Serie A 9:e omgången 2017

Scrive – Mediekompaniet  2 – 2
Johan Gardner, Henrik Wiss. M. Herman Månsson, José Monteiro.

I går möttes Scrive och Mediekompaniet i cupen och då vann de förstnämnda laget med 2-0. I dag möttes de otroligt nog i serien men nu var det nya bollar, nya förutsättningar och i viss mån några nya spelare. MK fick en drömstart när Hasse Ebenman sköt där den pigga debutanten Herman Månsson tryckte in returen i nättaket med vänstern till 1-0. Sedan visade på nytt MK ett formidabelt målvaktsspel från Leslie Marsden, ett betongsäkert försvar med José Monteiro i backlinjen där även Jonny Månsson överraskade oss alla med bra spel. Anfallarna jobbade kopiöst i anfallet vilket gjorde så att Scrive hade svårt att skapa målchanser. Efter en kvart spelade Johan Gardner vägg med Sebastian Gedda men skottet gick strax utanför. Scrive fortsatte att ha ett skenbart övertag och H Månsson var nära att bli tvåmålsskytt men skottet tog i utsidan på stolpen. Efter en halvtimme fick MK en indirekt frispark inne i straffområdet och Monteiro gjorde 2-0. Med sju minuter kvar slog Oskar Axelsson en perfekt hörna som Gardner dunkade in från några meter, 1-2 och nu fick Scrive extra tändvätska och förstod att det gick att göra mål på MK. Fyra minuter före full tid sköt Henrik Wiss en frispark från vänsterkanten och det låga skottet gick igenom allt och alla och in i den bortre burgaveln 2-2. Några spännande minuter följde men det hela slutade 2-2, härlig match gubbar!
MATCHENS LIRARE: JONNY MÅNSSON, MEDIEKOMPANIET.

Dandy Dots – Bizkit Havas  2 – 1
Johan Bergström, Thomas Gräns. B. David Andeborn.

Bizkit och Dandy Dots var inblandade i en riktigt het streckstrid för att undvika kvalstrecket nedåt. Bizkit fick en drömstart när Peter Arnesson klackade med sig bollen, löpte ner på kortlinjen och spelade in bollen framför mål där efter ett flipperspel satt bollen i nätmaskorna efter 30 sekunder, målskytt David Andeborn med sitt åttonde mål för säsongen. Efter det bytte lagen målchanser med varandra. Niclas Lind sköt över från ett bra läge, Martin Andreasson sköt förbi målvakten men Jonas Elmqvist räddade skottet från att gå i mål, Jonas Andersson stötte bollen diagonalt utanför stolpen, Johan Gagneus drev igenom men rullade bollen strax utanför, Nima Moshiri sköt från nära håll men Henrik Andersson gjorde en helt magiskt fotparad, Tony Gustafsson fick till en fantastisk volley och precis innan halvtid smekte Johan Bergström upp bollen i det vänstra krysset, 1-1 i en livfull halvlek! Redan efter en minut in på den andra vände Thomas Gräns bort sin bevakare och gjorde iskallt mål och därmed hade DD vänt 0-1 till 2-1 på två minuter. Bergström lobbade i ribban och Niklas Pösö träffade utsidan av stolpen. Sista tio minuterna tryckte Bizkit på ordentligt men helt plötsligt kontrade DD och Gräns kom fri från halva plan, han försökte runda målvakten men Andersson gjorde en fin räddning och höll laget kvar med ett uddamålsunderläge. Med fem minuter kvar var vi beredda att anteckna 2-2 när debutanten Patric Junerad (Två Allsvenska säsonger i Gefle IF:s A-trupp men ingen speltid) slog ett perfekt inlägg mot bortre där stod Gagneus och nickade mot mål men Gustafsson räddade med huvudet utan att veta om det. Till sist höll DD undan och coachen Thomas Xanazzi såg mer än nöjd ut från sidan när DD gick om Bizkit i tabellen.
MATCHENS LIRARE: TONY GUSTAFSSON, DANDY DOTS.

TV 4 – AC Kungen  0 – 2
Stefan Abrahamsson, Rutger Lindquist.

AC Kungen har kommit in i en formtopp och spelade en bra fotboll igen. I den femte minuten kom laget i ett tre, mot två läge och Andreas Gustafsson spelade ut bollen till vänster och där kom Stefan Abrahamsson farande samt smällde in 1-0 med vänstern i det högra krysset. Reklamserien ber om bättre målgest nästa gång. Det var inte bara Kungen som spelade bra utan dagens motståndare, TV 4, gjorde sin bästa match rent spelmässigt och efter den halva första halvleken var vi beredda att anteckna 1-1. Först sköt Mårten Magnusson ett bra skott som Klaus Bengtsson räddade, returen gick till Patrik Hermansson men Bengtsson räddade igen och det tredje skottet tog klockrent i stolpen. I slutet på första hängde ett 2-0 mål i luften när först Jon Widefjäll spelade fram Rutger Lindquist men han sköt över och sedan träffade pigga Jerry Månsson ribban. Efter en halvtimme var Gustafsson i farten igen då han spelade fram Niclas Bergh men han sköt också över. Så länge det stod 1-0 hade Fyran läge för poäng men efter en halvtimme gjorde Lindquist 2-0 och Kungen ligger på andra plats med två omgångar kvar medan TV 4 fortfarande är jumbo utan seger, man får sikta på cupen!
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, AC KUNGEN.

FC Asedo – FC Schmeck  4 – 1
FCA.
Kim Karlsson, Vasilis Birbas, Olle Freiman, Emil Hedsén. FCS. Adam Tapper.

Som vanligt tryckte FC Asedo på från start och hade fyra, fem bra avslut men Kim Engblom i målet var helt fantastisk. Det var istället FC Schmeck som tog ledningen med 1-0 efter en kvart när Petter Damberg frispelade Adam Tapper, som stod felvänd mot mål och elegant klackade han in bollen, vackert! Om det målet var snyggt så var kvitteringen ännu vassare, Emil Hedsén ¨sköt¨ ett inlägg som Kim Karlsson på ett akrobatiskt sätt klackade i mål, halvtid! I början på andra trodde man att Asedo skulle fortsätta som tidigare, det gjorde man men det var Schmeck som skapade halvlekens två första riktigt vassa målchanser. Men istället för 2-1 till Schmeck så sköt Vasilis Birbas 2-1 för Asedo. Nu fick Asedo riktig medvind och fem minuter senare hade 2-1 blivit till 4-1 efter det att Olle Freiman varit sist på bollen efter Hedséns frispark och så spelade Martin Leinar fram till Hedsén som satte dit bollen. Eddy Sjöberg var bra i målet.
MATCHENS LIRARE: KIM ENGBLOM, FC SCHMECK.

Beirut Café/AGO – Studion  3 – 6
Thomas Pettersson, Peter La Terra, Jacob Wanselius. S. Oskar in de Betou 2, Ludwig Nordin 2, Richard Wester, Suleyman Sleyman.

Beirut Café/AGO och Studion spelade en match där vinnaren av dessa lag hamnade på rätt sida av slutspelsstrecket. Att BC/A ligger under strecket är en gåta eftersom de endast förlorat en av nio matcher (inklusive två cuptriumfer) men man kryssade ju sig igenom vårsäsongen! Studion har varit bra men åkt på riktiga käftsmällar och den senaste kom för några dagar sedan! Redan i den andra minuten sköt Richard Wester en frisparkskanon via stolpen, i ryggen på en försvarare och in till 1-0. Den närmsta kvarten bytte lagen chanser med varandra och det var lika nära 1-1 som 2-0. Peter Waltre träffade stolpen, R Wester sköt ett bra markskott som Kristian Kaufman räddade med bravur och så spelade Jacob Wanselius fram Per Apelgren men han träffade också stolpen. Under slutminuterna på första gick Studion ifrån till 3-0 efter det att Oscar in de Betou gjort mål efter en kontring och så spelade Oskar Andersson fram Ludwig Nordin till 3-0. I den andra halvleken fortsatte BC/A att falla på sitt eget grepp och i mitten på halvleken blev 3-0 till 6-3 på sju, åtta minuter. O in de Betou och Nordin blev två målsskyttar och så svarade outtröttlige Suleyman Sleyman, som var bäst på plan, för en kasse. Peter Le Tarra och Wanselius målade för BC/A.
MATCHENS LIRARE: OSKAR ANDERSSON, STUDION.