halvtimme så avgjordes matchen definitivt när Oscar in de Betou gjorde sitt andra mål till 4-0. Tyvärr fick inte Magnus Wester, 68 år i december, inte hålla nollan för förra årets skyttekung, Martin Leinar, smällde in 1-4.
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER, STUDION.

BOW reklam – TV 4  7 – 1
Kristoffer Junegard 2, Andreas Andersson, Dennis Östlundh, Victor Kisfaludy, David Nildén, Christer Mattiasson. T. Patrik Hermansson.

De regerande mästarna BOW reklam har nu fått upp ångan på allvar och efter endast två minuter hade man haft tre frilägen. Fredrik Gebauer räddade vackert både Andreas Andersson och Christer Mattiassons framstötar men på Kristoffer Junegards närskott fick han kapitulera. Även 2-0 målet gjordes av Junegard. Efterhand vaknade TV 4 till liv och Patrik Hermansson kom in i ett stim. Först fick han en dubbelchans men Henrik Strömblad avvärjde, sedan träffade han utsidan på stolpen innan reduceringen kom genom Hermanssons fötter. Precis innan halvtidsvilan ökade BOW på ledningen med 3-1 genom Andersson. Fyran fick ett läge att göra matchen jämn och det var i inledningen på andra när Hermansson sköt men bollen träffade stolpen och istället för 3-2 kontrade BOW in 4-1 genom Dennis Östlundh i anfallet efter, ridå! Under matchens sista sju minuter ökade BOW på från 4-1 till 7-1 mot ett redan besegrat TV 4.
MATCHENS LIRARE: PATRIK HERMANSSON, TV 4.

Mediekompaniet – Dandy Dots  3 – 5
Pehr Dunger 2, Hasse Ebenman. D. Birhan Akdag 2, Glenn Andersson, Jonas Andersson, Bosse Eriksson.

Dandy Dots svarade för en otrolig vändning när man i den andra halvleken förvandlade 1-3 till 5-3 på tio minuter efter många fina mål och därmed tog man årets första seger. Att det stod 0-0 efter en kvart var en gåta. Pigga Niklas Karlsson drev upp bollen 25 meter och anfallet avslutades med en trippelchans för Mediekompaniet där Magnus Lindblad räddade vid ett tillfälle och sedan trodde man att man såg i syne för på mållinjen stod Jonas Andersson och räddade, vad gjorde han där? Philip Krantz träffade ribban, spelet vände och Andersson sköt ett närskott som vikarierande målvakten Johan Petersen reflexräddade. Spelet vände igen där Tony Gustafsson spelade fram den 96:e f.d. Allsvenska fotbollspelaren som gjort debut i Reklamserien, Thomas Lagerlöf, som dundrade bollen klockrent i stolpen. Pehr Dunger kom fri men Lindblad fick ut en fot och sedan var det Birhan Akdags tur att träffa stolpens insida. Till sist kom tre raska baljor på lika många minuter. MK gjorde två likadana mål när Nicklas Bauer fint serverade Dunger till både 1-0 och 2-1. Däremellan hade Glenn Andersson kvitterat efter att ha stött in bollen i ett öppet mål efter en fin passning från J Andersson. I början på andra nickade Hasse Ebenman in Karlssons precisa inlägg till 3-1. Sedan var matchen nära att avgöras men Lindblad räddade José Monteiros dubbelchans och istället för 4-1 så reducerade DD till 3-2 genom J Andersson och kvitterade till 3-3 genom Akdag. Med sju kvar kom ett vackert mål när Lindblad sköt en långboll från eget mål och ända borta vid kortlinjen på andra sidan plan stod J Andersson och bröstade ner bollen till Bosse Eriksson som sköt 4-3 i öppet mål, vilken kasse! Av bara farten slog J Andersson en hörna och Akdag fick till en ruggig volley rätt upp i högra krysset, herregud vilken träff! 5-3, Vilken vändning!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

AC Kungen – FC Schmeck  2 – 2
Jon Widefjäll, Jussi Kontinen. F. Filip Mårtensson 2.

AC Kungens comebackande Niclas Bergh tog tag i bollen efter 20 sekunder och drev över hela plan samt serverade den till Andreas Gustafsson, som fick till ett bra skott men Kim Engblom svarade för en grym räddning. Det blev statskottet till en intensiv match. Det var FC Schmeck som tog ledningen i den sjunde minuten när Filip Mårtensson fick bollen i mittcirkeln, satte högsta fart mot mål med bollen under kontroll samt avslutade med ett bra skott till 1-0. Minuterna senare kom kvitteringen till 1-1 när Jerry Månsson slog en fin stickare till Jon Widefjäll, som i sin tur sköt in bollen i nättaket. Ytterligare några minuter senare var Mårtensson inblandad i en straffsituation men domaren friade mycket tveksamt. Det var jämnt ute på plan men efter en halvtimme höll Jonas Pettersson sig framme och fick till ett bra skott men ytterligare en comebackande spelare i form av Mattias Zakrisson gjorde en fenomenal räddning. Det lutade åt ett kryss men fyra minuter före slutet drev Emil Mattsson fram på vänsterkanten, spelade den till Widefjäll, som klackade bollen vidare till Mattsson som sedan fick till ett perfekt inlägg. Framför mål dök Jussi Kontinen upp och stötte vackert in 2-1 på volley, ett segermål kändes det som. När endast 15 sekunder återstod hade Kungen bollen under kontroll nere vid motståndarnas kortlinje men istället för att hålla i den ville det göra 3-1. Engblom bröt passningen, kastade ut bollen, som sedan hamnade hos J Pettersson i target läge inne i straffområdet. Han var stark och lirade till Mårtensson som från straffområdets linje placerade in 2-2 i högra gaveln i matchens absolut sista sekund, vilken dramatik. Oavgjort kändes nog som en seger för Schmeck medan Kungen hade sina motståndare i säcken men glömde knyta till.
MATCHENS LIRARE: FILIP MÅRTENSSON, FC SCHMECK.