Serie A 7:e omgången 2017

FC Asedo – AC Kungen  3 – 4
F.
Emil Hedsén, Marcus Karlsson, Martin Leinar. A. Pablo Pinones Arce 4.

En riktig toppmatch väntade oss alla när FC Asedo och AC Kungen skulle mötas i den sista omgången inför sommaruppehållet. Kungen var taggat inledningsvis och Stefan Abrahamsson oroade försvararna i offensivt straffområde. Niclas Bergh drog på en helvolley och Pablo Pinones Arce träffade ribbans underkant. Fantastiskt duktiga, kvicka och tekniska Martin Leinar stack emellan med en soloraid men skottet gick utanför. Efter dussinet minuter var Emil Hedsén stark som en oxe och sköt in hela hus och helvete in i mål, 1-0! När Hedsén trampar igång och laddar kanonen går inget lag säkert. Ytterligare ett mål hängde i luften när han via en försvarare sköt bollen i stolpens utsida och minuten senare drog Hedsén en man i straffområdet samt sköt i stolpens insida. I slutet på första och i början på andra hade Kungen tre lyckominuter då man vände 0-1 till 3-1 efter det Pablo Pinones Arce först kvitterat till 1-1 via stolpen, sedan gjorde han 2-1 med vänstern och vid 3-1 klackade han in Jerry Månssons inspel. På fyra minuter gick sedan Asedo från 1-3 till 3-3 efter det att Marcus Karlsson styrt in Leinars skott och så satte Leinar själv kvitteringen. Efter en halvtimme gjorde matchens lirare, Pinones, sitt fjärde mål i denna målrika historia. I den andra halvleken hade Kungen tur med två domslut när det vankades straff men domaren friade felaktigt, speciellt vid det första tillfället men allt sådant jämnar ut sig under en säsong. Med fem kvar var Jon Widefjäll nära ett 5-3 men skottet tog i stolpens insida och i matchens sista självande sekunder slog Vasilis Birbas en lång hörna och vid bortre delen av straffområdet mötte Alexander Valentini med en helvolley i stolpen, vilken dramatik. Trevlig midsommar!
MATCHENS LIRARE: PABLO PINONES ARCE, AC KUNGEN.


Dandy Dots – Studion  3 – 4
D.
Jonas Andersson 2, Bosse Eriksson. S. Oskar in de Betou 3, Richard Wester.

Nästjumbon Dandy Dots inledde matchens på absolut bästa sätt och hade skaffat sig en 2-0 ledning efter tio minuter. 1-0 gjorde Jonas Andersson på ett friläge och 2-0 sköt Bosse Eriksson med yttersidan! Ett lite sömnigt Studion reducerade till 1-2 efter dussinet minuter genom Oskar in de Betou och det gav laget ett extra energipåslag. Oskar in de Betou kom in i ett stim och sköt, bollen fastnade mellan Magnus Lindblad och stolpen. Det blev inget mål den gången men i inledningen på andra kom 2-2 efter ett vackert triangelspel mellan Richard Wester, Thomas Lindberg och målskytten Oskar in de Betou. Efter en halvtimme hade Studion vänt 0-2 till 3-2 och Oskar in de Betou hade svarat för ett hattrick. Ett lite frustrerat DD lyckades kvittera till 3-3 genom tvåmålsskytten Andersson som körde en Kurre Hamrin, fast på fel sida. Matchens stora profil, Oskar in de Betou, blev sedan fälld inne i straffområdet med tre kvar, straff! Den slog R Wester in till 4-3 som blev slutresultat!
MATCHENS LIRARE: OSKAR IN DE BETOU, STUDION.


Beirut Café/AGO – BOW reklam  2 – 2
BC.
Per Apelgren, Jacob Wanselius. BOW. Andreas Andersson, Dennis Östlundh.

I den nästsista matchen i Serie A för vårsäsongen möttes storheterna Beirut Café/AGO och BOW reklam. Det blev en till en början tillknäppte historia med två bra försvar och det dröjde till den åttonde minuten innan den första målchansen dök upp och det var när Dennis Östlundh frispelade Hasse Pettersson med Kristian Kaufmann räddade. Tre minuter före halvtidsvilan gjorde Andreas Andersson 1-0 för serieledarna. Under den andra halvlekens inledning hade BC/A ett större bollinnehav men det var bara skenbart för BOW släppte inte till några målchanser och när sex minuter återstod av matchen spelade Kristoffer Junegard fram Andersson, som i sin tur lirade bollen mot bortre stolpen och där dök Östlundh upp och rakade in 2-0. Minuter senare var ett avgörande nära när för dagen mycket aktiva Andersson lirade fram Christian Bauer men Kaufmann räddade friläget. BOW såg ut som ett segrande lag men med två minuter kvar spelade snabbe Jesper Blomqvist fram Per Apelgren som från nära håll stötte in 1-2! Nu såg BC/A att det gick att göra mål på BOW och med minuten kvar till full tid avancerade Jacob Wanselius fram i planen och dunkade upp 2-2 bollen i det högra krysset, vilken scenförändring! BOW behåller dock serieledningen över midsommar. BC/A har den ovanliga tabellraden 6-1-4-1, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: PETER LUNDBERG, BOW REKLAM.


FC Schmeck – Bizkit Havas  3 – 0
F.
Jonas Petersson 2, Adam Tapper.

FC Schmeck förlorade premiären men har sedan inte förlorat i Serie A. Idag tog man emot Bizkit Havas, som är i behov av poäng. Jörgen Lindqvist fick matchens första läge när han drog på ett skott men Kim Engblom räddade. Sedan slog Rob Scutt en hörna som Jonas Pettersson stötte mot mål från nära håll men nu var det Henrik Anderssons tur att rädda. Duktiga Tobias Franzén träffade ribbans underkant men det skulle inte bli några mål de första 20 minuterna. I början på andra spelade Petter Damberg fram Fredrik Lundgren men skottet resulterade inte men Schmeck tog ledningen några minuter senare när Adam Tapper hittade J Pettersson vid bortre stolpen, 1-0! Nu tog Schmeck över händelserna på plan mot ett allt tröttare Bizkit, dock sprang vårens överraskning, David Andeborn, för två! Lagkaptenen Niklas Pettersson lirade fram Damberg men skottet gick strax över och tvåan hängde i luften och efter en halvtimme slog Tapper in en retur efter Dambergs skott, 2-0. Av bara farten satte J Pettersson in sitt andra mål när han nickade in Lundgrens inlägg, 3-0. I slutminuten blev Scutt fälld och den efterföljande straffen slogs av Damberg men nu fick Andersson visa vad han gick för, vilken räddning!
MATCHENS LIRARE: JONAS PETTERSSON, FC SCHMECK.


Mediekompaniet – TV 4  6 – 2
M.
Johan Sund 3, Jonas Bergman, Pehr Dunger, Ola Andersson. T. Emanuel Falsen, Tobias Ohlström.

Alla på Skytteholms IP undrade lite till mans varför TV 4 är jumbo utan seger när man såg spelet inledningsvis mot Mediekompaniet. Innan matchuret tickat en minut så samarbetade bröderna Emil och Emanuel Falsén där den sistnämnde gjorde 1-0. Carl Skärvall var extra pigg i början på matchen och var nära ett 2-0 mål men skottet gick utanför. I den åttonde minuten sköt Skärvall i stolpen, Tobias Ohlström sköt på returen men Leslie Marsden gjorde en fin räddning men bollen gick fram till Ohlström igen som på tredje försöket satte dit 2-0. Inget lag i hela Reklamserien går säkert när Johan Sund är sugen på seger. Han och José Monteiro drev igenom där skotten ven runt stolparna under några minuter och till sist kom reduceringen 1-2. Bara 20 sekunder in på den andra halvleken spelade Pehr Dunger till Sund som snyggt gjorde 2-2 och bara fem minuter senare hände samma sak varpå 0-2 blev till 3-2 och Sund hade svarat för ett hattrick. Han gick av och sa att han led av lite pollen??? Inget lag löper så mycket som MK i medvind och när 4-2 kom genom Jonas Bergman med sex kvar var matchen över. Att både 5-2 och 6-2 kom mot slutet gjorde att segersiffrorna blev lite större än de skulle vara men rätt lag vann! Dunger och Ola Andersson var glada målskyttar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.