Serie A 11:e omgången 2017

BOW reklam – FC Asedo  4 – 3
Christer Mattiasson 2, Wilmer Nyström, Anders Hammargren. F. Emil Hedsén 2, Vasilis Birbas.

BOW reklam har redan vunnit serien vilket man gjort fyra av de senaste fem åren, starkt! I dag tog man emot redan slutspelsklara FC Asedo i en öppen och underhållande match. BOW var klassen bättre och Asedo kunde tacka sin otroligt duktiga målvakt Niclas Dalevik, stolpe och ribbor för att halvtidsresultatet var 1-0 efter mål av Christer Mattiasson efter fint inspel från Janne Berg. Anders Hammargren träffade stolpen två gånger, Mattiasson en gång och så tippade Dalevik Kristoffer Junegards skott i ribban i början på andra. Med kvarten kvar satte Wilmer Nyström in 2-0 och matchen kändes klar. Efter en halvtimme lyckades Vasilis Birbas reducera till 2-1 efter ett fint väggspel med Rickard Engmark, på sin andra chans, Henrik Strömblad gjorde en fotparad på det första läget och nu var det match igen. Tre minuter senare stod det 4-1 på anslagstavlan efter det att Mattiasson spelade upp bollen på Hammargren, som tog emot den med bröstet i farten och som ett lokomotiv drev han ensam mot målet och formligen krutade upp 3-1 med en äkta tå jagare i det vänstra krysset och målgesten som följde var intakt. Vid 4-1 spelade Thomas Nyström fram Mattiasson, som blev tvåmålsskytt. Nu var väl i alla fall matchen över men Asedo har bra lagmoral och på fem minuter blev 4-1 till 4-3 efter två mål av Emil Hedsén där Birbas stod för en underbar genomskärare vid trean. BOW höll undan sista minuten och vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: NICLAS DALEVIK, FC ASEDO.

Mediekompaniet – FC Schmeck  2 – 0
Arvid Petersen, Niklas Karlsson.

Matchen mellan Mediakompaniet och FC Schmeck var på förhand utsedd till en riktig rysare där det vinnande laget går till slutspel. Vid oavgjort eller förlust för bägge lagen så måste andra resultat i två matcher gå deras väg. Schmeck var det vassare laget inledningsvis men spelövertaget var bara skenbart för några farliga målchanser skapade man inte och det berodde också på MK:s fina försvarsspel. Efter en kvart kom så MK i en attack där Rikard Fredricson bröstade ner bollen till Arvid Petersen som fick se sitt vristskott leta sig i mål till 1-0. Minuten senare styrde Niklas Karlsson in José Monteiros frispark till 2-0, snacka om utdelning! Nu var Schmeck tvungna att chansa lite offensivt och direkt på centring drev Fredrik Lundberg igenom men Leslie Marsden kunde avvärja. Där var 2-1 nära men ännu närmare var planens gigant, Monteiro, när han krutade på ett skott några minuter senare men Kim Engblom styrde bollen i insidan av stolpen och ut. Efter en halvtimme kom MK i ett tre mot ett läge men fick inte till avslutningen. Med tre kvar kunde vi fått en mycket spännande avslutning när Fredrik Lundgren spelade fram Lundberg men skottet tog i kryssribban och ut. MK vann med 2-0 och är nu klara för slutspel. För Schmecks del kan man bara hoppas på att jumbolaget TV 4 slår Beirut Café/AGO och att Dandy Dots vinner, spelar oavgjort eller bara förlorar med ett mål mot Scrive, ja då går man till slutspel. I fjol gick det vägen på ett liknande sätt vilket Fredrik Lundberg bevittnade när han dök upp som åskådare, starkt!
MATCHENS LIRARE: JOSE MONTEIRO, MEDIEKOMPANIET

Scrive – Dandy Dots  0 – 1
Jonas Andersson.

Scrive och Dandy Dots möttes i en match med sträckfylld förtjusning. Scrive gick till final i cupen (grattis) men måste vinna i dag och ha tur med resultatet mellan Beirut Café/AGO vs TV 4 för att nå slutspelet. För DD:s del så är det en pinne som gällde för att kontraktet skulle bärgas utan inblandning från andra lag. Den första halvleken var lite avvaktande och det där riktiga målchanserna lös med sin frånvaro. De avslut som kom tog de båda målvakterna Lucas Lokatt och Magnus Lindblad hand om varpå det stod 0-0 efter de första 20 minuterna. I början på andra fick bägge lagen varsitt läge och en försvarare fick Jonas Anderssons boll i stolpen. Joacim Runholm fick ett öppet läge men sköt utanför diagonal stolpe. Sedan hade Scrive en bra period. Vi alla trodde på mål när Robert Nordin spelade bollen genom straffområdet och vid bortre stolpen stod Bobby Oskarsson och sköt mot det öppna målet men Lindblad gjorde en helt otrolig räddning. Minuten senare fick Michael Björling ett bra läge men 0-0 stod sig. Sex minuter före full tid lirade Andersson in bollen framför mål igen och denna gång gick den in via en försvarare, 1-0! DD spelar i Serie A nästa år medan Scrive får inrikta sig på Reklamseriecupfinalen den 22 september.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

Beirut Café/AGO – TV 4  7 – 2
Elias Karroum 3, Simon Thylander, Per Apelgren, Jacob Wanselius, Victor Brunzell. T. Ramtin Parvini, Mårten Magnusson.

Beirut Café/AGO hade allt i egna händer och behövde minst en pinne för att nå slutspelet. Efter dussinet minuter hade bägge lagen skaffat sig två bra lägen var och de som skiljde lagen åt var att BC/A satte sina. BC/A gjorde 1-0 efter ett vackert anfall där Jacob Wanselius lirade till Victor Brunzell, som i sin tur spelade fram Elias Karroum som gjorde 1-0 i ett vidöppet mål. Mårten Magnusson sköt sedan ett bra skott men Kristian Kaufmann gjorde en fin fotparad. Istället för 1-1 gjorde BC/A 2-0 genom Simon Thylander som ryckte längs vänsterkanten, skar in mot mål och placerade in bollen i diagonal gavel. Duktiga Ramtin Parvini sköt i stolpen och Tobias Ohlström sköt men Kaufmann tippade bollen i stolpen. Fyran gör för få mål, det är en del av sanningen för att segrarna vägrar infinna sig. I den andra halvleken var det öppna spjäll och målchansrana avlösta varandra och när slutsignalen ljöd hade BC/A vunnit med 7-2. Elias Karroum svarade för ett hattrick och Per Apelgren, Wanselius och Brunzell hamnade även de i målprotokollet. Parvini och Magnusson gjorde Fyrans mål. Fredrik Gebauer stod för en svettig räddning med tio kvar.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, BEIRUT CAFÈ/AGO.

Bizkit Havas – Studion  5 – 4
B. David Andeborn 2, Michael Wennermo, Björn Ericsson, Peter Arnesson. S. Richard Wester 2, Patrick Salom, Oskar in de Betou.

Ett piggt Bizkit Havas öppnade starkt och hade skaffat sig en 3-0 ledning efter tio minuter innan Studion hade vaknat. Vid 1-0 sköt Michael Wennermo där Peter Arnesson hoppade över bollen som gick in i gaveln. Sedan tog Björn Ericsson vara på ett försvarsslarv då han rullade in 2-0 ur ganska dålig vinkel och David Andeborn stötte in Niklas Pösös passning till 3-0. Efter en kvart kom Studion in i matchen och Oskar in de Betou kom fri men årsdebuterande målvakten Andreas Hagelin gjorde sig stor och skottet gick utanför. Minuten senare lirade Oscar fram Patrick Salom som reducerade till 3-1. Precis innan halvtid dundrade Richard Wester en frispark i kryssribban och ut. Även i inledningen på andra startade Bizkit bra och på direkten gjorde Andeborn 4-1 efter en lurig halvvolley. På tre minuter blev 4-1 till 4-3 efter en ny frisparkskanon från R Wester och så satte Oscar in de Betou in en boll via ribban. Sedan var det lika nära 4-4 när Salom träffade stolpen efter ett direktskott som ett 5-3 mål när Andeborn var nära hattrick men Magnus Wester räddade halvvolleyn och ett rop hördes från bänken, "- Bra, morfar!" Det ni! Efter en halvtimme slog Wennermo ett perfekt inlägg som Arnesson nickade in till 5-3. Med sju kvar gjorde R Wester 5-4. Sista minuterna blev både lite småfula och griniga. Studion kan se fram emot slutspel medan Bizkit måste kvala för att hänga kvar den 22 september.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDEBORN, BIZKIT HAVAS.