Premier League 4:e omgången 2018

Svea – FC Karlaplan  6 – 5
Johan Böhm 2, Per Blom 2, Jens Storberget, Patric Jacobsson. M. Micke Rosell 2, Marcus Skarphagen 2, Henning Wijkmark.

Sista matchen på denna soliga vecka fick vi se en dramatisk, sevärd och spännande match ända in i kaklet! Showen inleddes med att Erik Pettersson dundrade en boll ribba ner och så försökte sig Patric Jacobsson sig på en bicycletas men Henning Wijkmark räddade, vilken start på matchen. FC Karlaplan vann ju för första gången sedan 2016 i den förra omgången och stärkta av det gjorde man trots decimerat manskap 1-0. Sedan fick vi se hela fyra mål på 90 sekunder! 2-0 gjorde Marcus Skarphagen. 2-1 var vackert när Per Blom slog ett inlägg till Johan Böhm som nickade ner bollen till Jens Storberget som nätade. 3-1 gjorde formstarka Skarphagen och så reducerade Jacobsson till 3-2 efter väggpass från Blom. I slutet på första sköt Skarphagen, en försvarare tog med armen på mållinjen men den efterföljande straffen sköt Fredrik Schedin klockrent i stolpen. Spelet vände och nu var det Sveas tur att träffa utsidan på stolpen när Markus Ingvarsson sköt. I början på andra var Svea fast bestämda på att vinna men det började med att målvakten Wijkmark sköt från eget straffområde, bollen seglade över hela planen och via ribban in i mål, det måste bli årets mål, 4-2! Några minuter senare spelade Janne Rydberg fram Blom till 4-3. Helt fantastiska FCK tog en tvåmålsledning igen när Rosell gjorde 5-3. Ett lite chockat Svea trummade på, Böhm träffade ribban, bollen gick ut och Johan Wallberg slog ett inlägg som Böhm bröstade in till 5-4. Svea gav allt för en kvittering där både Storberget och Pettersson träffade stolpen men FCK var livsfarliga på sina kontringar och årsdebuterande Magnus Källman tvingades vi två tillfällen till bra räddningar när Rosell var i farten. Det lutade åt en historisk bragdmatch från FCK sida när man kämpade med decimerat manskap och matchuret visade en minut kvar. Då kvitterade Böhm till 5-5. Man hade tyckt lite synd om Svea innan, som var värda en poäng men än mer synd tyckte man om FCK när Svea gjorde 6-5 med 30 sekunder kvar genom Blom efter passning från Pettersson. Svea vände alltså 4-5 till 6-5 under sista minuten, vilket drama. FCK hade 2-0, 3-1, 4-2, 5-3 och 5-4 med minuten kvar men lyckades inte knyta till säcken men vilken kämpainsats, hatten av!
MATCHENS LIRARE: HENNING WIJKMARK, FC KARLAPLAN.

TV 4 – MTG Sport  2 – 1
Carl Skärvall, Jim Jansson. M. Tobias Wimnell.

Måndag morgon, en ny solig vecka framför oss (rekordväder) och TV 4 och MTG Sport på var sin sida av nätet, vilken toppmatch! För Fyran var denna match extra viktigt för vid en förlust skulle nog tåget gå för en serieseger. Fyran startade bra mot serieledarna och i den tredje minuten så snodde Carl Skärvall påpassligt bollen efter ett försvarsslarv men skottet tog i stolpen. Fem minuter senare var Skärvall i farten igen och nu kom 1-0. Efter halva den första halvleken vaknade ett för ovanlighetens skull lite trögstartat MTG till och Erik Bäckrud slog en fin stickare till Tobias Wimnell som tog några snabba steg och formligen dunkade in 1-1 via ribban med sitt femte mål för säsongen! Efter en kvart träffade Ramtin Parvini även han stolpen och i anfallet efter fick vi se ett fint triangelspel mellan Anton Stiglund, Emanuel Falsén och Parvini men skottet gick över. Den fartfyllda första halvleken avslutades med en kanon i ribban från Bäckrud. Den andra halvleken var helt jämn, båda lagen kunde gå vinnande ur striden och det smälldes på lite mer från bägge sidor än i en vanlig Reklamseriematch. Det lutade åt ett kryss men med sex kvar lyckades Jim Jansson med konststycket att lobba in en frispark från halva plan till 2-1. MTG försökte att kvittera men Fyran höll undan och tog en viktig trepoängare, MTG toppar fortfarande Premier League!
MATCHENS LIRARE: AXEL GÖRANSSON, MTG SPORT.

Rävudden – Bonnier Broadcasting  1 – 3
Jörgen Söderlund. B. Christopher Braw, Alexander Fasth, Nick van Sicklen.

Bonnier Broadcasting kom till match med nya tröjor och i den femte minuten stod debutanten Nick van Sicklen för ett fint förarbete till Joakim Larsson som friställde sedan Christoffer Braw som i sin tur kunde raka in 1-0 i öppen bur. Rävudden var ganska pigga och i den tionde minuten kastar Koen Kragting ett långt inkast som Jörgen Söderlund nickar in till 1-1. Nu var Rävudden på gång och Pål Åsberg var ständigt ett hot med sin styrka och storlek. Försvararna och målvakten Robert Eriksson redde ut situationerna med stort besvär. Det var istället BB som gick till halvtidsvila med en 2-1 ledning efter det att Alexander Fasth sköt en kanon från 20 meter rätt upp i krysset. I början på andra var vi beredda att anteckna 2-2 men Eriksson tippade Martin Sandins skott i ribban. Matchen stod sedan och vägde men med sex minuter kvar bröt figthtern van Sicklen ett uppspel, avancerade fram i banan, spelade vägg med Braw och 3-1 var ett faktum. Både Kragting och Åsberg försökte reducera men Eriksson storspelade i målet och BB behåller sin slutspelsplats men man har dock samma poäng som ettan och trean. En spännande fortsättning väntar.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER FASTH, BONNIER BROADCASTING.

Bisnode – Quantcast  7 – 2
Martin Wennerholm 3, Sebastian Håkansson, Pontus Unroth, Linus Nyberg, Niklas Häger Möller. Q. Stefan Szczepanski, Anders Lundh.

Så var det dags för jumbomöte mellan Quantcast och Bisnode. Det var Bisnode som inledde bäst och vi räknade till tre stolpar första kvarten från Pontus Unroth, Linus Nyberg och Martin Wennerholm. Det var dock Q som tog ledningen med 1-0 när Stefan Szczepanski drev över hela planen och placerade in bollen i mål. Innan halvtid vände Bisnode 0-1 till 3-1 efter mål av Sebastian Håkansson, Wennerholm med ett skott i krysset och Unroth! För Q var frågan om vilket som var det största hotet, den gula solen eller Bisnodes gula tröjor! Den andra halvleken bjöds det på ett äkta Hawaiispel och slutresultatet skrevs 7-2. Lagkaptenen Wennerholm svarade för ett hattrick och så nätade även Nyberg och Niklas Häger Möller. Anders Lundh kämpade som vanligt och hade en nick i ribban innan han fick en ny chans när Thomas Hansen slog ett perfekt inlägg och Lundh hängde i luften och nickade vackert in bollen i nätet. Bisnode lämnade över jumboplatsen till just Quantcast.
MATCHENS LIRARE: MARTIN WENNERHOLM, BISNODE.