Premier League 6:e omgången 2018

Bonnier Broadcasting – MTG Sport  2 – 4
Alexander Fasth, Alexander Malmkvist. M. Erik Bäckrud 2, Axel Göransson, Shari Shahidi.

Så var det dags för årets första och riktiga seriefinal i Premier League och på var sin sida av nätet stod Bonnier Broadcasting och MTG Sport. Den första halvleken var ett långt ställningskrig i ett ganska högt tempo och när domarens pipa ljöd för halvlek stod det 0-0 på anslagstavlan och Henrik Strömblad och Robert Eriksson höll välförtjänt nollan. Inledningen på andra blev däremot målrik. Först drev Nick van Sicklen bollen hårt trängd i 30 meter och avslutade med ett skott som Strömblad räddade men returen rakade Alexander Fasth in till 1-0. Tyvärr för BB:s del så varade bara serieledningen i 30 sekunder för inom loppet på 90 sekunder vände bröderna Erik Bäckrud och Axel Göransson på steken så att 0-1 blev 2-1 efter två liknade skott med sträckt vrist från 15-16 meter mitt framifrån i slotet. Matchen stod sedan och vägde en aning men med sex minuter kvar avgjordes matchen när kvicka, tekniska och 1.57 m långa Shari Shahidi vek in från höger och sköt via en försvarare till 3-1. I slutminuterna gjorde bägge lagen var sitt mål genom Bäckrud och Alexander Malmkvist (fin passning från N Sicklen) så att 3-1 blev till 4-2. MTG ser ut som en seriesegrare!
MATCHENS LIRARE: SHARI SHAHIDI, MTG SPORT.

Schibsted – Svea  5 – 3
Sc.
Robin Bornehav 2, David Björk, Muntaga Sowe, Gustav Förare. Sv. Per Blom 2, Patric Jacobsson.

Det tilltänkta topplaget Schibsted ¨måsta¨ ta en seger för att inte tappa kontakten om kampen om slutspelsplatserna. Man började också bra och Muntaga Sowe fick till ett bra skott men Michel Rydberg, som är inne på sin 34:e säsong, tippade bollen till hörna via stolpen. Matchens bästa spelare, Robin Bornehav, kom i ett nytt anfall minuten senare och vek in från vänster, skottfintade bort en försvarare innan han placerade in 1-0 i den bortre burgaveln. Svea stack upp och Jens Storberget slog en hörna men den vikarierande målvakten Fredrik Lindberg räddade Per Bloms nick från nära håll. Sedan slog Gustav Förare en perfekt boll till Sowe men han sköt över. 2-0 kom några minuter senare efter det att Bornehav slagit en perfekt stickare till David Björk, som fintade bort en försvarare innan han smällde upp bollen i nättaket. Precis innan halvtidsvilan fick Blom ett bra läge och sköt, Lindblad räddade men Blom slog in sin egen retur, 1-2! I början på andra gjorde Schibsted både 3-1 och 4-1 inom en minut efter det att Henrik Hidalgo serverat Sowe till trean och så gjorde Förare fyran! Då kändes Schibsteds tre poäng säkra men Svea har som bekant bra moral och efter en halvtimme kom reduceringen till 2-4 genom Blom. Med fem kvar sprätte Patric Jacobsson upp ytterligare en reducering i nättaket och ställningen var 3-4 och Svea vädrade morgonluft medan Schibsted blev konfunderade. Duktiga Blom fick ett läge innanför straffområdet men Lindblad räddade och istället för 4-4 kontrade Sowe men han blev dragen i armen, straff! Bornehav var säkerheten själv och fastställde slutresultatet 5-3. Tabellen är ett getingbo och det är helt jämt mellan flera lag om den sista slutspelsplatsen inför höstspurten.
MATCHENS LIRARE: MUNTAGA SOWE, SCHIBSTED.

TV 4 – FC Karlaplan  1 – 2
Tobias Ohlström. F. Micke Rosell, Fredrik Shedin.

TV 4 skulle ¨bara¨ ta en seger mot FC Karlaplan för att gå upp på slutspelsplats. Man inledde också bra och Emanuel Falsen kom farande längs högerkanten och smekte upp bollen i ribban, teknikern Ramtin Parvini träffade den vänstra stolpens insida och så prövade Parvini igen och nu gick bollen i den högra stolpens insida, bakom målvakten och ut! Sedan hade Falsen ett fritt läge men Lennart Sandahl räddade. Även Tobias Ohlström fick ett bra läge någon meter från mållinjen men Sandahl räddade mirakulöst, vilken änglavakt FCK hade. Det räckte bara med en chans för FCK så gjorde de mål när Fredrik Schedin spelade fram Micke Rosell till 1-0, bollen är rund! TV4 fortsatte att spela bra i andra men de få gånger FCK kom över mittlinjen var det farligt som när Rosell var fri från halva plan men skottet gick utanför men bättre gick det för Schedin som tryckte upp 2-0 i nättaket. Sista kvarten var det som ett powerplay men FCK spelade äckligt disciplinerat och kämpade oerhört. Ett frustrerat Fyran träffade stolpen för tredje gången när Linus Jönsson fick på en bra träff. Med sju kvar kom till sist ett mål när Ohlström höll sig framme. Samma Ohlström sköt även ett direktskott från nära håll men Kristofer Lindholm räddade. Till sist var skrällen ett faktum och FCK hänger på i toppen. För TV 4 är det bara att bryta ihop och komma igen.
MATCHENS LIRARE: LENNART SANDAHL, FC KARLAPLAN.

Rävudden – Quantcast  4 – 2
Pål Åsberg 2, Nicklas Thorgerzon, Marcus Henricsson. Q. Jonas Lidén, Daniel Gustafsson.

Rävudden spelade riktigt fyndigt och så hade man en mycket bra utdelning på sina chanser vilket betydde en 3-0 ledning efter en kvart. Redan när matchuret visat på tre minuter hade en 7 kg lättare Per Olsson slagit två helt underbara stickare och på den andra stod Nicklas Thorgerzon för en fin mottagning vilket senare reducerade i ett bra skott förbi målvakten till 1-0. Efter det snappade Pål Åsberg påpassligt upp ett försvarsslarv samt smekte upp bollen i det högra krysset till 2-0. Sedan sköt Koen Kragting ett skott som Martin Olsson räddade men returen rakade Åsberg in till 3-0. Ett frustrerat Quantcast spelade hyfsat ute på plan men så hade man ändå tre i baken. Innan halvleken var över så drev Jonas Lidén bollen i 30 meter, vann två motlägg på väg mot målet innan han krutade in 1-3. Det målet gav laget en extra energi och i början på andra spelade man bra och jagade ytterligare en reducering. Jens Nyström sköt ett närskott men Gustave Gaudras reflexräddade och minuten senare träffade Jonas Lidén ribban men istället för ett 2-3 mål kontrade Rävudden in 4-1. Marcus Henricsson sköt ett löst skott och framför mål stod Åsberg som hoppade över bollen en andra gång denna morgon varpå bollen rullade in i gaveln. Q gav inte upp och fick in 2-4 efter det att Daniel Gustafsson curlat in bollen men närmare kom man inte.
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON & PÅL ÅSBERG, RÄVUDDEN.