Premier League 8:e omgången 2018

TV 4 – Rävudden  1 – 4
T. Ramtin Parvini. R. Koen Kragting 2, Nicklas Thorgerzon, Marcus Henricsson.

TV 4 behövde ¨bara¨ vinna mot Rävudden för att i den sista matchen kunna spela hem slutspelsplatsen. Rävudden kom stärkta från cupmatchen mot Beirut Cafe/AGO där den första halvlekens spel bådade gått och i den sjätte minuten sköt Marcus Hallberg ett bra skott mot krysset men Fredrik Gebauer räddade till hörna. Hallberg slog hörnan och Koen Kragting mötte på ett tillslag och gjorde 1-0. Efter en kvart sköt Nicklas Thorgerzon en överraskande skott som touchade en försvarare in till 2-0. Nu var uppförsbacken lite brant för Fyran men mot slutet på första hängde ett mål i luften när Ramtin Parvini träffade stolpen och minuten senare fick Anton Stiglund ett bra läge men comebackande Peter Krokstrand (härligt) räddade närskottet. I början på andra gjorde Kragting sitt andra mål till 3-0. Ett hopp tändes för TV 4 efter en halvtimme när Jim Jansson spelade fram Parvini till 1-3. Nu satsade Fyran allt framåt men Rävuddens kontringar var giftiga som när Pål Åsberg fick ett bra läge men skottet gick över och så kom Hallberg helt fri från halva plan och drog målvakten men kom lite ur läge men fick en ny chans men träffade stolpen. Med tre kvar avgjorde Marcus Henricsson tillställningen till 4-1!
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND & KOEN KRAGTING, RÄVUDDEN.

FC Karlaplan – Quantcast  2 – 10
F. August Berg, Fredrik Schedin. Q. Stefan Szcepanski 3, Jacob Rudin 2, Jonathan Lidén 2, Anders Lundh, Jens Bäck, Anders Uhlin.

Ett lätt regn låg över planen vilket var mycket ovanligt för Reklamserien 2018 men det verkade passa jumbolaget Quantcast perfekt och laget gick fram till en 4-0 ledning efter dussinet minuter mot ett reducerat FC Karlaplan. Jacob Rydin, Anders Lundh, Jens Bäck och Stefan Szcepanski var målskyttarna. Efter en kvart reducerade August Berg till 1-4. I den andra halvleken gick Q fram till en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 37.35 av matchen. Szcepanski svarade för ett hattrick Rudin gjorde två liksom Jonathan Lidén men det snyggaste chippade Anders Uhlin in! – Jag har inte gjort mål sedan tiden på Hjorthagen, sa Uhlin nöjt efter matchen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS UHLIN, QUANTCAST.

Svea – Bonnier Broadcasting  4 – 5
S. Jens Storberget, Patric Jacobsson, Johan Böhm, Per Blom. B. Josef Eriksson, Alexander Fasth, Nick van Sicklen, Alexander Malmkvist, Keven Bader.

Matchen mellan Svea och Bonnier Broadcasting hade nästan allt. Eftersom samtliga resultat i den åttonde omgången helt otroligt gick sjundeplacerade Sveas väg så fick de läget att vid en seger så skulle de ha allt i egna händer i striden om slutspelsplatsen, samtidigt BB behövde ¨bara¨ en seger för att säkra en dito! BB inledde inspirerande och duktiga Nick van Sicklen drev bollen 30 meter, spelade ut den till höger varpå bollen spelades in diagonalt genom straffområdet och två, tre spelare fläkte sig fram men hann inte. Bollen hamnade hos Alexander Malmkvist som spelade in bollen igen och på nytt fläkte sig två, tre spelare sig fram men även de hann inte fram. – Mattias Hermansson i Svea kunde konstatera att det nästan var matematiskt omöjligt att bollen inte gick in. Istället kontrade Svea och Janne Rydberg slog ett inlägg och vid bortre stolpen stod Jens Storberget och bröstade in 1-0 med sitt 500:e mål i sin Reklamseriehistoria, hur stort som helst och detta rekord kommer aldrig att slås. Storberget hann före Zlatan till 500 mål. BB kom abrupt av sig och några minuter senare kom även 2-0 efter fint triangelspel mellan Johan Böhm, Rydberg och målskytten Patric Jacobsson. 3-0 var nära men Robert Eriksson gjorde en fin parad på Jacobssons skott. Efter en kvart sköt Josef Eriksson ett skott från 20 meter efter marken som touchade på en försvarare till 1-2. Innan halvleken var slut spelade Jacobsson vackert fram Böhm till 3-1 och så här nära ett slutspel har inte Svea varit på 14 år. I slutskedet på första och i början på andra hängde ett reduceringsmål i luften när först Joakim Larsson var igenom men Magnus Källman räddade och så sköt Alexander Fasth förbi målvakten men Martin Eisele räddade på mållinjen. Svea stack emellan och Rydberg hade ett avslut som Eriksson tippade i ribban och där var 4-1 nära. BB var dock på gång och van Sicklen spelade fint fram Fasth till 2-3 och nu fick de en extra injektion medan Svea såg betänkligt trötta ut. Efter en halvtimme kom följaktligen kvitteringen till 3-3 genom planens bästa spelare van Sicklen! Det kändes som om att det lag som får nästa mål går till slutspel och med endast fem kvar gjorde Malmkvist 4-3 och i samma minut spelade van Sicklen fram Keven Bader och BB hade vänt 1-3 till 5-3 i den andra halvleken och är värda slutspelsplatsen, bra jobbat! Under sista minuten reducerade Per Blom till 4-5 och Svea hade sedan ett skott mot mål samt två hörnor men BB höll undan, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

Schibsted – Bisnode  0 - 2 (WO)