Beirut Café/AGO – Rävudden  6 – 1
Jacob Wanselius 2, Peter La Terra, Elias Karroum, Fredrik Andersson, Victor Brunzell. R. Patrik Mattsson.

I den första kvartsfinalen möttes trean i Serie A, Beirut Café och sjuan i Premier League, Rävudden. Det bästa för matchen var om Rävudden fick det första målet och det var precis det som hände när Robert Schwartz vann en duell och lirade fram Patrik Mattsson till 1-0. Minuterna senare var även 2-0 nära när Mattsson sköt ett lurigt vänsterskott men Kristian Kaufmann ¨grävde fram ¨bollen på mållinjen. Istället kom kvitteringen i den tionde minuten när Jacob Wanselius sköt ett maskerat skott från 20 meter rätt upp i krysset. Sedan förde BC/A spelet men Gustave Gaudras i målet gjorde några fina ingripanden och efter en kvart fick istället Rävudden en dubbelchans när först Marcus Henricsson, som gjorde allt rätt i dag utom mål, sköt men Kaufmann räddade och så sköt Koen Kragting returen men nu stod Magnus Laurin på mållinjen som en räddande ängel. Innan halvtidssignalen ljöd kämpade Peter La Terra in 2-1. Rävudden vägrade att ge sig och Nicklas Thorgerzon fick ett fint läge men Kaufmann storspelade. När Rävudden inte lyckades utnyttja de lägen som de fick gick BC/A ifrån och på fem minuter förvandlades 2-1 till 5-1 efter mål av Wanselius, Elias Karroum och Fredrik Andersson. Rävudden försökte hyfsa till siffrorna mot slutet och Henricsson nickade men Kaufmann var grym och istället för 5-2 slutade det hela 6-1 efter att Victor Brunzell gjort sista målet.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFE/AGO.

FC Schmeck – Dandy Dots  1 – 2
Micke Johansson. D. Magnus Lindblad, Markus Johansson.

Det dröjde bara 50 sekunder av den andra kvartsfinalen innan FC Schmeck hade tagit ledningen med 1-0 efter det att Petter Damberg spelat fram Micke Johansson som fick till ett lågt skott som smet in. Fem minuter senare inträffade ett mycket märkligt mål när Magnus Lindblad sköt ett skott från eget straffområde, bollen var hal som såpa och studsade efter vissa turer in i mål till 1-1. Det är absolut inte många målvakter som gör mål i själva spelet. Det blev inga fler mål i den första halvleken men det var nära när Leo Kwarnström fintade och löpte igenom motståndarnas försvar men skottet gick utanför. I början på andra hade DD en bra period och radade upp tre raka lägen från Oscar Wigart, Birhan Akdag och Jonas Andersson, så det var föga överraskande när 2-1 målet kom en stund senare genom Markus Johansson som stötte in Anderssons fina passning i öppet mål. Mot slutet kom Schmeck starkt tillbaka och Johansson slog ett perfekt inlägg som Damberg stötte mot mål på volley men Lindblad gjorde en bra räddning. Minuterna tickade i väg och med 30 sekunder kvar att spela och Damberg spelade in en hård passning rätt igenom hela försvaraet och vid bortre stolpen stod Adam Tapper med öppet mål en meter från mållinjen men bollen kom så fort i det hala gräset så det blev till intet. Bollen gick ut och planens bästa spelare, Tapper, skulle få ett skottläge till men Lindblad avvärjde varpå DD är klara för semifinal, det är inte Schmecks år i år, hittills.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS

TV 4 – Mediekompaniet  2 – 6
Emanuel Falsen, Samuel Andersson. M. Johan Sund 3, Calle Major, Philip Krantz, Niklas Karlsson.

Det första som hände i matchen var att Johans Sund drog fyra, fem spelare samt målvakten och rullade in 1-0, vilken lirare! Det var en perfekt start för Serie A laget Mediekompaniet och i den tionde minuten kom även 2-0 genom samma man efter ett skott från 16-17 meter efter en fin passning från Niklas Karlsson. Premier League laget TV 4 som ¨slarvat bort ¨sin slutspelsplats höjde sitt spel flera klasser i dagens match och Emanuel Falsen slog in 1-2 på en retur efter ett skott från Linus Nivelius. Innan halvtidssignalen ljöd var det lika nära 2-2 som när Mårten Magnusson sköt i stolpen som 3-1 när Pehr Dunger träffade ribban. Även i inledningen på den andra halvleken så fick MK en bra start när Calle Major stötte in Nicklas Bauers inspel till 3-1. Fyran gav sig inte för Samuel Andersson slog in Ramtin Parvinis passning till 2-3 och 3-3 bollen var på väg in i mål men Karlsson räddade Nivelius skott på mållinjen. Istället för 3-3 stod det 5-2 på anslagstavlan efter det att MK gjort två mål på en minut efter en halvtimme och målskyttarna var hattrickmannen Sund som lättade in 4-2 med vänstern i den bortre gaveln och så satte Philip Krantz dit femman efter en passning från duktiga Karlsson! Matchen var över och Karlsson fick fastställa slutresultatet 6-2 och MK ser bra ut. Skulle TV 4 spelat så här så hade man vunnit Premier League.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET

FC Asedo – AC Kungen  8 – 1
Alexander Valentini 4, Olle Freiman 2, Vasilis Birbas 2. A. Jerry Månsson.

För ca två månader sedan möttes dagens lag i serien och då blev det 4-4. Redan i den tredje minuten touchade Alexander Valentini in Martin Leinars skott till 1-0. Efter det målet lyfte AC Kungen upp sitt spel flera klasser i jämförelse med höstens tidigare prestationer och efter dussinet minuter kom kvitteringen från Jerry Månsson när han slog in 1-1 bollen med sin vänsterfot på Andreas Bergvalls inspel. Detta var Månssons femte mål mot Asedo i år. Efter en kvart hade FC Asedo en lyckominut när matchens bästa spelare Olle Freiman, gjorde både 2-1 och 3-1. Det ena målet touchade på en försvarare och in men det andra målet var grant när han bröt ett uppspel, avancerade framåt från halva plan och rundade målvakten samt rullade in bollen. Helt plötsligt föll Kungen ihop defensivt som ett korthus för tredje matchen i rad. På fyra minuter blev som sagt 1-1 till 4-1, som sedan blev 6-1. Med kvarten kvar var matchen över varpå det hela slutade 8-1! Alexander Valentini firade lilla julafton och bokfördes för fyra mål och så gjorde Vasilis Birbas två.
MATCHENS LIRARE: ALEANDER VALENTINI, FC ASEDO.