Beirut Café/AGO – Dandy Dots  4 – 0
Jacob Wanselius 2, Elias Karroum, Simon Gustafsson.

Första lag att nå den åtråvärda finaldagen den 21 september blev Beirut Café/AGO. För c:a 14 dagar sedan möttes just BC/A och Dandy Dots och den gången stod det 2-1 till det förstnämnda laget en bit in i den andra halvleken innan proppen gick ur tunnan och BC/A vann med hela 8-2. I denna match startade DD med ett stabilt försvarsspel som såg till att BC/A hade svårt att skapa klara lägen trots sitt större bollinnehav. Det var dock nära när Jacob Wanselius spelade vägg med Peter La Terra men Jonas Elmqvist slog bort bollen på mållinjen. DD kontrade några gånger och Åke Ringwall fick på ett bra skott men Kristian Kaufmann räddade uppe i krysset. Efter dussinet minuter borde La Terra fått en straff men domaren friade. Fem minuter senare jobbade Fredrik Andersson kopiöst på mitten, vann bollen och serverade Wanselius den och han spelade vackert fram Elias Karroum som bara hade att stöta in 1-0 i en öppen kasse. Detta var Karroums femte mål mot DD, vilket spöke! Innan matchuret visat en minut av andra så bröt Simon Gustafsson ett uppspel på mitten av plan, avancerade framåt och bredsidade in 2-0. Gustafsson var nära att bli tvåmålsskytt när han slog in bollen framför mål några minuter senare där Magnus Laurin störde målvakten varpå bollen gick in i mål. Domaren dömde lite tveksamt bort målet för ¨offside i målgården¨, (med beröring av målvakten), finns den regeln!? Nu kändes det som om BC/A var starkare och mycket riktigt kom både 3-0 och 4-0 genom Wanselius framspelad av La Terra och Karroum. Beirut Café/AGO är återigen i final i cupen, deras specialcup. Alla såg Laurins chiptunnel, grymt!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, BEIRUT CAFE/AGO.

Mediekompaniet – FC Asedo  3 – 5 (2-2 full tid)
Nicklas Bauer, Calle Major. Straffmål: Johan Sund.  F. Olle Freiman, Alexander Valentini. Straffmål: Vasilis Birbas, Olle Freiman, Martin Leinar.

Oj, vilket fart! Det var många bra spelare som mötte upp denna semifinal mellan Mediekompaniet och FC Asedo. Den första halvleken tog lagen ut varandra och det riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro men i den tionde minuten fick Nicklas Bauer på en pärla som tog på en försvarare och blev till en båge över målvakten men Niclas Dalevik slängde sig akrobatiskt bakåt och tippade bollen till hörna. 0-0 blev halvtidssiffrorna. MK fick en drömstart på andra när Bauer slog ett inlägg någon meter från mittlinjen på egen planhalva och Philip Krantz ¨duckade¨ varpå bollen smet in via bortre stolpen och in till 1-0. MK fick energi av det målet och Pehr Dunger fick en dubbelchans men Dalevik räddade bägge. Efter en halvtimme slog Niklas Karlsson en hörna och bollen hamnade framför en omarkerad Calle Major som rakade in 2-0. Några minuter efter det målet kändes MK som det segrande laget eftersom Asedo inte skapade mycket men med sju kvar sköt Tobias Uller ett skott och returen bröstade Olle Freiman in till 1-2. Nu blev det fart på Asedo samtidigt som MK blev lite avvaktande. Tre minuter från slutet hamnade bollen hos Alexander Valentini inne i straffområdet och han lyckades kvittera till 2-2, vilken scenförvandling! Asedo är mästare på att slingra sig ur hopplösa underlägen i slutminuterna. Freiman sköt ytterligare ett skott men Bauer täckte ut bollen till hörna. Det blev 2-2 och straffar fick tillgripas. Valentini vann lotten och valde att börja enligt följande: Valentini utanför, Johan Sund 1-0, Vasilis Birbas 1-1, Nicklas Bauer stolpe, Olle Freiman 2-1, Erik Möller över, Martin Leinar 3-1 och Niklas Karlssons skott räddade Dalevik. MK vände på underläge i både matchen och i straffarna. MK hade matchen både under ordinarie matchtid och under straffarna men glömde knyta till.
MATCHENS LIRARE: NICLAS DALEVIK, FC ASEDO.