Slutspel 2017 - Semifinaler

FC Asedo – FC LE PACTE  9 – 8 (4-4 full tid)
FCA.
Emil Hedsén 2, Kim Karlsson, Vasilis Birbas. Straffmål: Vasilis Birbas, Ola Grendås, Martin Leinar, Olle Freiman, Alexander Valentini. FCL. Adam Graffman, Carl Tomaszewski, Adam Torsholm, Erik Möller. Straffmål: Sammy Pergament, Adam Torsholm, Carl Tomaszewski, Erik Möller.

Det blev en riktig rysare i tre akter när nykomlingen i Serie A, FC Asedo, tog emot överraskningslaget FC LE PACTE, som vann Premier League och nått ända till 2017 års semifinal. Redan i den fjärde minuten sköt Kim Karlsson ett överraskande vänsterskott lågt i högra gaveln till 1-0. Bara 30 sekunder senare var det kvitterat när mycket duktiga Carl Tomaszewski chippassade bollen till första halvleks bästa spelare, Adam Graffman, som tog emot bollen, drog en gubbe i farten samt behärskat placerade in 1-1 i diagonal gavel. Efter halva den första halvleken vickade Emil Hedsén till sig ett bra läge men skottet gick över och istället för 2-1 till Asedo så gjorde Tomaszewski 2-1 till LE PACTE i anfallet efter när han vann en duell, tog sig förbi en försvarare innan han satte dit den. Efter en kvart slog outtröttlige Sammy Pergament en crossboll till Adam Torsholm som nickade, Alexander Valentini räddade men Torsholm slog in sin egen retur i mål och vändningen från underläge 0-1 till 3-1 var imponerande. Innan halvtid var Martin Leinar nära 3-2 men Andres Valencia räddade. De tog bara 40 sekunder för Asedo att reducera i början på andra när Valentini kastade ett helt perfekt utkast till Hedsén, som tog emot bollen, vände sig och formligen krutade in 3-2. Nu trodde man på kanonad från Asedos sida och givetvis tryckte man på mot ett allt tröttare LE PACTE men de svart-vita försvarade sig föredömligt samt kontraslog blixtsnabbt. Graffman sköt men Vasilis Birbas täckte skott som Börje Salming, Erik Möller var fri men Valentini gjorde en fotparad och Tomaszewski var också igenom men Valentini räddade igen. Mot slutet tryckte Asedo på kraftigt och Birbas träffade stolpens utsida men med tre minuter kontrade Möller in 4-2, ett segermål trodde alla på Skytteholms IP. Vinnarskallarna i Asedo gav inte upp och med mindre än två minuter kvar fick de en indirekt frispark inne i straffområdet och Karlsson lirade bollen till Birbas som sköt igenom allt och alla inne i straffområde och fick se sitt skott resultera i ett 4-3 mål. När 40 sekunder återstod slog Birbas in bollen framför mål, genom alla fötter och vid bortre stolpen stod Hedsén felvänd mot mål, han vände sig om och lirkade in 4-4, vilken rysare! De gamla kompisarna Birbas och Graffman lottade och den sistnämnde vann lotten och valde att börja enligt följande: Anton Westerberg miss, Emil Hedsén Valencia räddade, Sammy Pergament 1-0, Vasilis Birbas 1-1, Adam Torsholm 2-1, Ola Grendås 2-2, Carl Tomaszewski 3-2, Martin Leinar 3-3, Erik Möller 4-3, Olle Freiman 4-4. Nu övergick straffsparksdramat till en och en och det blev en målvaktsduell enligt: Andres Valencia, Valentini räddade och fram klev slutspelshjälten  Valentini och bröt en förbannelse när han avgjorde dramat till 5-4 och med de sammanlagde slutsiffrorna 9-8. Reklamserien gratulerar FC Asedo till finalplatsen samtidigt som alla lider lite med FC LE PACTE som hade 4-2 med tre minuter kvar efter en heroisk match men man glömde att knyta till säcken, precis som sina motståndare i kvartsfinalen.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, FC ASEDO.

Intervju med Vasilis Birbas om segern

BOW reklam – Studion  4 – 2
Kristoffer Junegard, Anders Hammargren, Christer Mattiasson, Hasse Pettersson. S. Oskar in de Betou 2.

Seriesegrarna och de regerande mästarna BOW reklam gjorde tidigt 1-0 efter ett riktigt mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre mellan Andreas Andersson, Dennis Östlundh och målskytten Kristoffer Junegard. Nykomlingen i serie A, Studion, som dessutom nått Reklamseriefinalen, blev inte avskräckte för det utan några minuter senare sköt Richard Wester en kanon men Henrik Strömblad låg som en panter i målet och tippade bollen till hörna. Efter en kvart, gjorde Oscar in de Betou en bra bollmottagning, vände bort sin bevakare och sköt men Strömblad räddade igen. När så 1-1 kom i slutet på halvleken var det inte orättvist och målskytten hette Oscar in de Betou. I början på den andra halvleken sköt Oscar in de Betou en kanon stående lite närmare än straffpunkten men på mållinjen stod Christer Uhrlin och räddade, bollen träffade armen som han dock höll in till kroppen. Efter en halvtimme hade BOW en bra period och Victor Kisfaludy ryckte längs högerkanten, skar in mot mål och sköt och framför målet höll sig Anders Hammargren sig framme och touchade in 2-1. Minuten senare träffade Hasse Pettersson stolpens utsida innan liraren Christer Mattiasson lobbade från egen planhalva och in i mål till 3-1, vilken känsla! Minuterna senare kom BOW i ett två mot ett läge som slarvades bort och istället för ett väntat 4-1 mål kontrade Studion och Oscar in de Betou reducerade till 3-2 och så var det match igen. R Wester drog på ett skott som Strömblad gjorde en fotparad på och där var 3-3 nära. Studion flyttade fram mycket folk i slutminuterna varpå BOW kontrade och kom tre mot en. Pettersson var bollförande men han passade inte utan körde ett solo och avgjorde matchen med sitt 4-2 mål och hade han inte gjort mål hade han blivit lynchad av lagkompisarna. BOW är i final, grattis! Studion stod upp bra i dag och får trösta sig med en cupfinal, lika bra att inte köra två matcher efter varandra kan de ju trösta sig med.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.