Serie A 1:a omgången 2018

AC Kungen – BOW reklam  2 – 2
Andreas Bergvall, Jimmy Thurby. B. Andreas Andersson 2.

25 april, lönen på kontot och premiär i Reklamserien, ja mycket bättre kunde det inte bli! Även i fjol möttes AC Kungen och BOW reklam i den första matchen och då vände Kungen 2-4 till seger med 6-5. Även denna match höll hög klass och det vimlade av duktiga spelare på bägge sidor av nätet. Redan i den femte minuten var Kungen nära ett 1-0 mål när Jerry Månsson slog en crossboll till Rutger Lindquist men Henrik Strömblad räddade nicken. Efter en kvart kom årets första mål och det var Kungen som stod för det, målskytt Andreas Bergvall! En som längtat lite extra till våren var Vladica Milutinovic och han fick på en praktträff från 25 meter i ribban! I början på andra trampade Andreas Andersson igång på allvar och blev fälld innanför straffområdet. Christer Mattiasson slog straffen men Niklas Hedberg räddade med bravur! Minuten senare stod Andersson för ett grymt solo, 1-1! Sista kvarten var ett ställningskrig men efter en halvtimme kom Kungen i en kontring, två mot en och Månsson lirade fram Lindquist som fick en dubbelchans där Strömblad räddade det första skottet varpå det andra gick utanför. Det suveräna nyförvärvet, Filip Bergman, hittade sedan Jimmy Thurby med ett instick och han chippade elegant in 2-1, ett segermål kändes det som. Lite överraskande lyckades BOW kvittera till 2-2 med två kvar när Victor Kisfaludy spelade snett bakåt till Andersson som blev tvåmålsskytt. Det blev delad pott i en mycket vass premiär.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Studion  6 – 2
Johan Sund 3, Nicklas Bauer 3. B. Richard Wester, Oskar In de Betou.

Mediekompaniet brukar gilla premiärer och efter dussinet minuter var man i ledningen med 2-0. Niklas Karlsson slog en hörna som Johan Sund nickade in till 1-0 och sedan fick vi se en vindsnabb kontring där det blev ett triangelspel mellan Erik Möller, Sund och målskytten Nicklas Bauer till 2-0. Mot slutet av halvleken var det lika nära 2-1 som 3-0. Först dundrade Richard Wester en frispark i ribban, sedan spelade Möller fram Hasse Ebenman men R Wester räddade på mållinjen och sedan var det dags för en ny frispark i ribban från Möller. I sista minuten var vi beredda på ett mål men Rikard Fredricson sköt över det öppna målet från nära håll. I början på andra klev suveräna Jose Monteiro in och avgjorde matchen med två sagolikt fina framspelaningar. Först slog han en underbar stickare till Sund som gjorde 3-0 och sedan slog han en fin crossboll till Bauer som stod för veckans mål när hans volley satt rätt upp i nättaket till 4-0. R Wester fick till sist in en reducering efter frispark till 1-4! Efter en halvtimme kom både 5-1 och 6-1 och på nytt var det Sund och Bauer som stod för målen och bägge blev därmed hattrickskyttar, Bauers skott var en ny projektil rätt upp i bortre krysset. Oscar in de Betou fastställde slutsiffrorna 6-2.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BAUER, MEDIEKOMPANIET.

Bizkit Havas – Scrive  2 – 6
Andreas Malmfält, Johan Gagneus. S. Petter Andersson 2, Kevin Strandell, Sebastian Gedda, Henrik Wiss, Johan Gerdes.

Det sprakade om Bizkit Havas och Scrives nya dräkter och det sprakade verkligen under matchens första sju, åtta minuter då det var fullt ös offensivt från bägge läger. Redan i den första minuten utnyttjade Petter Andersson påpassligt ett försvarsslarv från Bizkit, 1-0! Minuten senare var David Andeborn igenom men Lucas Lokatt gjorde sig stor, vilket inte är så svårt för honom, varpå han räddade. Spelet vände men sedan drev Adam Rådås igenom och sköt, det blev en retur som Andreas Malmfält snappade upp till 1-1. Efter det hade Scrive en dubbelchans innan den första halvlekens bästa spelare, Andersson, slog in en retur efter Joacim Runholms skott till 2-1. Sedan lugnade det ner sig en smula men i början på andra tog matchen fart igen efter det att Johan Gagneus kvitterat till 2-2. Matchen stod och vägde ett tag innan Scrive satte in en stöt igen efter fantastiskt anfallsspel vilket ledde till att de gick från 2-2 till 5-2 på fyra minuter efter mål av Kevin Strandell efter ett solo, Sebastian Gedda efter en ribbretur från Strandell och Henrik Wiss. I slutet fastställde Johan Gerdes slutresultatet 6-2 efter ett friläge där Lokatts målvaktsutkast var magiskt. De regerande cupmästarna såg mycket vassa ut stundtals.
MATCHENS LIRARE: PETTER ANDERSSON, SCRIVE.

FC Schmeck – Beirut Café/AGO  1 – 2
F. Filip Mårtensson. B. Per Apelgren, Fredrik Andersson.

FC Schmeck och Beirut Café/AGO bjöd på en tät och tuff match. Den första halvleken slutade 0-0 och närmast målkänning var Ole Jahren som träffade stolpen. Schmeck hade en målvakt som heter Sebastian Gustafsson som gjorde några fina ingripanden och senast han spelade i Reklamserien var för TIP TV för 18 år sedan. Schmeck fick en drömstart på den andra halvleken när Jonas Pettersson bröt ett uppspel på halva plan, Filip Mårtensson ryckte längs högerkanten och avslutade med ett mäktigt skott i nättaket och stort jubel bröt ut hos spelarna. BC/A hade en uppförsbacke och man behövde höja sig för att få med sig några poäng denna morgon. Helt plötsligt stod 59-åriga Per Apelgren fri framför målet och retfullt enkelt lättade han in 1-1. Mot slutet var det ett ställningskrig men med sju minuter kvar fick för dagen mycket duktiga Fredrik Andersson på ett bra vänsterskott som resulterade varpå BC/A hade vänt 0-1 till 2-1. I slutminuterna flyttade Schmeck fram folk men den farligaste chansen fick Simon Thylander men Gustafsson avvärjde. Starkt av BC/A att vända!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ANDERSSON, BEIRUT CAFÈ/AGO.

FC Asedo – FC LE PACTE  5 – 1
FCA.
Vasilis Birbas 2, Kim Karlsson 2, Martin Leinar. FCL. David Klint.

I dag var det dags för de regerande mästarna FC Asedo att visa upp sig och för motståndet stod nykomlingen FC LE PACTE. Sist de möttes var i semifinal från i fjol och då ledde det sistnämnda med 4-2 med två minuter kvar innan mästarna på ett mäktigt sätt gjorde både 3-4 och 4-4 i slutminuten och sedan vann på straffar! I dag chockstartade Asedo och redan efter sju minuter var man i ledning med 3-0 efter rena rama kanonaden! Redan i den första minuten träffade Martin Leinar stolpen och Jonas Curbo sköt returen utanför. Vasilis Birbas och Leinar gjorde både 1-0 och 2-0 i samma maska och i samma minut som tvåan kom även trean (genom Birbas). Då trodde man på storseger men Asedo slappnade av en aning samtidigt som FCLP höjde sig minst två snäpp. Premier Leagues skyttekung, David Klint, rullade in en retur efter Antons Westerbergs skott till 1-3 men vi fick inte se några fler mål under den första halvleken. I början på andra hade FCLP en trippelhörna och laget var nu riktigt på gång. Med fyra kvar avgjordes sedan matchen definitivt när speedkulan Kim Karlsson satte dit 4-1 och av bara farten gjorde samma man även 5-1! Skall bli kul att följa båda dessa lag under året.
MATCHENS LIRARE: KIM KARLSSON, FC ASEDO