Slutspel 2017 - Kvartsfinaler

Studion – Beirut Café/AGO  5 – 2 (2-2 full tid)
S. Richard Wester, Thomas Lindberg. Straffmål: Oscar in de Betou, Richard Wester, Johan Hult. B. Thomas Pettersson, Elias Karroum.

Beirut Café/AGO första kvart var den bästa fotbollen de spelat på bra länge och det var nära att de gjorde 1-0 redan efter 15 sekunder när Victor Brunzell spelade in bollen till Per Apelgren men Lasse Åstrand räddade klacksparken från nära håll. Fem minuter senare spelade Elias Karroum fram Thomas Pettersson som hade löpt in i straffområdet och han stötte in 1-0. Studion spelade även det rätt hyfsat men man kom inte till några skarpa mållägen så därför kom det lite överraskande när 1-1 följde från ¨ingenstans¨. Ett försvarsslarv utmynnade i att Oscar in de Betou blev fälld och den efterföljande straffen satte Richard Wester i nät. BC/A inledde även den andra halvleken piggt och efter 30 sekunder hade man rättvist tagit ledningen med 2-1 efter det att Karroum på volley vid den bortre stolpen gjort målet efter ett perfekt inlägg från Jacob Wanselius. Sista kvarten blev ett ställningskrig men efter en halvtimme kom Studion i några svepande anfall och med åtta kvar jobbade Peter in de Betou fram bollen till Thomas Lindberg, som elegant chippade in bollen till 2-2! Under de sista minuterna gick bägge lagen och väntade på straffar och det blev 2-2 i en välspelad och trevlig match. Per Apelgren vann lotten och valde att börja enligt följande: Fredrik Andersson i stolpen, Oscar in de Betou 1-0, Jacob Wanselius (Lasse Åstrand räddade), Richard Wester 2-0, Thomas Pettersson utanför och så satte Johan Hult dit matchavgörande 3-0 varpå matchen slöt 5-2.
MATCHENS LIRARE: SULEYMAN SLEYMAN, STUDION.

Mediekompaniet – FC Asedo 1 – 4
M. Pehr Dunger. F. Emil Hedsén 2, Kim Karlsson, Vasilis Birbas.

Ett taggat Mediekompaniet rivstartade och redan efter fem minuter hade fenomenale Alexander Valentini svarat för två, tre bra ingripanden men i den tionde minuten var vi verkligen beredda att anteckna 1-0 när Philip Krantz sköt en halvvolley fem meter från målet men Valentini gjorde årets räddning i Reklamserien 2017. Minuten senare sköt Johan Sund, det blev retur och fram störtade Herman Månsson men Valentini fick ut bollen till hörna. Med minuten kvar till halvtidsvila hade FC Asedo sin första målchans men Leslie Marsden gjorde en fotparad på Emil Hedséns låga skott. Bollen kom tillbaka till Hedsén och stark som en oxe tog han sig in i straffområdet och bredsidade in 1-0, lite orättvist med tanke på matchbilden. Två minuter in på den andra halvleken vek Kim Karlsson in från vänster och i steget sköt han 2-0 i vänstra hörnet, vilken utdelning! Nu måste MK få utdelning annars skulle säsongen vara över och Nicklas Bauer sköt och Sund styrde bollen i stolpen, bollen ville inte in! Med åtta kvar spelade Hedsén vägg med Martin Leinar till 3-0, ridå! Det fanns många hjältar i Asedo och en av dessa var Rickard Engmark. Ena gången bröt han som Hysén i eget straffområde och sekunderna senare var han hjärnan bakom 4-0 målet som Vasilis Birbas gjorde efter ett vackert triangelspel där också Karlsson var inblandad. På övertid reducerade Pehr Dunger till 4-1 och Asedo är klara för semifinal medan tyvärr MK har spelat klart för i år.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, FC ASEDO.

BOW reklam – Schibsted  10-2
B. Christer Mattiasson 4, Göran Marklund 2, David Nildén 2, Andreas Andersson, Dennis Östlundh. S. Magnus Minari, Patrik Blommé.

De regerande mästarna och årets seriesegrare i Serie A, BOW reklam, gjorde processen kort med Premier League laget Schibsted. De ljusblå hängde någorlunda med första kvarten då ställningen ¨bara¨ var 2-0 och där Alexander Kloows frispark var nära att resultera men Henrik Strömblad låg raklång nere vid stolpen och tippade ut bollen till hörna! Under den första halvlekens sista fem minuter gick BOW från 2-0 till 5-0 och matchen var över. Den andra halvleken bjöds det på Hawaiispel och BOW slog till med en TÖ (teknsik överlägsenhet) och vann matchen med 10-2. Christer Mattiasson gjorde hela fyra mål medan Göran Marklund och David Nildén gjorde två var, sedan hamnade även Andreas Andersson och Dennis Östlundh i målprotokollet, vilka lirare! Den som stoppar BOW 2017 måste få till en kanonmatch! Schibsted får se fram emot kvalmatchen nästa fredag kl 06.00. Magnus Minari gjorde ett snyggt solomål och så hamnade allroundspelare Patrik Blomér i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN MARKLUND, BOW REKLAM.

Göran Marklund sätter 3-0 i nättaket
Därefter placerar han in 4-0.
Andreas Andersson skjuter in 6-0.
Henrik Strömblad avvärjer.
Dennis Östlundh lobbar in 7-1.
Vad sägs om detta mål? Fint spel och Nilden pangar in i krysset (med högern)
Christer Mattiasson sätter enkelt 9-1
Och avslutar matchen med sitt 10-2 mål
Göran Marklund och Dennis Östlundh blickar framåt (för kort vila?)

AC Kungen – FC LE PACTE  2 – 3
A. Anders Lennhagen, Rutger Lindquist. F. Carl Tomaszewski, Hanna Bergman, Adam Torsholm.

Under morgonens första match var Schibsted chanslöst mot BOW reklam och nu skulle vi få se hur seriesegrarna och kollegorna från Premier League, FC LE PACTE, skulle klara sig mot Serie A:s tvåa AC Kungen? Redan från start såg man att det var en helt annan karaktär på matchen och LE PACTE överraskade oss alla och man var också nära 1-0 direkt i inledningen efter det att Carl Tomaszewski skjutit men Mathias Zakrisson räddade närskottet. Fem minuter senare drev Emil Mattsson upp bollen på högerkanten, spelade fram Rutger Lindquist, som klackade bollen förbi målvakten men på mållinjen dök Adam Torsholm upp och rensade bort den. Precis innan halvtid sköt halvlekens bästa spelare, Tomaszewski, i ribbans överkant och det var mållöst 0-0 efter första 20 minuterna! Första delen av den andra halvleken spelade Kungen riktigt bra och i den tredje minuten serverade de fantastiska 81:orna Pablo Pinones Arce och Peter Holm bollen till Anders Lennhagen som vackert gjorde 1-0 efter ett fint triangelspel. Minuterna senare träffade Jimmy Thurby ribban. Sedan spelade Pinones fram Rutger Lindquist som curlade bollen precis utanför krysset men Rulle skulle få en chans till när Lennhagen spelade fram och denna gång curlade han in 2-0 i nättaket, snyggt! Matchen kändes i säkert förvar för Kungen, man slappnade av en aning och vips så krigade Tomaszewski in 1-2 med tio kvar. När fem minuter återstod slog Torsholm en crossboll från vänsterbacksläge och vid högra stolpen dök Hanna Bergman upp och lobbade in 2-2, detta var första gången en kvinna gjort mål i ett slutspel i Reklamseriens 61-åriga historia, starkt! I slutminuterna lutade det åt en straffsparkstävling men med två minuter före full tid forcheckade Torsholm och vann ett motlägg varpå bollen gick rakt in i mål till 3-2, vilket flyt! Ett lite chockat Kungen satsade allt framåt men en skräll var ett faktum och att vända 0-2 till 3-2 under matchens sista tio minuter som nykomling är oerhört bra gjort, grattis! Kungen glömde knyta till säcken när motståndarna väl var infångade, surt!
MATCHENS LIRARE: ADAM TORSHOLM, FC LE PACTE.