Serie A 6:e omgången 2017

Scrive – FC Schmeck  0 – 1
Filip Mårtensson.

FC Schmeck tog direkt tag i taktpinnen mot Scrive i det hällande regnet och i den åttonde minuten kom också ett rättmätigt mål när Adam Tapper hittade fram med en boll till Filip Mårtensson som inte gjorde något misstag, 1-0! Schmeck fortsatte att trumma på där Johan Gardner fick springa för två och Benedikt Zielke höll sitt lag kvar i matchen. I slutet på den första halvleken hängde verkligen 2-0 målet i luften, först sköt Mårtensson men Zielke räddade och när Jonas Pettersson bara skulle lägga in returen i det öppna målet så gjorde Zielke en helt fantastisk räddning. I anfallet efter träffade Mårtensson stolpen. Scrive räddades av gong-gongen men kom ut som ett nytt lag till den andra. Bonnie Oskarsson överraskade oss alla när han drog två, tre försvarare men skottet gick utanför. Minuten senare var Oskarsson igenom igen men nu var det Kim Engbloms tur att briljera. Så länge inte tvåan kom så var det match och mot slutet flyttade Scrive upp folk varpå Schmeck kom i flera fyra mot tre och tre mot två situationer men man fick inte till den sista passningen. När Tapper fick ett gyllene läge trodde vi nog på mål men Zielke räddade igen. Med mindre än en minut återstod fick Sebastian Gedda den stora kvitteringschansen men Engblom räddade mirakulöst nicken från nära håll med handen. Schmeck passerar Scrive i tabellen och Scrive har gått från upp som en sol (serieledning efter tre omgångar och vidare i cupen), till ned som en pannkaka poängmässigt efter tre raka förluster. Sommaruppehållet kommer lägligt för dem medan Schmeck har en match kvar.
MATCHENS LIRARE: BENDIKT ZIELKE, SCRIVE.

TV 4 – Dandy Dots  2 – 2
Jonas Carlsson, Patrik Hermansson. D. Oscar Wigart, Jonas Andersson.

Regnet upphörde och in på centercourten kom TV 4 och Dandy Dots för att spela en äkta jumbofinal. För Fyran var det extra viktigt för annars hamnar man för långt efter. Det var inget defensiv tänk inledningsvis som man befarat och Oscar Wigart sköt ett bra skott i den andra minuten men Fredrik Gebauer tippade bollen i ribban. I anfallet efter fick Patrik Hermansson ett bra volleyläge men skottet gick utanför. Sedan var det ett ställningskrig men under den första halvlekens sista självande minuter fick vi se tre mål. Först stod Hermansson för ett perfekt inspel snett inåt bakåt och där dök Jonas Carlsson upp och rakade in 1-0 i det öppna målet. På bara en minut vände DD 0-1 till 2-1 efter det att Wigart skjutit ett lågt lurigt skott från 17-18 meter som smet in vid stolpen på det våta underlaget. Därefter hade Johan Bergström och Niclas Lind en dubbelchans men Gebauer räddade helt fantastiskt. Sedan hittade Wigart in till Jonas Andersson som bredsidade in bollen från nära håll. TV 4 gjorde ett mycket viktigt mål redan efter 15 sekunder in på den andra rundan när Jim Jansson slog ett perfekt inlägg och vid bortre stolpen gick Hermansson upp i luften, hängde kvar flera sekunder och nickade med full kraft in 2-2 bollen i diagonal gavel, vackert! Mot slutet gick bägge lagen för seger där lägen uppstod i parti och minut och med sju kvar träffade Emanuel Falsen stolpens utsida. Båda lagen hade varsin straffsituation men domaren friade som man gör i slutet på matcher med slutspelskaraktär. Andersson fick den sista chansen men skottet tog klockrent i stolpen, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK GEBAUER, TV 4.

BOW Reklam – Bizkit Havas  10 - 1
BR.
Dennis Östlundh 2, Andreas Andersson 2, Hasse Pettersson 2, Janne Berg, Anders Hammargren, Göran Marklund, Kristoffer Junegard. BH. David Andeborn.

P.g.a. vattensjuk plan så flyttades matchen från ¨mysiga¨ plan D till lite större, bredare och lite ¨opersonligare¨ plan C. Det passade serieledarna och de regerande mästarna BOW reklam riktigt bra för man var numret större än sina motståndare. Bizkit höll 0-0 efter tolv minuter, 0-1 efter nästan halva matchen och 1-5 efter en halvtimme. När 1-6 målet kom så rasade allt och Bizkit åkte på sitt livs första TÖ (teknisk överlägsenhet) med minuten kvar att spela. BOW hade radat upp sju olika målskyttar när ställningen var 7-1, ett rekord i sig! Dennis Östlundh, Andreas Andersson och Hasse Pettersson satte två var medan Janne Berg, Anders Hammargren, Göran Marklund och Kristoffer Junegard svarade för ett mål vardera, Namnen förpliktar! David Andeborn tröstmålade efter ett snyggt skott och därmed har han gjort sju mål under våren, starkt!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – AC Kungen  2 – 0
M.
Johan Sund, Isac Månsson.

Mediakompaniet var illa ute i serien och måste vinna för att hösten skall bli trevlig. Precis när man hade den pressen på sig gjorde man årets bästa match i Serie A. Laget hade ett bra försvarsspel med suveräna José Monteiro i spetsen och så ställde man om blixtsnabbt på stora Plan C, dit matchen var flyttat p.g.a. regn. Monteiro, Niklas Karlsson och Erik Möller hade alla bra avslut men Mathias Zakrisson storspelade i målet. Han var sedan chanslös när Monteiro slog en hård passning efter marken från mittcirkeln och framför mål dök Johan Sund upp och klackade mycket vackert in 1-0 i gaveln. AC Kungen var bra men hade svårt att hitta till riktigt heta målchanser. Efter en halvtimme drog Isac Månsson två försvarare och placerade vackert in 2-0 invid stolpen. Kungen tvingades flytta fram folk varpå MK kontrade och de blev en böljande avslutning. Månsson träffade stolpen och Sund serverade Pehr Dunger ett friläge men Zakrisson räddade igen. Kungen hade en straffsituation men domaren friade, rätt lag vann.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Beirut Café/AGO – FC Asedo  2 – 3
Elias Karroum, Peter La Terra. F. Martin Leinar, Emil Hedsén, Olle Freiman.

Beirut Café/AGO och Asedo bjöd på en mycket bra match och det var full fart från start i det underbara vädret. Asedo hade några bra chanser inledningsvis när Vasilis Birbas lobbade bollen över och i anfallet efter hade de en gyllene trippelchans. Emil Hedsén sköt en kanon, Birbas sköt på returen och så testade Micke Roos lyckan men Kristian Kaufmann gjorde tre fantastiska räddningar. BC/AGO var inte ofarliga och Fredrik Andersson fick på ett bra vänsterskott men nu var det Niclas Daleviks tur att briljera när han låg raklång i luften och tippade ut bollen till hörna. I den tionde minuten fick vi se ett mål och det var Martin Leinar som sköt ett lågt vänsterskott i den högra gaveln, 1-0! Minuten senare var det kvitterat när Jacob Wanselius spelade snett bak och där dök Elias Karroum upp och nickade in 1-1 från nära håll. Efter en kvart var Hedsén i farten igen och först träffade han stolpen och vid det andra tillfället gjorde Kaufmann ytterligare en räddning. Det var istället BC/AGO som fick gå till halvtidsvila med en ledning när Peter La Terra sköt 2-1 via stolpen. I den andra halvleken hade BC/AGO ett mycket bra försvarsspel över hela planen och tillät inte Asedo att skapa några farligheter. Det var istället BC/AGO som skapade några lägen efter kontringar. Per Apelgren spelade fram Wanselius men Dalevik räddade och så spelade Karroum fram Victor Brunzell men skottet tog i gaveln. Med fem minuter kvar var Asedo tvungna att hitta på något och flyttade fram folk. Med tre kvar sköt Hedsén en kanon som satt invid stolpen från 17-18 meter och en skymd målvakt fick kapitulera! Asedo var nöjda med ett kryss men skulle få en chans till med minuten kvar att spela och Leinar spelade till Olle Freiman, som fick på en praktträff varpå vändningen från 1-2 till 3-2 under matchens sista tre minuter var ett faktum. Därmed försvann hela Reklamseriens sista förlustnolla, vilken match!
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFÈ/AGO.