Serie A 2:a omgången 2018

FC Asedo – Mediekompaniet  1 – 1
Kim Karlsson. M. Mustafa Akin.

De båda topplagen FC Asedo och Mediekompaniet vann sina premiärmatcher och vi såg fram mot en kanonmatch. Bägge lagen startade på treans växel, växlade upp och avslutade i ett högt tempo. De båda duktiga målvakterna Niclas Apelgren och Andreas Nilsson höll nollan under första 20 minuterna. Formastarka Nicklas Bauer sköt två, tre distansskott och några gånger ställde Asedo om blixtsnabbt men bollen ville inte in. Ett tag funderade man på om de skulle sluta mållöst men efter en halvtimme kom två snabba mål. Pehr Dunger stressade en försvarare varpå Mustafa Akin snappade upp bollen och rullade in 1-0. I samma minut kvitterade Asedo efter en frisparksvariant där Vasilis Birbas frispelade Kim Karlsson som satte dit 1-1!
Sista tio hade Asedo ett lite större bollinnehav medan MK kontraslog och med sex minuter kvar var vi beredda på mål när speedkulan Ola Andersson kom farande bakifrån och fick till en bra nick men Nilsson räddade. Med bara tio sekunder kvar kontrade MK igen och Dunger och målvakten krigade nere vid det vänstra hörnet varpå bollen gick ut mot mittplan och där mötte Oscar Svensson och sköt mot det öppna målet men Nilsson hann fram och räddade på mållinjen, vilken dramatik. Det blev rättvist delad pott.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS NILSSON, FC ASEDO.

FC Schmeck – Studion  1 – 5
Adam Tapper. S. Oskar Andersson 2, Thomas Lindberg, Ludwig Nordin, Daniel Wester

Studion kom snabbt över premiärförlusten och spelade riktigt bra under den första halvleken mot ett ovanligt uddlöst FC Schmeck. I den sjunde minuten kom både 1-0 genom Oskar Andersson och 2-0 genom Thomas Lindberg på en grann nick efter en fin crossboll från Peter in de Betou. Så länge inte trean kom var det ändå match men den hängde verkligen i luften. Oscar in de Betou sköt i ribban från 25 meter, Ludwig Nordin sköt ett närskott som dock Kim Engblom räddade och så rullade Daniel Wester bollen utanför ett helt öppet mål. Efter en kvart satt spiken i kistan när Nordin gjorde 3-0. Under slutminuterna på första kom även 4-0 och otroliga 5-0. Det fjärde målet gjorde D Wester efter fin passning från Oscar in de Betou och det femte målet var urläckert när Andersson stod för en riktig Messi lobb! FCS tog sig i kragen i andra och inledde starkt och duktiga målvakten Christopher Rubin tvingades till en akrobatisk räddning på Petter Dambergs skott. Adam Tapper lyckades spräcka nollan minuten efter. Sista kvarten hände inte så mycket så Studion fick åka till jobbet med en fem-etta!
MATCHENS LIRARE: OSKAR ANDERSSON, STUDION.

FC LE PACTE – Scrive  1 – 3
Mårten Nordbeck. S. Kevin Strandell, Johan Gardner, Robert Nordin.

Formstarka Scrive inledde piggt mot FC LE PACTE och radade upp lägen inledningsvis. Sebastian Gedda sköt stolpe ut, Robert Nordin drog två, tre man men Viktor Eriksson reflexräddade och Joacim Runholm slet sig loss men Eriksson räddade, vilket han även gjorde på Johan Gerdes skott. Efter en kvart kom till sist 1-0 genom Kevin Strandell som sköt via stolpen efter ett mycket vackert anfall. Minuten senare kom ett överraskande 1-1 mål när Mårten Nordbeck fick till ett bra vänsterskott från 20 meter som satt i bortre gaveln. Nu kom Scrives offensiv av sig en smula och resten av matchen var helt jämn. Man började ställa in sig på ett oavgjort resultat trots att bägge lagen hade lägen att avgöra men med sex minuter kvar drev Johan Gardner bollen över hela planen och avslutade med ett vänsterskott i mål. LE PACTE flyttade fram mycket folk mot slutet för att få in en kvittering men med sekunder kvar kontrade Scrive och Strandell stod för ett starkt förarbete till Nordin som fastställde 3-1.
MATCHENS LIRARE: KEVIN STRANDELL, SCRIVE.

Dandy Dots – BOW reklam  5 – 4
Birhan Akdag 3, Oscar Wigart, Jonas Andersson. B. Christer Mattiasson 2, Andreas Andersson 2.

En första klassens sensation inträffade när ett vilt kämpande, krigande och stundtals bra spelande Dandy Dots, trots underläge med 1-3 i halvtid och 3-4 med fem minuter kvar, ändå stod som segrare mot BOW reklam med 5-4! En sak måste nämnas och det var att temperaturen stod på + 21 grader i solen, det bjöds på offensiv fotboll med många mål och det var en härlig Reklamserieanda på plan, kul! Det började i sedvanlig stil när BOW gick fram till en 2-0 ledning efter mål av de två gamla Allsvenska skyttekungarna Christer Mattiasson och Andreas Andersson. Oscar Wigart stack emellan med ett reduceringsmål innan Andersson gjorde sitt andra mål. Siffrorna skulle kunnat vara större än 3-1 i halvtid men också annorlunda för Jonas Andersson träffade stolpen efter 30 sekunder. Dessutom gjorde Christer Uhrlin två fantastiska räddningar på Pelle Möller och Markus Johanssons skott. Sedan hade Göran Marklund en volleyklack i stolpen. DD enda chans var att gå på knock i inledningen på andra och det var precis vad de gjorde. På fyra minuter gick man från 1-3 till 3-3 efter mål av Birhan Akdag och J Andersson! BOW höjde tempot en aning och Mattiasson gjorde sitt andra mål till 4-3 och laget var sedan nära att avgöra flera gånger om där David Nildén var närmast med en nick i ribban efter Anders Hammargrens inlägg. DD var nog nöjda med att få med sig en pinne i detta läge av matchen och just kvitteringen kom med fem kvar genom Akdag som smekte upp bollen i det bortre krysset efter det att Johansson elegant hoppat över bollen, 4-4!! Sista minuten blev dramatisk och BOW kom i ett flygande anfall där Andersson lirade ut till Mattiasson som i sin tur serverade bollen till Hammargren vid den bortre stolpen men han träffade just stolpen. Spelet vände och vi fick se en hattrickskytt i form av Akdag när han gjorde 5-4 med 15 sekunder kvar, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: BIRHAN AKDAG, DANDY DOTS.

Bizkit Havas – AC Kungen  4 – 3
David Andeborn 2, Michael Wennermo, Martin Andreasson. A. Jerry Månsson 2, Filip Bergman.

Bizkit Havas och AC Kungen kände på varandra inledningsvis men efter halva den första halvleken fick vi se tre mål på en minut. Martin Andraesson kastade ett överraskande långt inkast som Michael Wennermo nickade in till 1-0 och 20 sekunder senare spelade Andreasson fram David Andeborn till 2-0. I anfallet efter dundrade Jerry Månsson in 1-2. Filip Bergman var nära att kvittera när han sköt ribba ner och Andreasson var nära 3-1 men Vladics Milutinovic räddade på mållinjen. Månsson sköt ett bra skott till så halvtidssiffrorna skrevs 3-2. Kungen var bra i början på andra och förde spelet och Bergman kvitterade till 3-3. Nu var det ett ovisst ställningskrig ute på plan men med sju kvar fick Bizkit en frispark och fram stegade Andreasson och krutade vackert in 4-3 i gaveln förbi muren. Kungen gjorde allt för att kvittera men Bizkit höll undan och en nöjd lagkapten och tillika målvakt i form av Peter Arnesson sken ikapp med solen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT HAVAS.