Serie A 5:e omgången 2017

AC Kungen – Dandy Dots  4 – 2
Rutger Lindquist 2, Niclas Bergh, Andreas Bergvall. D. Johan Bergström, Jonas Andersson.

I dag dök det upp hela 26 spelare från de bägge lagen AC Kungen och Dandy Dots i det lätta duggregnet! Matchen inleddes i ett högt tempo och ett ganska bra spel från bägge lagen men det var Kungen som hade matchens tre första målchanser och på två av dessa blev det mål. Först spelade Jerry Månsson fram Niclas Bergh men Magnus Lindblad räddade skottet. Stefan Abrahamsson stod i mittcirkeln och hittade Rutger Lindquist framför mål och han styrde in 1-0. Sedan så slog Andreas Gustafsson ett inlägg som tvåmålsskytten Lindquist vackert lättade in till 2-0. Mot slutet på den första halvleken kom DD starkt tillbaka och Johan Bergström nickade i ribban. I samma anfall slog Jonas Andersson en hörna, Birhan Akdag skarvade bollen vidare till Bergström som via stolpen reducerade till 1-2. Om Kungen startade den första halvleken bra så var starten på den andra än bättre. Efter 30 sekunder fick vi se ett fantastiskt triangelspel mellan Jon Widefjäll, Månsson och målskytten Bergh. Gubbarna skrek CCCP, så fint var det. Några minuter senare kom även 4-1 efter ytterligare ett triangelspel mellan Bergh, Jussi Kontinen och målskytten Andreas Bergvall. Efter en halvtimme blev Bergh fälld, han föll långsamt som en fura, domaren friade tveksamt och istället för ett eventuellt 5-1 mål slog Andreas Roos ett perfekt inlägg som Andersson vackert gjorde 4-2 på. Kungen stängde därefter butiken och den enda målchans som DD skapade var ett ribbskott från Akdag. Detta var en bra match!
MATCHENS LIRARE: JON WIDEFJÄLL, AC KUNGEN.

TV 4 – Studion  0 – 7
Peter in de Betou 3, Oskar Andersson 2, Suleyman Sleyman, Thomas Lindberg

Efter storstryk i den första matchen, oavgjort i den andra har nu nykomligen Studion radat upp tre raka segrar och under de två senaste matcherna inklusive idag, har 68-årige Magnus Wester hållit nollan. I dag gav man inte ett frustrerat TV 4 någon chans och man gick fram till en 4-0 ledning i paus. Studion har ett bra försvarsspel, fin bredd på spelet, hårt jobbande fotbollspelare och så är man mycket vassa på omställningar med många fina mål som följd. Peter in de Betou svarade för ett hattrick, Oskar Andersson satte dit två och så blev fantastiska Suleyman Sleyman och överraskningen Thomas Lindberg enmålsskyttar och Lindberg svarade även för en assist. Fyran är en blek kopia av sitt lag från i fjol och vi kan bara hoppas att det vänder, 0-7 i baken idag svider. Peter in de Betou hade en volley i ribban efter en lång inspark, det skottet var värt ett bättre öde. Max Eriksson var mycket bra i målet trots det insläppta målen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LINDBERG, STUDION.

FC Asedo – Bizkit Havas  5 – 3
Emil Hedsén 2, Marcus Karlsson, Martin Leinar, Filip Flink. B. David Andeborn 2, Adam Rådås.

För bara två dagar sedan möttes just FC Asedo och Bizkit Havas i cupen, den gången blev det målkavalkad med hela 11 strutar. Denna match höll det tempot inledningsvis för efter lite mer än halva matchen stod det härliga 3-3. Emil Hedsén gjorde tidigt 1-0 men Adam Rådås kvitterade till 1-1 via ett skott i diagonal gavel. Efter en kvart fick vi se tre mål inom loppet av en minut. Först ut var Marcus Karlsson som smällde in 2-1 i nättaket efter fint förspel från Hedsén, Sedan kvitterade David Andeborn till 2-2 och så dundrade Martin Leinar in 3-2 med ett skott från 20 meter. Alexander Valentini fick på en riktig rökare som träffade stolpens insida uppe vid krysset och ut. Leinar hade ytterligare en kanon men Henrik Andersson gjorde en bejublad enhandsräddning och returen sköt Casper Burenby över. I början på andra gjorde Andeborn 3-3 med sitt sjätte mål för säsongen, starkt! Sedan hade Asedo en bra period och ett mål hängde i luften och efter en halvtimme kom det när Hedsén med en kanon gjorde 4-3. Sista tio var det lika nära ett 5-3 mål när Rickard Engmark träffade stolpen som ett 4-4 dito när Peter Arnesson höll sig framme. 30 sekunder före full tid spikades slutsiffrorna 5-3 efter mål av Filip ¨Anka¨ Flink!
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.

Beirut Café/AGO – Mediekompaniet  3 – 3
Elias Karroum, Kricke Brunzell, Jacob Wanselius. M. Isac Månsson 2, Niklas Karlsson.

Stormatcherna kommer på rad nu för Mediekompaniet och i dag tog man emot Beirut Café/AGO. Det var mållöst ganska länge men under slutminuterna på första kom två snabba mål, ett vardera för bägge lagen. Elias Karroum skarvade in 1-0 och Isac Månsson kvitterade till 1-1 efter vilda protester från BC/A p.g.a. hands men domaren var skymd och friade vilket var fel visade de sig senare. Den andra halvleken bjöds det på böljande spel och efter en halvtimme gjorde Niklas Karlsson en stark prestation när han hårt trängd tog sig förbi två försvarare och hade en avvaktande frispark med sig men han fortsatte in i straffområdet och smällde in 2-1. Minuten senare stod José Monteiro för en mycket stark soloraid och även han var hårt trängd men fick iväg en genialisk passning till I Månsson, som gjorde 3-1. BC/A gick på storoffensiven mot slutet och fem kvar tryckte Kricke Brunzell in 2-3 med ett bra skott under ribban. BC/A fick en ny injektion och med fyra kvar pricksköt Jacob Wanselius det högra krysset till 3-3, vilken match! De båda målvakterna Kristian Kaufmann och Kristoffer Willén stod för fler bra ingripanden. BC/A är enda lag som har nollan intakt i Serie A.
MATCHENS LIRARE: JOSÈ MONTEIRO, MEDIEKOMPANIET.

BOW reklam – Scrive  4 – 1
Christer Mattiasson 2, David Nildén, Simon Nildén. S. Sebastian Gedda.

I dag var det dags för en tidig seriefinal mellan BOW reklam och Scrive. Serieledarna BOW var det bättre laget och David Nildén gjorde 1-0 efter fem minuter, Christer Mattiasson 2-0 efter tio och så blev Mattiasson två målsskytt efter ett vackert mål till 3-0 efter en kvart! I den andra halvlekens inledning gjorde bägge lagen varsitt mål så att 3-0 blev 4-1 efter mål av Simon Nildén och Sebastian Gedda. Sista kvarten var en transportsträcka mot slutsignalen och BOW behåller serieledningen. Scrive startade med fyra matcher utan förlust inklusive cupmatchen men nu i dag kom andra raka förlusten.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.