Serie A 4:e omgången 2017

AC Kungen – Beirut Café/AGO  1 – 1
Jerry Månsson. B. Fredrik Andersson.

Från dunjacka till t-shirt på ett dygn, äntligen kom värmen! De två topplagen AC Kungen och Beirut Café/AGO bjöd på en bra fotbollsmatch. Det var ganska jämnt ute på plan men de blev inga mål under de första 20 minuterna. Kungen hade lättare att skaffa målchanser och vi räknade in fem ganska bra lägen. Rutger Lindquist sköt ett bra skott men de första minuternas vikarierande målvakt, Elias Karroum, gjorde en strålande räddning och returen glidtacklade, likt Hysén, Per Jonsén bort. Sedan hade Lindquist en nick från nära håll och Daniel Didrik ett bra skottläge innanför straffområdet men Kristian Kaufmann räddade. Även Niclas Bergh hade en farlig nick. I början på andra träffade Jacob Wanselius ribban men ett bra skott. Det blev en individuell prestation som såg till att nollan spräcktes. Jerry Månsson fick bollen på egen planhalva, löpte som i fornstora dagar rätt igenom allt och alla samt satte mycket vackert in 1-0, vilken prestation! Sedan var Lindquist nära ett 2-0 mål men skottet gick i ribban. Det blev 1-1 istället någon minut senare när Fredrik Andersson slog till med ett kanonskott med västern från 20 meter. Med sex kvar fick Wanselius ett nytt läge men Mathias Zakrisson räddade förtjäntfullt. Mot slutet såg det ut att bli delad pott men helt plötsligt skapade Kungen två lägen i samma minut. Månsson stod för ett inspel från höger och ett inlägg från vänster. De första mötte Didrik med ett tillslag men Kaufmann gjorde en grym reflexräddning och tog bollen på mållinjen och vid det andra tillfället fick en helt omarkerad Lindquist bra tid att sikta in sig men nicken gick strax utanför. Med tanke på fördelningen på chanser skulle Kungen fått med sig tre poäng men det blev 1-1.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFÈ/AGO.

FC Schmeck – Dandy Dots  4 – 1
Fredrik Lundgren 2, Emil Nilsson, Filip Mårtensson. D. Oscar Wigart.

Ishavsvindarna var som bortblåsta och högsommarvädret slog till med 20 grader, blå himmel och sol! FC Schmeck startade piggt och Filip Mårtensson hade två lägen redan efter fem minuter. Det första gjorde Jonas Elmqvist en kanonräddning på och de andra gick strax utanför. Efterhand kom Dandy Dots in i matchen och Jonas Andersson fick två bra lägen men Kim Engblom räddade bägge. 30 sekunder före halvtidsvilan träffade Mårtenssons skott Fredrik Lundgren varpå bollen retfullt enkelt studsade in i mål. Under första tio minuterna på andra haglade de målchanser från bägge håll. Andersson sköt utanför, Emil Nilsson dundrade in 2-0, Niklas Pettersson nickade över, Åke Ringvall sköt ett bra skott mot krysset men Engblom tippade bollen till hörna och så kom reduceringen till 1-2 genom Oscar Wigart efter en fin framspelning från Andersson. Matchen fick ny energi och det var ett ställningskrig där ute på plan. Med fem kvar fick vi en tvåmålsskytt i Lundgren, 3-1. Med tio sekunder kvar kontrade Schmeck in slutresultatet 4-1 när Mårtensson gjorde sitt sjunde mål denna vår (två i cupen).
MATCHENS LIRARE: KIM ENGBLOM, FC SCHMECK.

Scrive – Studion  0 – 2
St. Oscar in de Betou, Richard Wester.

Det blev den formstarka nykomlingen Studion som såg till så att serieledarna Scrive kom ner på jorden. Studion inledde bra och tog också ledningen när Oscar in de Betou styrde in Suleyman Sleymans skott till 1-0. Det blev ingen väckarklocka för Scrive utan Studion fortsatte sin frejdiga fotboll och 2-0 var nära två gånger om när Sleyman spelade fram O in d Betou och så hade Mustafa Demirtas en nicklobb men duktiga debutanten Emil Fremdling räddade. I början på andra frispelade Peter in de Betou, O i d Betou men Fremdling räddade igen. Mot slutet gick Scrive för en kvittering men Studions försvarsspel släppte ingen över bron och med tre kvar sköt Richard Wester en frispark från 17-18 meter i mål, vilken vänster den gubben har! 68-åriga Magnus Wester höll nollan.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WESTER, STUDION.

Mediekompaniet – BOW reklam  0 – 4
Christer Mattiasson 2, Göran Marklund, Anders Hammargren.

I dag mötte de regerande mästarna BOW reklam de regerande cupmästarna Mediekompaniet. Vi hade väntat oss en forcering inledningsvis men det blev tvärtom, bägge lagen avvaktade men i den åttonde minuten gjorde den ultimata Reklamseriespelaren Göran Marklund 1-0 och han har tagit över titeln efter Kimmo Rolin. Efter det hade BOW kontroll på händelserna och innan halvtidsvilan ljöd kom även 2-0 genom Christer Mattiasson efter det att Daniel Hesser svarat för ett fint förarbete. Ett tidigt mål var ett måste för MK när andra halvlek startade men det var istället BOW som ökade till 3-0 efter det att Anders Hammargren rundat målvakten. Efter en halvtimme hade MK en chans till kontakt igen när Jonny Månsson knäade bollen på volley men Christer Uhrlin räddade. Istället för 3-1 gjorde Mattiasson 4-0 med sitt andra mål för dagen. Philip Krantz var nära att spräcka nollan men Thomas Hvitfeldt räddade på mållinjen. Efter premiärförlusten har nu BOW tagit tre raka och går upp i serieledning. MK vann stort i premiären men åkte nu på sin tredje raka förlust, kom igen!
MATCHENS LIRARE: CHRISTER UHRLIN, BOW REKLAM (inte varje dag man håller nollan).

Bizkit Havas – TV 4  5 – 2
B. David Andeborn 2, Adam Rådås, Peter Arnesson, Martin Andreasson. T. Tobias Ohlström, Mårten Magnusson.

Efter en jämn inledning så börjar TV 4 bli lite desperata efter poäng och i den åttonde minuten var ledningsmålet nära men Carl Skärvall sköt i burgaveln. Under en fyraminuters period i den första halvleken var Bizkit Havas ruskigt effektiva och deras Iniesta i form av Adam Rådås, drog två spelare på mitten, avancerade fram och spelade vägg med Peter Arnesson, pang 1-0! I anfallet efter spelade David Andeborn fram Björn Ericson men Fredrik Gebauer räddade närskottet. 2-0 kom inte den gången men väl när Andeborn placerade in den i diagonal gavel. I slutet på den första halvleken hände några matchavgörande situationer. Först blev Skärvall fälld, han sköt den själv med ett hårt skott invid stolpen men Henrik Andersson stod för årets straffräddning. Minuten senare fick lagkaptenen Henrik Berndtsson på matchens kanon men bollen tog klockrent i stolpen. Istället för både 2-1 och 2-2 så kontrade Bizkit där Martin Andreasson tog sig starkt fram och serverade Arnesson bollen, som gjorde 3-0, snacka om utdelning. Fyrans chans att komma tillbaka in i matchen målmässigt var ett snabbt mål och de anföll direkt men smarta och spelskickliga Bizkit kontrade blixtsnabbt tre gånger. Gebauer räddade Arnessons friläge men fick se Andreasson och Andeborns skott gå i mål så att 3-0 blev till 5-0, ridå! Mot slutet hyfsade TV 4 till siffrorna med två snabba mål genom Tobias Ohlström och Mårten Magnusson. Bizkit har nu 2 gånger 5-2 i rad och avancerar i tabellen medan Fyran åkte på det fjärde nederlaget i rad i Serie A.
MATCHENS LIRARE: HENRIK ANDERSSON, BIZKIT HAVAS.