Premier League 3:e omgången 2018

FC Karlaplan – Rävudden  5 – 3
Fredrik Schedin 2, Marcus Skarphagen, Micke Rosell, William Johansson. R. Marcus Henricsson 2, Koen Kragting.

Rävudden satte in en massiv press från start och Marcus Henricsson fick två lägen direkt varav det ena träffade ribban. Sedan kom Robert Schwartz fri men Dan Santanen räddade. Minuten senare hade Rävudden en dubbelchans men Santanen räddade mirakulöst igen. I den fjärde minuten så kom äntligen 1-0 genom Henricsson! Om något hade sagt att FC Karlaplan skulle varit i ledningen med 3-1 i halvtid hade det gett 1000 gånger pengarna. Det var precis vad det stod för de två nyförvärven Marcus Skarphagen och Micke Rosell klev in i handlingarna. Rosell spelade fram Skarphagen till 1-1, Rosell spelade fram Fredrik Schedin till 2-1 och så krutade han själv in 3-1. Ett lite chockat Rävudden inledde den andra halvleken förtroendeingivande och Henricsson gjorde sitt andra må till 2-3. Nu trodde man på en fortsatt offensiv från Rävudden men FCK kontrade och William Johansson gjorde ett ¨konstigt¨ 4-2 mål. Tre minuter för full tid gjorde Schedin sitt andra mål för dagen till 5-2 och matchen var avgjord. Koen Kragting hyfsade till siffrorna till 5-3 men FCK tog en historisk seger, som var deras första seger sedan den 22 juni 2016. Har det vänt nu?
MATCHENS LIRARE: DAN SANTANEN, FC KARLAPLAN.

Bonnier Broadcasting – Bisnode  5 – 0
BB.
Alexander Malmkvist 3, Erik Westberg 2.

Bonnier Broadcasting går upp på slutspelsplats efter att ganska enkelt besegrat jumbolaget Bisnode. Första tio minuterna var det jämnt chansmässigt. BB gjorde visserligen 1-0 genom Alexander Malmkvist under den tiden men Pontus Unroth var ständigt ett hot och hade två bra lägen varav Robert Eriksson gjorde en bra reflexräddning på det ena. Erik Westberg träffade stolpen för BB och Alexander Fasth var fri men Mina Mashouri räddade. Under den första halvlekens fyra sista minuter gick BB från 1-0 till 3-0 efter mål av Westberg och Malmkvist igen. Målmässigt stod matchen och vägde i inledningen på andra men efter en kvart kom den definitiva dödsstöten när Westberg blev tvåmålsskytt. Johan Larsen var nära att näta innan till sist hattrickmannen Malmkvist fastställde slutresultatet 5-0.
MATCHENS LIRARE: ERIK WESTBERG, BONNIER BROADCASTING.

MTG Sport – Schibsted  6 – 1
Tobias Wimnell 3, Stefan Ottosson, Erik Bäckrud, Joel Lövgren. S. Alexander Kloow.

Den magiska våren fortsätter vecka efter vecka och i dag stod kvicksilvret på 26 grader i solen igen när de två tilltänkta topplagen MTG Sport och Schibsted möttes i en tidig seriefinal. Första tio minuterna var spelet överraskande öppet och målchanserna avlöste varandra. När uret tickat en minut hade bägge lagen haft varsitt fint läge. Först klackade Robert Pihl från nära håll men Henrik Berglund räddade och i anfallet efter slog Max Flytström en hörna och upp gick starke Muntaga Sowe men nicken gick över. I den fjärde minuten spelade Axel Göransson fram Stefan Ottosson som lobbade in 1-0 för MTG. Schibsted hade sedan tre bra lägen när Daniel Andersson klackade fram David Björk men han fick inte till det. Sowe fick sedan på veckans kanon men Berglund räddade och så drog Alexander Kloow två man och sköt en kanon men Berglund räddade igen. Så istället för 1-1 så sköt Erik Bäckrud en häxpipa från 20 meter som studsade in till 2-0. I slutminuten på första fick Andersson ett läge, blev upphakad med straff som följd. Fram stegade Kloow och bergsäkert satte han 1-2 i gaveln. I den andra halvleken spelade MTG mycket smart när man tog hem laget, bröt Schibsetds uppspel förtjänstfullt och kontraslog blixtsnabbt. Redan i den första spelminuten stod Joel Lövgren, Axel Göransson och målskytten Tobias Wimnell för ett fint triangelspel till 3-1. Efter en halvtimme lirade Pihl fram Lövgren till 4-1, ridå! Nu tvingades Schibsted på storoffensiven men med fem kvar utnyttjade Wimnell ett försvarsslarv, kom fri från halva plan och rullade in 5-1. I slutminuten fastställde hattrickmannen Wimnel tennissiffrorna som skrevs till 6-1. MTG ser mycket bra ut i år och om något lag skall gå ikapp poängmässigt och gå ifrån som måste de vara mycket bra.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS WIMNELL, MTG SPORT.

Quantcast – TV 4  1 – 6
Q.
Jonas Lidén. T. Ramtin Parvini 3, Emil Falsen, Emanuel Falsen, Tobias Ohlström.

TV 4 fick en drömstart på matchen och var i ledningen med 2-0 efter tre minuter och 3-0 efter sex. Fyran hade maximal utdelning där bröderna Emil och Emanuel Falsen gjorde 1-0 och 3-0, däremellan stod Ramtin Parvini för en superlobb till 2-0. Efterhand vaknade Quantcast till liv, började få ordning på positionerna samt spelade upp sig avsevärt men det hindrade inte TV 4 från att gå till en halvtidsvila med en 4-0 ledning efter ett fin vänsterskott från Parvini. I andra halvlek var det relativt jämnt och ständigt farlige Jonas Lidén hade två bra lägen där han gjorde snyggt ett mål på det ena skottet. Därmed spräcktes Quantcasts 2018 års målnolla. Parvini blev hattrickman och så fastställde Tobias Ohlström slutresultatet 6-1.
MATCHENS LIRARE: RAMTIN PARVINI, TV 4.