Premier League 9:e omgången 2018

Bisnode – TV 4  0 - 2 (WO)

Quantcast – Svea  1 – 4
Q. Jonathan Lidén. S. Janne Rydberg 2, Per Blom, Jens Storberget.

Svea fick en drömstart på årets sista match och var i ledningen med 2-0 efter sex minuter efter mål av Per Blom efter ett fint väggpass från Janne Rydberg och så gjorde Rydberg själv 2-0 efter att ha visat fin teknik. Ett tredje mål hängde i luften när Jens Storberget sköt utanför diagonal stolpe och så nickade Daniel Eskilsson över efter en fin hörna från Storberget. Quantcast var lite ostrukturerade inledningsvis men ett tag in på halvleken började man hitta rätt in i sina positioner och i slutsekunderna reducerade man till 1-2 genom Jonathan Lidén efter en genialisk passning från Jonas Lidén. I början på andra hade bägge lagen chanser till mål men Björn Bigander och Michel Ryberg passade på att göra några fina räddningar innan Storberget sköt förlösande 3-1. Med sex kvar kom nådastöten när Rydberg gjorde sitt andra mål för dagen till slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, SVEA.

Rävudden – Schibsted  1 – 2
R. Robert Schwartz. S. Muntaga Sowe, Seif Badri.

Rävudden och Schibsted mötte upp med hyfsat spel i det härliga sensommarvädret. Det stod 0-0 efter en kvart men målchanser saknades inte. Robert Schwartz sköt utanför efter ett fint anfall, Alexander Bäcklin fick ett bra läge men Peter Krokstrand räddade och så träffade Muntaga Sowe ribban. Schibsted fick det första målet efter det att Fredrik Lindberg slagit en hörna och Sowe fick in bollen efter lite tur med studsarna. Det var nära en kvittering när Marcus Henricsson drog två försvarare men skottet gick utanför. Den andra halvleken var ett långt, jämnt och spännande ställningskrig. Tre minuter före full tid fick Schwartz ett friläge från halva plan och rullade in 1-1. Ett kryss kändes som ett gångbart slutresultat men Schibstedt hade en något större vilja idag och Seif Badri tryckte in 2-1 med två minuter kvar.
MATCHENS LIRARE: DAVID BJÖRK, SCHIBSTED.

MTG Sport – FC Karlaplan  2 - 0 (WO)