Premier League 2:a omgången 2018

Bisnode – Svea  2 – 4
Pontus Unroth 2. S. Janne Rydberg, Per Blom, Emil Lundström, Filip Lang.

Bisnode höjde sig två klasser mot i premiären och därför blev matchen mot Svea en jämn och spännande tillställning. Det dröjde till den elfte minuten innan vi fick se matchens första mål och det var evigt unge Martin Eisele som spelade fram Janne Rydberg till 1-0. Svea luftade en ny målvakt i 50-åriga Robert Andrén men precis när vi skulle notera att han höll nollan under den första halvleken så utnyttjade Pontus Unroth påpassligt ett försvarsslarv och kvitterade till 1-1. I början på andra var Svea nära att ta ledningen, Eisele lirade fram Emil Lundström men skottet tog stolpe ut. Några minuter senare kom 2-1 när kämpen Per Blom fick se sin flytlobb gå in över en hjälplös målvakt. Bisnode vägrade att ge sig och efter en halvtimme fick vi se en tvåmålsskytt i Unroth efter ett fantastiskt förarbete av Sebastian Håkansson. Bisnode kämpade på och Linus Nyberg slet för två. Sex minuter före full tid inträffade en matchavgörande situation. Markus Kaplun fick till ett bra och lågt skott men Andrén kastade sig raklång och tippade bollen till hörna. Den slogs bort och 30 sekunder senare så gjorde Lundström mål och istället för 3-2 till Bisnode blev det 3-2 till Svea. I slutminuten satte Filip Lang 4-2 i solskenet.
MATCHENS LIRARE: PER BLOM, SVEA.

Bonnier Broadcasting – FC Karlaplan  3 – 1
Alexander Malmkvist, Anton van Rijn, Alexander Fasth. F. Fredrik Schedin.

Matchinledningen mellan Bonnier Broadcasting och FC Karlaplan var ganska jämn och bägge lagen hade två bra målchanser den första kvarten. Skillnaden var att BB gjorde mål på sina när Alexander Malmkvist med vänstern satte dit 1-0 och Anton van Rijn gjorde 2-0. Fredrik Schedin sköt strax utanför och en i stolpen. Nästa mål var givetvis viktigt för matchens utveckling och efter en halvtimme kom nådastöten när Alexander Fast gjorde 3-0. Med fem kvar blev det lite nerv för då slog Arash Moien en fin crossboll till Pelle Josefsson som i sin tur slog in bollen framför mål och där dök Schedin upp och nickade in 1-3. Det blev dock inga fler mål. Dan Santanen hade en mycket fin vänster och en otrolig ordning på sin hund.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER MALMKVIST, BONNIER BROADCASTING.

TV 4 – Schibsted  3 – 5
Carl Skärvall, Jim Jansson, Mårten Magnusson. S. Robin Bornehav 3, Fredrik Lindberg, Alexander Bäcklin.

De två tilltänkta topplagen TV 4 (nedflyttade från Serie A) och Schibsted (tvåa i Premier League ifjol) drog igång i ett bra tempo de första tio minuterna och målchanserna avlöste varandra. Redan i det första anfallet fick Reklamserien se en mycket intressant debutant, den ¨gamla¨ Superettanspelaren i Åtvidabergs FF, Robin Bornehav, som också gjorde 1-0. Sedan fick Anton Thörn ett bra läge men Joacim Öberg gjorde en bra räddning, spelet vände och nu fick Alexander Kloow fritt fram men nu var det Fredrik Gebauer som räddade. Spelet vände igen och Samuel Andersson träffade stolpen. Bornehav slog en hörna och Gustav Förare fick på ett direktskott men Gebauer stod för en sagolik räddning och det gjorde han även på Muntaga Sowes nick. Till sist fick vi se ett mål till när Fredrik Lindberg bredsidade in 2-0 i bortre gaveln. Efter det ebbade tempot av en aning i den 22 gradiga värmen men precis innan halvtidssignalen reducerade Carl Skärvall till 1-2 efter att smekt en frispark förbi muren och in i gaveln. Andra halvlek var ett långt ställningskrig men efter en halvtimme gjorde Bornehav 3-1 och laget trodde nog att saken var klar men det var den verkligen inte. Fyran kom in i en mycket bra period och Jim Jansson reducerade till 2-3 och de röd-svarta jagade fler mål. Tobias Ohlström fick ett bra läge men Öberg gjorde en ny bra räddning och Mårten Magnusson sköt returen utanför. Med fem kvar fick Magnusson en dubbelchans och på det andra skottet kvitterade han till till 3-3. Nu var TV 4 på gång men då klev planens bästa spelare, Bornehav, fram och fullbordade sitt hattrick till 4-3. Av bara farten fastställde Alexander Bäcklin slutresultatet 5-3 i en mycket svängig match. Lagkaptenen Muntaga Sowe uttryckte sig efter matchen, - I år skall vi bara upp!
MATCHENS LIRARE: ROBIN BORNEHAV, SCHIBSTED.

Rävudden – MTG Sport  0 – 5
M.
Stefan Ottosson 2, Joel Lövgren, Erik Bäckrud, Tobias Wimnell.

Ettan Rävudden mötte trean MTG Sport i en tidig toppmatch och redan efter 20 sekunder höll sig Erik Bäckrud sig framme men sköt utanför. Minuterna senare träffade Joel Lövgren stolpen. Sedan stod Rävudden för några bra anfall och skaffade sig två mållägen men bollen satt inte. Efter en kvart kom matchens första mål när William Frej slog en lång boll till Lövgren, som tog ned den, vände sig om och pangade in 1-0. Minuterna senare gjorde Erik Bäckrud 2-0 och säsongens femte mål vilket betyder att han leder hela Reklamseriens skytteliga efter två omgångar! I den andra halvleken var MTG det bättre laget och Axel Göransson träffade stolpen, innan Stefan Ottosson gjorde både 3-0 och 4-0 inom två minuter. Det var rena rama värmeböljan varpå tempot avtog en aning men det hindrade inte Tobias Wimnell från att fastställa slutresultatet 5-0. Henrik Berglund höll nollan, backduon var mycket stabil med Frej och Martin Palm. Apropå Palm blir han bara bättre och bättre med åren. MTG toppar nu serien och ser riktigt vassa ut.
MATCHENS LIRARE: WILLIAM FREJ, MTG SPORT.