Premier League 5:e omgången 2018

MTG Sport – Bisnode  9 – 1
Tobias Wimnell 4, Axel Göransson 2, Erik Bäckrud, Martin Palm, Robert Pihl. B. Markus Kaplan.

Serieledarna MTG Sport tog emot ett Bisnode som gjorde en bra match i förra veckan och det skulle bli intressant att se om de kunde sätta några käppar i hjulet. De första tio minuterna blev händelserika. Det började med att Erik Bäckrud fick se sitt skott från 17-18 meter slinka in till 1-0. Minuten senare blev Mina Maskouri fälld, hon tog själv straffen men Henrik Berglund räddade. Istället för 1-1 gjorde Tobias Wimnell 2-0 minuten senare. I anfallet efter klackpassade Hampus Håkansson fram bollen till Markus Kaplun som kom fri och sköt, Berglund räddade men Kaplun slog in sin egen retur, 2-1! I den tionde minuten klackpassade William Frej fram bollen till Wimnell som gjorde sitt andra mål till 3-1. Under den första halvlekens sista minuter gick MTG från 3-1 till hela 5-1 och man kunde ganska lätt konstatera att serieledarna hade nästan 100% utdelning! Vid 4-1 hann Wimnell före två försvarare och slog in bollen. Det femte målet gjorde Axel Göransson efter ett fint väggpass från Frej. I början på andra missade Rajan Scrivas ett friläge och istället för 5-2 gjorde Martin Palm 6-1 och matchen var över. MTG passade på att öka från 6-1 till 9-1 mot slutet efter mål av Robert Pihl, Göransson igen och så blev Wimnell fyramålsskytt och därmed toppar han hela Reklamseriens skytteliga på nio strutar, vilken vårsäsong!
MATCHENS LIRARE: TOBIAS WIMNELL, MTG SPORT.

Quantcast – Bonnier Broadcasting 0 – 1
Christoffer Braw.

Quantcast stod för en mäktig ansiktslyftning när laget dök upp med 13 spelare och två åskådare samt snygga nya dräkter. Innan spelet satt sig skaffade sig Bonnier Broadcasting sig några lägen men Martin Olsson räddade med bravur och i den tionde minuten träffade Manfred Aronsson stolpen. Q blev bättre och bättre ju längre matchen led och Anders Lundh drog hårt trängd två man men Robert Eriksson räddade. I slutsekunderna dunkade Christoffer Braw in 1-0 med vänstern. I början på andra var Q ute efter en kvittering och Peter Gagneus sköt men Braw räddade på mållinjen och sedan sköt David Piehl en stenhård frispark från 20 meter som gick igenom allt och alla inne i straffområdet men Eriksson gjorde en kanonräddning. Mot slutet tryckte Q på men BB höll undan och vann med 1-0 och bevakar sin andra plats i tabellen och tillika slutspelsplats. Fortsätt så här Q så kommer ni att avancera.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSSON, BONNIER BROADCASTING.

Svea – Rävudden  4 – 2
Johan Böhm, Patrik Eriksson, Per Blom, Jens Storberget. R. Patrik Mattsson, Marcus Hallberg.

När Svea och Rävudden möts brukar det bli trevliga, välspelade och bra fotbollsmatcher och dagens tillställning var inget undantag. En av Reklamseriens bästa targetplayer, Robert Schwartz, träffade ribbans överkant redan efter 25 sekunder och det blev starten på en kul fotbollsmatch. Det dröjde till en kvart innan det första målet föll och det var Johan Böhm som gjorde det efter en äkta strumprullare. Minuten senare sköt Patrik Mattsson ett skott som tog på en försvarare och in i mål till 1-1. Ytterligare någon minut senare inträffade en liknande situation när Patrik Eriksson sköt via en försvarare till 2-1. I den andra halvleken stod matchen och vägde där det efter en halvtimme så avlöpte målchanserna varandra och det var lika nära 3-1 som ett 2-2 mål. Patric Jacobsson träffade stolpens utsida, Jacobsson fick en ny chans men den vikarierande målvakten Ola Gustavsson, räddade. Koen Kragting spelade fram Marcus Hallberg men Magnus Källman gjorde en parad och så spelade Jacobsson fram Filip Lang men Gustavsson räddade igen. Till sist klev kämpen Per Blom fram och satte dit 3-1. I samma minut spelade Johan Böhm fram Jens Storberget till 4-1, hans 499:e mål genom tiderna och helt plötsligt var matchen avgjord. Rävudden hyfsade till siffrorna till 4-2 efter det att Rickard Sölvstedt slagit en lång boll till Hallberg som nätade.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BÖHM, SVEA.

FC Schibsted – FC Karlaplan  0 - 2 (WO)