Premier League 1:a omgången 2018

Schibsted – Quantcast  4 – 0
Philip Clevenpil 2, Seif Badri, Alexander Bäcklin.

Så var det dags för premiär för Premier League och den första halvleken var inte mycket att skriva hem om. Spelet var lite tafatt och kantigt men det hindrade inte Schibsted från att göra 1-0 efter en kvart när Fredrik Lindberg klackpassade fram Philip Clevenpil som dundrade in 1-0 i nättaket. Lindberg nickade sedan i stolpen men 1-0 stod sig halvleken ut. I den andra hittade Schibsted ett vinnande spel och Seif Badri stod stillastående och fick på ett rappt skott invid stolpen till 2-0. Nu kunde Schibsted spela ut och efter en halvtimme kom 3-0 genom Alexander Bäcklin efter ett konstmål och 4-0 genom tvåmålsskytten Clevenpil. Badri hade ett stolpskott och Lindberg stod för tre målgivande passningar mot ett tappert kämpande Quantcast.
MATCHENS LIRARE: PHILIP CLEVENPIL, SCHIBSTED

TV 4 – Bonnier Broadcasting  2 – 1
Mårten Magnusson, Tobias Ohlström. B. Erik Westberg.

Första matchen i maj bjöd på ett tvättäkta derby mellan TV 4 och Bonnier Broadcasting och det blev också en tuff, jämn och målsnål tillställning. Redan i den första minuten hade de bägge målvakterna Johan Gustafsson och Fredrik Gebauer fått göra varsin fin räddning. Efter en kvart spräckte Mårten Magnusson nollan med sitt 1-0 mål efter en lurig frispark längs marken, förbi muren och in i mål. Halvtidsresultatet skrevs till 1-1 för evigt unge och starke Erik Westberg stod för en bra prestation när han kvitterade. Andra halvlek var ett långt ställningskrig och det var svårt att sia om slutresultatet men efter en halvtimme drev Tobias Ohlström igen om avslutade med att göra 2-1. Mot slutet gjorde BB allt för att kvittera men Fyrans försvarsspel var bra med klippan Jim Jansson som mycket stabil sista utpost. TV 4 vann premiären, dessa lag bör ligga i toppen när serien är färdigspelad.
MATCHENS LIRARE: JIM JANSSON, TV4.

Svea – MTG Sport  4 – 7
Patric Jacobsson 3, Janne Rydberg. M. Erik Bäckrud 4, Axel Göransson, Christian Sahlgren, Robert Pihl.

I fjol möttes Svea och MTG Sport två gånger och den första matchen vann Svea med 3-2 och den andra i cupen slutade 3-3 men där vann MTG efter straffar. Därför var det lite överraskande att MTG var i ledningen med 3-0 redan efter tio minuter. Bröderna Erik Bäckrud och Axel Göransson stod för målen. Det första var vackert när Christan Sahlgren slog en hörna efter marken. Bäckrud gick mot första stolpen och stötte upp bollen precis under ribban på ett tillslag. Sedan gjorde även Bäckrud 2-0 innan Göransson smekte in 3-0 med vänstern. Ett lite chockat Svea gav inte upp och Filip Lang spelade fram Patric Jacobsson till 3-1. I slutet på första var ytterligare ett reduceringsmål på väg när Lang drev igenom men Henrik Berglund räddade. Svea kom även i ett tre mot ett läge men det sista passet blev lite för hårt. Istället för 3-2 gjorde Sahlgren 4-1 i början på andra och man kunde påstå att MTG hade bra utdelning på sina chanser. Sedan kom även 5-1 när Bäckrud elegant klackade in bollen. Sista kvarten böljade anfallen fram och tillbaka och det hela slutade 7-4. Bäckrud var helt magnifik och svarade för fyra mål och Robert Pihl fick även han sätta en balja. I Svea fick vi se en hattrick-man i Jacobsson och även Janne Rydberg hamnade i protokollet. Noterbart var att "coachen" Jens Storberget är inne på sin 30:e säsong i Reklamserien, när han väl spelar igen, men än värre var givetvis Thomas Svensson som vann centringen och spelade igång bollen för sin 50:e säsong, går det att slå?
MATCHENS LIRARE: ERIK BÄCKRUD, MTG SPORT.

Bisnode – Rävudden  1 – 10
Martin Wennerholm. R. Koen Kragting 3, Marcus Hallberg 2, Marcus Henricsson 2, Pål Åsberg 2, Jon Malmberg.

De gamla rävarna i Rävudden gjorde mål efter 18 sekunder både i den första och i den andra halvlekens inledning. Efter dussinet minuter var man i ledning med 3-0 . I den andra halvleken spelade Rävudden ut hela registret och på sex minuter gick man från 4-1 till 9-1 och med fem minuter kvar kom årets första TÖ (teknisk överlägsenhet). Koen Kragting stod för ett hattrick och sedan hade vi ett hattrick i tvåmålsskyttar i form av Marcus Hallberg, Marcus Henricsson och Pål Åsberg. Nätade gjorde även Jon Malmberg. Bisnode får snabbt glömma denna morgon men lagkaptenen Martin Wennerholm spräckte i alla fall nollan. Per Olsson med 23 säsonger på nacken kan med glädje titta på Premier League tabellen, den toppar Rävudden.
MATCHENS LIRARE: KOEN KRAGTING, RÄVUDDEN.