Serie A 8:e omgången 2017

BOW reklam – FC Schmeck  3 – 2
Kristoffer Junegard 2, Jan-Erik Berg. F. Adam Tapper, Peter Carlsson.

Höstpremiär med de regerande mästarna BOW reklam, som är årets serieledare med endast en förlust under våren vs FC Schmeck, som överraskade under våren och har även de endast en förlust. BOW centrade där de höll bollen inom laget första 90 sekunderna, bollen hamnade hos målvakten Kim Engblom, som hittade fram med en passning till Petter Damberg som vände bort sin bevakare och störtade fri mot målvakten men skottet tog i stolpen! Efter några minuter fick Dennis Östlundh ett bra läge men sköt utanför, spelet vände och Adam Tapper sköt en bra frispark men Östlundh räddade på mållinjen. Halvleken skulle få ett mål när 53-åriga Thomas Nyström lirade fram Janne Berg, som i sin tur vände bort sin bevakare och fri med målvakten gjorde han inget misstag, 1-0! I inledningen på andra spelade Kristoffer Junegard fram Östlundh men skottet tog i utsidan på stolpen och istället för 2-0 hamnade bollen framför fötterna på Tapper som bredsidade in 1-1. Nu fick Schmeck extra energi och hade en bra period i matchen. När fem minuter återstod lät 1-1 som ett logiskt slutresultat men under de sista minuterna fick vi se tre mål. Först fick Junegard se sitt luriga skott från 17-18 meter gå in i det lite hala konstgräset som hade dagg i sig. 2-1 målet kändes som ett segermål men i anfallet efter gick Alexander Gullnäs för en överlappning på högerkanten och slog in bollen framför mål och där dök Peter Carlsson upp och stötte in 2-2, ett slutresultat trodde man! Med minuten kvar fick BOW en hörna lite till skänks och den slog Berg och vid bortre stolpen dök matchvinnaren och den nyblivna pappan Junegard upp och nickade in slutresultatet 3-2.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER JUNEGARD, BOW REKLAM.

Bizkit Havas – Mediekompaniet  0 - 2 (WO)

AC Kungen – Studion  8 – 0
Pablo Pinones Arce 4, Anders Lennhagen, Rutger Lindquist, Jerry Månsson, Andreas Gustafsson.

Premiärer verkar vara AC Kungens melodi detta år. I vårpremiären besegrade man serieledarna BOW reklam med 6-5 efter fint spel och i dag gjorde man processen kort med sina motståndare. Det verkar vara tvärtom för Studion som föll vår premiären men efter det var man obesegrade under hela våren men i dag hade man ett vingklippt lag som kom snett in i matchen. Kungen inledde i stor stil och redan i den andra minuten gjorde Anders Lennhagen 1-0. Studion stretade emot ett tag och kanske borde haft en straff men domaren friade och i slutet på halvleken kom både 2-0 och 3-0 efter mål av Pablo Pinones Arce och Rutger Lindquist. I början på andra dundrade Richard Wester en frispark i ribban efter det att Klaus Bengtsson styrt dit bollen. När 4-0 kom efter en halvtimme var matchen över och Kungen passade dessutom på att gå från 4-0 till hela 8-0 på nittio sekunder. Pinones hade show och svarade för fyra mål, därmed har han gjort åtta mål på två matcher, starkt! Jerry Månsson och Andreas Gustafsson hamnade även de i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: PABLO PINONES ARCE, AC KUNGEN.

Dandy Dots – Beirut Café/AGO  1 – 3
Andreas Roos. B. Per Apelgren 2, Fredrik Andersson.

Dandy Dots och Beirut Café/AGO bjöd på en ganska jämn och välspelad match i det härliga sensommarvädret. Det dröjde till den tionde matchminuten innan matchens första stora målchans dök upp när Jacob Wanselius träffade utsidan av stolpen. Efter en kvart fick DD två gyllene lägen att ta ledningen. Först klackade Thomas Lagerlöf vackert bollen till Markus Johansson men skottet tog i ribban. Minuten senare fick backen Åke Ringwall ett friläge men Kristian Kaufmnan avvärjde, 0-0 i halvtid. BC/A fick en rivstart på den andra halvleken när Wanselius sköt ett skott, som duktiga målvakten Jonas Elmqvist räddade men Per Apelgren fick bollen på sig och den studsade retfullt in i mål till 1-0. Efter en halvtimme frispelade Fredrik Andersson, Per Apelgren bollen, efter en genialisk diagonal passning. Apelgren behövde bara stöta in 2-0 i öppen bur. BC/A kändes som ett vinnande lag i detta läge på matchen men när Andreas Roos mycket vackert skruvade in reduceringen 1-2 blev det nerv i matchen igen. Lagerlöf hade en kvitteringschans men lobben tog i gaveln. Med tre minuter kvar avgjorde F Andersson tillställningen när han satte dit 3-1. Båda lagen är inblandade i streckstrider i höstspurten.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ANDERSSON, BEIRUT CAFE/AGO.

FC Asedo – Scrive  4 – 6
Martin Leinar 2, Kim Karlsson, Alexander Valentini. S. Sebastian Gedda 3, Bobby Oskarsson, Robert Nordin, Johan Gardner.

FC Asedo och Scrive spelade en märklig första halvlek i det härliga vädret. Asedo inledde i stor stil och rullade bollen riktigt fint mellan varandra i det dagghala konstgräset och hade tre, fyra fina avslut vilket tvingade Bendikt Zielke till två, tre riktigt kvalificerade räddning som höll sitt lag kvar i matchen. Helt plötsligt och helt utan förvarning stod det 4-1 på anslagstavlan till Scrive efter det att vi fått se hela fem mål på fyra minuter. Scrive försvarade sig utmärkt, ställde om blixtsnabbt samt var 100 procentiga i sina avslut. 1-0 målet höll hög klass, Oskar Axelsson slog en hörna varpå Sebastian Gedda likt Zlatan klackade in bollen. Sedan spelade Axelsson fram Gedda igen och han missade inte friläget, 2-0! Martin Leinar reducerade med ett bra vänsterskott och laget anföll lite huvudlöst igen varpå Johan Gardner bröstade ner bollen till Bobby Oskarsson som kämpade in 3-1. Sedan så lekte Gedda i vassen igen där Robert Nordin var den som stod för ett fint förspel, 4-1. I slutet på halvleken sköt Nordin 5-1 och hade sedan en volley i ribban men istället för 6-1 kontrade Kim Karlsson in 5-2, vilken halvlek. Ett snabbt mål var ett måste för Asedo i börja på andra men det var istället Nordin som gjorde 6-2. Matchen gick då lite ner i varv men med åtta kvar gjorde Leinar sitt andra mål till 3-6 och laget fick ett litet hopp. Med två kvar spelade Alexander Valentini vägg tre gånger innan han tryckte upp 4-6 i nättaket men närmare kom man inte och Scrive tog en härlig seger, grattis!
MATCHENS LIRARE: SEBASTIAN GEDDA, SCRIVE.