Mediekompaniet – FC LE PACTE  5 – 2
Johan Sund 2, Rikard Fredricson, Niklas Karlsson, Jonny Månsson. F. Carl Tomaszewski, David Klint.

Första matchen i Reklamseriecupen skulle bli en högintressant match mellan Mediekompaniet och FC LE PACTE. Det var högsta fart direkt och i den sjunde minuten slog Erik Wedin en hörna, en spelare ¨hoppade över bollen¨ och vid bortre delen av straffområdet dök Rikard Fredricson upp och sköt in 1-0 via stolpen. Några minuter senare slet sig starke Carl Tomaszewski sig fri och kvitterade till 1-1. I slutet på halvleken var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när David Klint kämpade in bollen. Under fyra lyckominuter i inledningen på den andra halvleken vände MK tillbaka när man gick från 1-2 till 4-2. Johan Sund var som i fornstora dagar och dominerade planen. Kvitteringsbollen till 2-2 var en grann sak när han vände bort en spelare nere vid höger hörnflagga, avancerade rakt in mot mål och chippade in bollen under ribban, vilken prestation! Minuten senare spelade Pehr Dunger in bollen framför mål och där dök Sund upp och efter ett tillslag satte han dit den till 3-2. Av bara farten gjorde Niklas Karlsson 4-2. Ett lite chockat LE PACTE kom helt av sig och efter en halvtimme sköt Jonny Månsson 5-2 efter passning från Sund. Erik Möller träffade ribban och de chanser som LE PACTE fick räddade vikarierande målvakten Johan Petersen med bravur.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Svea – Schibsted  7 – 4
Sv.
Erik Pettersson 3, Jens Storberget 2, Janne Rydberg 2. Sc. Muntaga Sowe 2, Alexander Bäcklin, Henrik Hidalgo.

När Svea spelar bjuds det på många mål och dagens match var inget undantag. I mitten på halvleken hettade det till framför bägge målen. Erik Pettersson gjorde 1-0, Alexander Bäcklin gjorde mål för tredje matchen i rad till 1-1 och så hände det otroliga att Jens Storberget satte dit 2-1. Vi återkommer till Storberget senare i texten! Filip Lang och Pettersson hade bra lägen men Joacim Öberg gjorde några svettiga räddningar och så sköt Gustav Förare ett långskott i stolpen! Svea var i förarsätet målmässigt under hela matchen och hade 3-1, 4-2 och 5-3 men Schibsted vägrade att ge sig och lagkaptenen Muntaga Sowe manade på sina spelare till kamp. När det återstod fem minuter av matchen var ställningen 5-4 men till sist skrevs slutresultatet 7-4. Pettersson låg bakom allt och bokfördes för tre mål och lika många assist och så gjorde Janne Rydberg två. Det gjorde även Sowe efter en soloraid gjort ett och starkt som en oxe vräkte han in ett annat. Henrik Hidalgo satte en straff bergsäkert. Vi avslutar med fenomenet Jens Storberget. En normal människa skall inte kunna spela med dessa knän och en normal människa borde vara både död och begraven vid det här laget men fenomenet Storberget lever i allra högsta grad. Först överlevde han en svår cancer och just nu är han sjukskriven för en hjärnblödning. I all läkarvetenskap står det att han skall sitta i parken och mata duvor. Kvällen innan match får Svea några sena återbud och på morgonen sitter Jensa på toaletten och funderar på om ett inhopp skulle kunna skada. Sakta men säkert börjar han smörja in knäna med liniment och han hoppas inte frugan skall känna lukten. Han säger hej då, kommer till denna underbara sommarmorgon med blå himmel, gul sol, vindstilla och 25 grader i solen på morgonen och så stänker han in två mål, det finns inga ord.
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET & ERIK PETTERSSON, SVEA.

FC Asedo – MTG Sport 4 – 2
Alexander Valentini, Olle Freiman, Ola Grändås, Vasilis Birbas. M. Henrik Agardh, Erik Bäckrud.

I dag skulle de regerande mästarna, FC Asedo, ta sig an Premier Leagues serieledare MTG Sport. Matchen drog igång och vi fick se en sprudlande fotboll med mängder av målchanser. Martin Leinar sköt i stolpen, Shari Shahidi spelade vägg med Robert Pihl men skottet gick utanför, Axel Göransson sköt också utanför efter ett fint förarbete från Henrik Nilsson och så kom Kim Karlsson igång samt drog två man och serverade Olle Freiman bollen men Henrik Strömblad räddade närskottet. Efter en kvart slog Shahidi ett bra inlägg, årsdebuterande Henrik Agardh mötte bollen, nickade ner den i marken och in i mål. Ett vackert mål i det vackra vädret. På bara 30 sekunder vände Asedo 0-1 till 2-1 efter det att Alexander Valentini testat ett skott från 20 meter och längs marken smet den in vi stolpen. Ledningsmålet stod Freiman för efter det att fantastiska Karlsson dragit halva laget. I den andra halvleken bedarrade tempot en aning i värmen men innan dess hade Asedo gjort 3-1 genom Ola Grändås som drev bollen över nästa hela planen. Här skall Vasilis Birbas ha en stor eloge för att sprungit 40 meter i hopp av att få en passning men samtidigt luckrade han upp försvaret med den otroliga löpningen. Efter en halvtimme var det lika nära ett 4-1 mål när Freiman sköt, men Strömblad stod för en bra fotparad, som en 3-2 boll när först Göransson sköt och Pihl nickade men nu började Isak Bergström glänsa i målet. Med två minuter kvar reducerade Erik Bäckrud till 3-2 och nu satte MTG allt på ett kort. I slutminuten stod Andersson för en sagolik rusch längs högerkanten och spelade in bollen framför mål och där dök Bäckrud upp och träffade stolpen. Bäckrud skulle få en sista chans men skottet gick strax över varpå Birbas kontrade in 4-2 på matchens sista spark. Asedo kom undan med blotta förskräckelsen och Reklamserien hissar varningsflagg för MTG Sports fortsatta framfart i serien.
MATCHENS LIRARE: KIM KARLSSON, FC ASEDO.

AC Kungen – Scrive  2 – 0
Andreas Gustafsson, Filip Bergman.

I 25 gradig värme möttes de regerande cupmästarna Scrive och AC Kungen. Scrive toppar serie A och de inledde piggt där Johan Gardner testade ett skott som Klaus Bengtsson gjorde en fin räddning på. Sedan spelade Niclas Bergh fram Andreas Gustafsson men nu var det den vikarierande målvakten Joacim Runholms tur att briljera. Efter en kvart spelar Henrik Wiss vägg med Robert Nordin men Bengtsson räddar skottet. Halvleken skulle dock få ett mål genom Gustafsson. Den andra halvleken inleddes med två frilägen, ett från vardera lagen. Först ut var Sebastian Gedda men Bengtsson avvärjde och sedan räddade Runholms Filip Bergmans friläge. Efter en halvtimme kom Kungen i en kontring och Bergh, Rutger Lindquist och målskytten Bergman svarade för ett fint anfall. Scrive hade nu en tung uppförsbacke men satsade allt framåt men Kungen kontrade och Lindquist blev fri men sköt i gaveln. Under slutminuterna fick både Gardner och Wiss varsitt toppläge men Bengtsson var muren själv denna morgon och Kungen vann med 2-0!
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, AC KUNGEN.