Serie A 10:e omgången 2017

Dandy Dots – FC Asedo  1 – 1
Jonas Andersson. F. Vasilis Birbas.

Formstarka Dandy Dots hade en teoretisk chans att nå slutspel men mest handlade det om att plocka poäng så att man undviker negativt kval. DD hade ett mycket bra försvarsspel och tillät inte Asedos farliga anfallsspel att briljera och så kontrade man bra. Båda lagen hade några fräsande skott där Thomas Gräns var närmast ett mål efter det att Birhan Akdag kastat ett snabbt inkast, som Gräns på halvvolley lobbade över ribban så 0-0 stod sig halvleken ut. I början på andra fick vi se ett vackert triangelspel mellan Vasilis Birbas, Martin Leinar och Kim Karlsson men Åke Ringwall räddade på mållinjen. Efter en halvtimme spräcktes nollan när Jonas Andersson gav DD ledningen med 1-0. Mot slutet tryckte Asedo på för en kvittering och efter ett fint anfall träffade Olle Freiman stolpen med ett bra skott och i anfallet efter räddade duktiga Jonas Elmqvist ett närskott från Emil Hedsén. Med fyra minuter kvar fick Birbas till en perfekt lobb från 22 meter med en Ralf Edström båge och kvitteringen var ett faktum. Det slutade 1-1 på den regntunga planen. Vi minns Gräns fantastiska nedtagning med bröstet.
MATCHENS LIRARE: THOMAS GRÄNS, DANDY DOTS.

Beirut Café/AGO – Bizkit Havas  3 – 0
Jacob Wanselius, Victor Brunzell, Carl Lindqvist.

Beirut Café/AGO jagar en slutspelsplats och Bizkit Havas jagar säker mark. Apropå mark så var plan regntung och ju längre tiden tickade ju mer regnade det och pölen blev allt större (se hemsidan). BC/A var något vassare i första och efter en kvart hade man skaffat sig en 2-0 ledning. Fredrik Andersson stack in bollen till Jacob Wanselius som gjorde 1-0 och Wanselius spelade fram Victor Brunzell till 2-0. I början på andra var Bizkit lika nära ett 2-1 mål när starka Tobias Franzén sköt strax utanför, som BC/A ett avgörande 3-0 mål när Simon Thylander lobbade från 20 meter, ribba ner! Efter en halvtimme lirade Thylander fram Carl Lindqvist efter en snabb kontring och han gjorde 3-0, som blev slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: SIMON THYLANDER, BEIRUT CAFÈ/AGO.

De två reklamserie-ikonerna Peter Arnesson och Magnus Laurin i en blöt intervju

Scrive – AC Kungen  1 – 4
Henrik Wiss. A. Andreas Utterhall 3, Niclas Bergh.

Redan slutspelsklara AC Kungen kunde spela avslappnat medan Scrive måste plocka poäng för att nå slutspel. Efter en jämn inledning så kom Kungen in en bra period då man hade tre bra lägen på lika många minuter. Peter Holm, Niclas Bergh och Andreas Utterhall provade alla lyckan men Emil Fremdling gjorde två kanonräddningar och vid det tredje tillfället räddade Johan Gardner på mållinjen. Efter en kvart var det Scrive som tog ledningen med 1-0 när ett av de bästa radarparen i hela Reklamserien, Gardner och Henrik Wiss, lirade till varandra och där den sistnämnda stod för målet som gick in via en försvarare. I slutet på första och i början på andra var Scrive nära ett 2-0 mål när Oskar Axelsson laddade stora kanonen men Klaus Bengtsson tippade bollen till hörna och så fick Sebastian Gedda ett bra läge, bollen rann lite ur läget men skottet gick lågt mot första stolpen men Bengtsson svarade för en fotparad. Efter en halvtimme kom Kungen in ett fantastiskt stim och Holm spelade som i fornstora dagar. Första lobbade Holm från halva plan men fantastiska Fremdling tippade bollen till hörna. Sedan stod Kungen för ett vackert triangelspel där Niclas Bergh och Utterhall spelade fram Holm som slog en ganska hård bredsida mot det öppna målet men från ingenstans kom Fremdling och räddade. I anfallet efter nickpassade Bergh fram Utterhall till 1-1 och minuten senare lirade Holm fram Bergh till 2-1. Ytterligare några minuter senare chippade Holm sig fram i straffområdet samt friställde Utterhall till 3-1 och av bara farten fastställde hattrickmannen Utterhall slutresultatet 4-1, vilken vändning och urladdning. Kungen får fira helg som serieledare medan Scrive halkade under strecket.
MATCHENS LIRARE: PETER HOLM, AC KUNGEN.

TV 4 – FC Schmeck  1 – 3
Mårten Magnusson. F. Fredrik Lundgren, Peter Carlsson, Adam Tapper.

FC Schmeck parkerade på en slutspelsplats under nästa hela våren men efter två raka förluster under höstupptakten har man halkat ned under strecket. TV 4, som är i semifinal i cupen har fortfarande ingen seger i årets Serie A. Det krävdes två segrar nu för att ha en teoretisk chans. Redan efter två minuter spelade Jonas Pettersson fram Fredrik Lundgren till 1-0, vilken start! Fem minuter senare fick Mårten Magnusson på en kanon varpå Kim Engblom fick sträcka ut hela sin längd för att tippa bollen till hörna. Efter dussinet minuter kom sedan 2-0 när Mattias Stock slog ett underbart inlägg som Peter Carlsson bara behövde sätta fram huvudet på. I slutet på första var Adam Tapper nära att avgöra matchen men frisparken tog i stolpen så istället för ett 3-0 kom 2-1 i början på andra när Ramtin Parvini och Niklas Nestlander serverade Magnusson bollen framför mål och han formligen gled in med bollen i mål. Nu fick Fyran ett extra energipåslag och man hade cupmatchen i minnet för två dagar sedan där man vände 1-3 till 4-3. Kvitteringen hängde i luften och Parvini träffade stolpen. Mot slutet flyttade Fyran fram med folk varpå spelet blev än mer öppet. Emil Nilsson hade två lägen till ett 3-1 mål men det ena skottet gick utanför den högra stolpen och det andra skottet träffade vänster stolpe. Däremellan hade Oscar Granström en dubbelchans men Engblom räddade. Med tre kvar avgjordes matchen när Petterson spelade fram Tapper till 3-1 och Scrive återtog slutspelplatsen, TV 4 åkte tyvärr ut. Noterbart var att en av Reklamseriens största profiler, Tommy Seidefors, fick se sin son, Johan, bära fanan vidare.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS STOCK, FC SCHMECK.

BOW reklam – Studion  1 – 1
Christer Uhrlin. S. Richard Wester.

BOW reklam måste ta en pinne för att behålla serieledningen inför den sista omgången. Laget hade fått nya guldfärgade tröjor och frågan var om det inte var lite för tidigt. Studion behövde också en poäng för att säkra slutspelsplatsen, upplagt för ett kryss med andra ord! Ett riktigt skitväder mötte de båda lagen och det var Studion som hade matchens två första lägen när Yanko Villanueva sköt men Henrik Strömblad gjorde en fotparad och sedan sköt Oscar in de Betou precis utanför diagonal stolpe. Halvlekens skulle få ett mål efter det att BOW stod för ett vackert anfall där till sist Kristoffer Junegard hittade fram med en boll till Christer Uhrlin, som skarvade in 1-0! I början på andra var 2-0 nära men Junegards skott träffade stolpen. Istället fick Richard Wester se sitt luriga skott smita in till 1-1. Matchens sista målchans hade Studion när Suleyman Sleyman slog in bollen framför mål och Oscar in de Betou stötte bollen i ribban, det blev 1-1 och alla var nöjda!
MATCHENS LIRARE: CHRISTER UHRLIN, BOW REKLAM.