BOW reklam – Beirut Café/AGO  1 – 4
BOW.
Tom Linder. BC/A. Per Apelgren 2, Jacob Wanselius 2.

I dag möttes två tungviktare i dubbel bemärkelse i form av BOW reklam och Beirut Café/AGO. Den första halvleken slutade mållös 0-0 i sommarvärmen! Närmast mål var BC/A när Jacob Wanselius sköt strax utanför efter ett flipperspel och så träffade Peter La Terra stolpens utsida. Den andra halvleken inleddes med att Victor Kisfaludy spelade fram Tom Linder men Kristian Kaufmann stod för en grym handbollsräddning! Efter det hade BC/A sju magiska minuter då man gick från 0-0 till 4-0. Per Apelgren stod på mållinjen och föste in Peter Waltres öppnande passning till 1-0, Wanselius fick se sitt markskott från 15 meter lite överraskande gå in till 2-0. I samma minut spelade Wanselius vägg med kämpen Elias Karroum till 3-0 och så gjorde Apelgren sitt andra mål till 4-0 efter en grym lobb från ett friläge efter fin passning från La Terra. Matchen var givetvis över trots att det återstod tio minuter på klockan. BOW fick in ett tröstmål när Linder dunkade in en frispark i krysset. Beirut Café avancerar därmed vidare i Reklamseriecupen medan BOW åkte på femte raka utan seger.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, BEIRUT CAFÈ/AGO.

Rävudden – Quantcast  7 – 2
Robert Schwartz 4, Patrik Mattsson, Nisse Rasmusson, Rickard Sölvstedt. Q. Jonathan Lidén 2.

Robert Schwartz hade vaknat på sin bästa sida för efter tio minuter hade han gjort både 1-0, 2-0 och 3-0 för sitt Rävudden. När dessutom årsdebuterande Patrik Mattsson slog till med en patenterad tåjagare i den elfte minuten, ja då trodde man på en snabb sorti för Quantcast. Men lagkaptenen Johan Lidén i Q spikade sedan igen kassen de efterföljande 25 minuterna efter flera spektakulära räddningar och med fyra minuter kvar av matchen var ställningen 4-2 efter två mål av kämpen Jonathan Lidén. När sedan Nisse Ramusson gjorde 5-2 i slutminuterna var saken helt klar och då passade Schwartz på att bli fyramålsskytt och så fick teknikern Rickard Sölvstedt göra mål under matchens sista minut så att 5-2 blev till 7-2.
MATCHENS LIRARE: ROBERT SCHWARTZ, RÄVUDDEN.

FC Schmeck – Bizkit Havas  4 – 1
Jonas Pettersson 2, Mikael Johansson, Fredrik Lundgren. B. Johan Granberg.

Den soligaste och varmaste maj månad sedan 1889 i ryggen så startade FC Schmeck på bästa sätt och efter fem minuter var man i ledning med 2-0 efter två granna mål. 1-0 målet curlade Jonas Pettersson i gaveln med ett fint vänsterskott. Några minuter senare slog Lukasz Syberyjski ett bra inlägg som Mikael Johansson mötte på halvvolley och bollen for rätt upp i nättaket. Bizkit Havas var med på noterna och Andreas Malmfält slog en fin crossboll som den duktiga debutanten Johan Granberg (f.d. Finska högsta ligan) rakade in till 1-2. Även i den andra halvleken fick Schmeck en drömstart när Adam Tapper spelade ut bollen på högerkanten och Alexander Gullnäs slog en cutback till Pettersson som gjorde sitt andra mål för dagen, fin strut! Bizkit var nu tvungna att gå på storoffensiven och David Andeborn fick till en bra nick som den vikarierande målvakten Nicklas Söderlind (f.d. Pettersson) tippade till hörna. Andeborn fick en ny chans men nu stod Söderlind för en fin fotparad. Däremellan smekte Fredrik Lundgren in slutresultatet 4-1 i den bortre gaveln och ett bra spelade Schmeck tog årets första seger.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS SÖDERLIND, FC SCHMECK.

Dandy Dots – Bonnier Broadcasting  4 – 2
Birhan Akdag, Oscar Wigart, Niclas Lind, Pelle Möller. B. Barret van Sicklen, Christoffer Braw.

Några av vårens plusvarianter är definitivt Dandy Dots och Bonnier Broadcasting och i dag möttes de i cupen. Det var Premier Leaguelaget BB som inledde piggast och Barret van Sicklen slog en hörna som Henrik André sköt på volley men Magnus Lindblad fick fingertopparna på bollen som gick i ribban. Några minuter senare styrde Lindblad ett skott i stolpen och så räddade han även Christoffer Braws läge. I slutet på halvleken skapade DD två bra lägen där Robert Eriksson räddade Thomas Gräns skott men när Åke Ringwall och Niclas Lind serverade Birhan Akdag bollen så blev det 1-0. I början på andra hade DD en bra period och Andreas Roos slog en perfekt passning till Gräns men han sköt utanför diagonal stolpe. Efter en halvtimme kom både 2-0 och 3-0 genom Oscar Wigart som stötte stående på mållinjen stötte in Jonas Anderssons perfekta passning och så spelade Akdag fram Lind, som tog emot den, vände sig om och krutade in trean. Matchens kändes över men ett kämpande BB gav inte upp och på en minut gjorde man både 3-1 och 3-2 efter mål av Barret van Sicklen och Braw, som satte dit den i diagonal gavel. BB gick nu på storoffensiven mot slutet för att få in en kvittering, Wigart kontrade och blev fri men Eriksson räddade. I slutminuten kom Nick van Sicklen helt fri men Lindblad räddade, vilken dramatik. I slutsekunderna avgjorde Pelle Möller med sitt 4-2 mål.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

Bisnode – TV 4  0 – 2 (WO)

Studion – Mediekompaniet  0 – 3
Pehr Dunger, Rickard Fredricson, Henrik Söderlund.

När matchen drog igång så var både Studion och Mediekompaniet märkligt nog decimerade! Efterhand blev MK fulltagliga och efter en kvart blev även Studion fullt manskap. Under den tiden hade Pehr Dunger och Rickard Fredricson gjort 1-0 och 2-0 för MK. I början på andra var spelat jämnt och nästa mål skulle verkligen vara viktigt för matchens fortsatta karaktär. Efter en halvtimme drev Henrik Söderlund bollen 30 meter ganska hårt trängd, han spelade vägg med Andreas Riikonen och rullade sedan in 3-0. MK har haft lätt för Studion de senaste två matcherna och idag kom tredje raka segern. Mot slutet och efter matchen var det några få som tappade moralen och det hör inte hemma i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: VÄDRET.

Svea – FC Asedo  1 – 3
Johan Böhm. F. Martin Leinar 2, Rickard Engmark.

Idag skulle vi se hur Svea skulle mäkta med topplaget FC Asedo från Serie A. Asedo tog tag i taktpinnen men utan att skapa det där riktigt giftiga målchanserna och det som slank igenom tog Magnus Källman hand om. Efter en kvart kom halvlekens bästa läge när Per Blom slog en crossboll till Patric Jacobsson, som stod för en fin mottagning men Niclas Dalevik gjorde en räddning på det vassa läget. Någon minut senare fick Svea en ny chans och Filip Lang stod för ett mycket bra förarbete till Johan Böhm som dunkade upp 1-0 i nättaket. Det gav Svea än mer energi och i anfallet efter var 2-0 nära men suveräna Bloms kanon träffade stolpkrysset och ut. Istället för 2-0 kvitterade Asedo till 1-1 i inledningen på andra när Martin Leinar tryckte in bollen med ett vasst vänsterskott. Då trodde vi på islossning för Asedo men Svea stod emot överraskande bra. Givetvis fanns det lägen som när Rickard Engmark sköt över från nära håll, Engmark hade även ett närskott som Källman räddade och räddade gjorde även Källman när Micke Roos var igenom. Med 5-6 minuter kvar började det lukta straffar men just då snappade Leinar upp ett försvarsslarv och tryckte in 2-1 med vristen. Svea tvingades fram i planen varpå Engmark klackade in matchavgörandet 3-1 med 30 sekunder kvar, trevlig match gubbar!
MATCHENS LIRARE: RICKARD ENGMARK, FC ASEDO.

AC Kungen – FC Karlaplan  5 – 1
Anders Lennhagen 2, Jimmy Thurby, Rasmus Vejdegren, Filip Bergman. F. Arash Moien.

Reklamserien sista match denna vårsäsong slutade som den började, nämligen med sol från en klarblå himmel och en härlig temperatur. Serie A laget AC Kungen tog emot formstarka Premier League laget FC Karlaplan. Kungen förde spelet men FCK kämpade som aldrig förr men det hindrade inte Kungen från att göra 1-0 i den sjätte minuten. Peter Holm sköt i stolpen och när en försvarare skulle rensa bort bollen träffade den Jimmy Thurby i huvudet och in, snacka om thur! Efter en kvart lossade Anders Lennhagen sin vänsterslägga varpå det blev 2-0. I slutet på halvleken drev Arash Moien bollen 25 meter innan han sköt 1-2 med vänstern. I den andra halvleken hade FCK vittring på en kvittering men med dussinet minuter kvar kom avgörandet när både 3-1 och 4-1 kom inom loppet av en minut. Det var Rasmus Vejdegren som gjorde det tredje och Filip Bergman som stötte in Thurbys fina inspel. Thurby hade sedan en stolpe innan Lennhagen fastställde femettan i slutminuten, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ANDERS LENNHAGEN, AC KUNGEN.