Slutspel 2017 - Final

BOW reklam – FC Asedo  3 – 5
B. Anders Hammargren, Peter Lundberg, Christer Mattiasson. F. Kim Karlsson 2, Olle Freiman 2, Emil Hedsén.

Den stora frågan var om nykomlingen FC Asedo skulle stå emot jätten BOW reklam, som är titelförsvarare och vann även årets serie. Asedo tog sista platsen till slutspelet, har spelat bra men också haft flyt på väg fram till finalen. Det började på absolut bästa sätt för Asedo när Kim Karlsson rullade in en retur efter Martin Leinars skott redan innan matchuret tickat två minuter. I mitten på halvleken bakåtlobbar Emil Hedsén bollen till Leinar men Henrik Strömblad räddar förtjänstfullt. BOW sticker emellan och Kristoffer Junegard slår en fin passning till Christer Mattiasson men Alexander Valentini reflexräddar. Det blir Asedo som gör nästa mål när Rickard Engmark bryter och spelar fram starke Hedsén som bryter igenom och sätter dit 2-0. I slutminuterna av första är Göran Marklund nära nätkänning men det blir Asedo som får gå till halvtidsvila med en ofattbar men stark 3-0 ledning efter det att Hedsén spelar fram duktiga Olle Freiman, vilken utdelning! Det första som händer i början på andra är att dagens speedkula, Karlsson, gör 4-0 med sitt andra mål! Vad händer på centercourten! Ett chockat BOW reducerade dock till 1-4 och pressar på enormt och har 75% bollinnehav. Asedo försvarar sig febrilt och så har man Valentini mellan stolparna och han räddar flera gånger och med sju kvar gör även Freiman sitt andra mål till 5-1. Matchen borde vara över men BOW reducerar två gånger inom loppet av en minut genom Peter Lundberg och Mattiasson och helt plötsligt är siffrorna 5-3 med tre minuter kvar. Asedo höll ut och tog sin första titel och stod för en äkta skräll, grattis!
MATCHENS LIRARE: KIM KARLSSON, FC ASEDO.