Premier League 7:e omgången 2018

Svea – TV 4  0 – 1
Ramtin Parvini.

Både TV 4 och Svea hade flera lägen för ett mål men 0-0 blev halvtidsresultatet och 0-0 stod det även efter en halvtimme! Ramtin Parvini sköt ett bra skott som Michel Rydberg tippade i ribban, spelet vände och Per Blom fick på en kanon som tog på Jens Storberget varpå bollen gick decimetern över ribban och så fick Samuel Andersson på ett bra lågt skott men Rydberg tippade ut bollen nere vid stolproten. I slutminuten på första halvlek blev Blom upphakad inne i straffområdet men fick iväg ett bra skott som träffade stolpen varpå spelet vände och Carl Skärvall fick ett bra läge men Rydberg räddade närskottet. I början på andra slog Emil Lundström ett perfekt inlägg och bakifrån kom Johan Böhm farande och fick till en bra nick men nu var det Fredrik Gebauers tur att glänsa. Med åtta kvar spräcktes matchens nolla när Parvini gjorde 1-0. Mot slutet flyttade Svea fram folk varpå Fyran kom i flera bra kontringar som när Andersson sköt strax utanför på Tobias Ohlströms passning, sedan spelade Skärvall fram Ramtin men Rydberg räddade och så sköt Ramtin i stolpe, stolpe innan Rydberg fick tag i bollen. Matchens sista läge hade Svea när Blom på nytt fick på en bra träff och Storberget slängde sig fram men fick inte träff på bollen, vilken rysaravslutning, TV 4 vann med matchens enda mål.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

MTG Sport – Quantcast  2 – 0 (WO)

Schibsted – Bonnier Broadcasting  1 – 1
Alexander Kloow. B. Victor Haxthausen Aronsson.

Schibsted och Bonnier Broadcasting krigar om en slutspelsplats där det sistnämnda laget även har en chans på seriesegern. Inledningen på matchen var av slutspelskaraktär med hafsigt spel men ju längre matchen led så fick bägge lagen ordning på rullet och i slutet på tillställningen fick vi se riktigt bra spel med böljande anfall och en härlig kampvilja. I den tionde minuten skjuter Henrik Hidalgo en frispark i stolpens insida, minuten senare drar Manfred Aronsson en försvarare och avancerar fram några meter samt får på ett bra skott men den första halvleks vikarierande målvakt Alexander Kloow räddar. Ytterligare några minuter senare får BB en dubbelchans där Kloow parerar Christoffer Braws skott och returen skjuter Alexander Fasth men på mållinjen står Oliver Petersson som en räddande ängel. Efter en kvart lobbar Petersson över en försvarare och får på ett bra vänsterskott men Robert Eriksson gör en fin räddning och tippar bollen till hörna. Halvleken skulle få ett mål när Josef Eriksson skjuter från halva plan, det blir retur och den hugger framfusige Victor Haxthausen Aronsson på, pang så sitter 1-0 i nätmaskorna. I början på andra kvitterar Kloow till 1-1 och den sista kvarten var spännande. Efter en halvtimme utnyttjar Braw ett försvarsslarv och får till ett bra skott men David Björk gör en fantastisk räddning. Mot slutet var Schibsted nära ett ledningsmål men Marcus Winbergs skott tog i överkant på ribban och så bröt Kloow ett uppspel, löpte mot mål men Eriksson räddade avslutet. Det blev rättvist 1-1.
MATCHENS LIRARE: DAVID BJÖRK, SCHIBSTED.

FC Karlaplan – Bisnode  0 – 0