Serie A 3:e omgången 2018

BOW reklam – FC LE PACTE  3 – 3
Andreas Andersson, Daniel Hesser, Christer Mattiasson. F. Adam Graffman, Anton Westerberg, Adam Torsholm.

Förra året vann BOW reklam Serie A och FC LE PACTE Premier League. Efter två omgångar i årets serie så saknar fortfarande bägge lagen en seger så därför var denna match extra viktig. BOW började piggt och Christer Mattiasson spelade vägg med Andreas Andersson men Viktor Karlsson räddade skottet. Några minuter senare spelade Mattiasson fram Andersson och nu kom 1-0. Efter ca 10-12 minuter började LE PACTE få ordning på spelet och speciellt Jack Sundell och Adam Graffman sågade sig igenom flera gånger men Henrik Strömblad stod för flera räddningar. BOW stack emellan och Hasse Pettersson spelade fram David Nildén men Adam Torsholm räddade på mållinjen. I slutet på första och i början på andra hade LE PACTE en mycket bra period och Sundell hittade in till Graffman som kvitterade till 1-1. Redan 20 sekunder in på den andra akten var Graffman i farten igen men skottet från ett bra läge gick strax utanför. Efter en halvtimme hade LE PACTE vänt 0-1 till 2-1 efter det att Graffman hunnit upp en boll innan kortlinjen, spelat in den framför mål och där dök Anton Westerberg upp och stötte in kulan. BOW svarade per omgående med ett mycket vackert mål när vänsterbacken Daniel Hesser ryckte längs kanten och kom högst på Mattiassons crossboll och nickade snyggt in 2-2 i bortre krysset, vilken prestation! Slutminuterna blev dramatiska! Först stod BOW för ett fint triangelspel mellan Pettersson, Anders Hammargren och Mattiasson där den sistnämnda fick läget men bollen gick över. Med tre kvar fick Torsholm på en riktig häxpipa och 3-2 till LE PACTE, som såg ut som ett segrande i detta läge på matchen. Ett ganska slutkört BOW gick på knäna i den 26 gradiga värmen men minuten kvar försökte man sig på ett sista anfall när Hammargren slog en långboll till Mattiasson som tog ner bollen på samt smekte in 3-3 bortre krysset. Båda lagen fick åka till jobbet med poäng i bagaget och LE PACTE tog sin första poäng som dock var mycket nära tre. Båda lagen står fortfarande utan seger, när hände det senast för BOW (som ska vara glada för dagens pinne!)?
MATCHENS LIRARE: DANIEL HESSER, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Dandy Dots  3 – 2
Johan Sund 2, Rikard Fredricson. D. Niclas Lind, Åke Ringwall.

Redan i matchens första anfall lobbade Mediekompaniets Johan Sund ursnyggt in 1-0 från 20 meter! Minuten senare drev Sund igenom igen men skottet gick utanför. Därför kom det lite överraskande att Dandy Dots kvitterade när Niclas Lind drog två gubbar inne i straffområdet samt rullade in 1-1, vackert! Sund verkade njuta av den 26 gradiga värmen och fick ett nytt läge men Magnus Lindblad räddade. I slutet på första gjorde bägge lagen varsitt mål och först ut var Rikard Fredricson som bredsidade in bollen efter det att Sund och Isak Månsson stått för förarbetet. Det var Åke Ringwall som påpassligt kvitterade. Andra halvlek var jämn och DD har tagit stora steg detta år trots gubbarna blivit äldre och bägge lagen kunde stå som segrare. Efter en halvtimme träffade matchens bästa spelare, Sund, ribban men spelet vände och Birhan Akdag slog en hörna som en försvarare nickade i egen ribba. Det lutade åt ett kryss men på någotvis kände man att Sund skulle få en chans till och det fick han med fem kvar till 3-2, ett resultat MK höll.
MATCHENS LIRARE: NICLAS LIND, DANDY DOTS.

Scrive – Beirut Café/AGO  3 – 0
Robert Nordin, Joacim Runholm, Sebastian Gedda.

Serieledarna Scrive surrade som bålgetingar både i och runt Beirut Café/AGO:s straffområde inledningsvis men Kristian Kaufmann stod i vägen för det mesta. Närmast mål var det när Sebastian Gedda spelade fram Robert Nordin som sköt i stolpen. Mot slutet av den första halvleken böljade spelet fram och tillbaka och bägge lagen skapade ett antal målchanser. Thomas Pettersson slängde sig för att förhindra ett inkast, bollen gick till en fristående Per Apelgren och väl inne i straffområdet höll han bollen i tio, femton sekunder och drog både en försvarare och målvakten två gånger om men till sist räddade Bendikt Zielke. Sedan hade Scrive en trippelchans när Henrik Wiss sköt två gånger och Lucas Lokatt en gång men antingen stod Kaufman i vägen eller så räddade en försvarare på mållinjen. Spelet vände och Simon Thylander fick ett kanonläge men Zielke räddade. Precis när vi skulle skriva in 0-0 som ett halvtidsresultat fick Nordin iväg ett halvdåligt skott, Kevin Strandell störde målvakten varpå bollen rullade in till 1-0 med fem sekunder kvar. I början på den andra halvleken tog Scrive hem laget, erövrade boll och kontraslog blixtsnabbt och på sju, åtta minuter fick man tre rena frilägen. En helt suverän Kaufman räddade de två första från Strandell och Runholm hade men när Runholm fick ytterligare en chans satt 2-0. Nu var BC/A tvungna att satsa ännu mer framåt och Jacob Wanselius sköt ribba ner men där var det lika nära 2-1 som 3-0 när Strandell kom fri, Kaufmann räddade och samma skytt nickade utanför på returen. I slutminuten fastställde Gedda slutresultatet 3-0 och Scrive behåller serieledningen.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFÉ/AGO .

FC Asedo – Studion  3 – 3
Alexander Valentini 2, Kim Karlsson. S. Richard Wester, Oscar in de Betou, Daniel Wester.

Studion gick överraskande lätt fram till en 2-0 ledning mot ett för dagen FC Asedo, som kändes som en avslagen pilsner. Laget saknade Vasilis Birbas men han var med från Grekland för killarna som var avbytare sände live! Richard Wester sköt via en försvarare 1-0 och Oskar in de Betou gjorde 2-0. Oskar hade även ett bra läge men lobben gick över. Annars så offensivglada Asedo hade ingen målchans, knappt något skott på mål och 69-åriga Magnus Wester höll nollan under första 20 minuterna. Farligaste läget stod Lasse Åstrand för när han sköt bollen i egen ribba! 30 sekunder in på andra halvlek tog Kim Karlsson tog i saken, skar in från höger och reducerade till 1-2. Nu trodde man lite på islossning men ett stabilt Studion lirade smart och Henrique de Sousa (välkommen tillbaka) spelade fram Daniel Wester som stod för en underbar lobb till 3-1. De efterföljande minuterna var Studion närmare 4-1 än ett 3-2 mål och Oskar sköt, Andreas Nilsson räddade varpå de Sousa sköt returen utanför det ganska öppna målet. Sedan drev Oskar in från höger men Nilsson räddade igen. Fem minuter före slutet slog teknikern Ola Grändås en fin långboll och med ryggen mot målet stod Alexander Valentini och skarvnickade mycket vackert in 2-3. Nu blev det äntligen fart på Asedo och minuten senare friställde Martin Leinar, Valentini, som kunde kvittera med sitt andra mål i ett öppet mål till 3-3, vilken vändning och scenförändring. Matchen slutade 3-3 och de skall Asedo vara mest nöjda över.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WESTER, STUDION & ALEXANDER VALENTINI, FC ASEDO.

AC Kungen – FC Schmeck  3 – 2
Niclas Bergh, Jerry Månsson, Emil Mattsson. F. Petter Damberg, Adam Tapper.

FC Schmeck inledde piggt mot AC Kungen. Redan i den andra minuten slog Petter Damberg in bollen framför mål och den studsade på en försvarare och in i mål till 1-0. Minuten senare kom Jon Widefjäll fri men Kim Engblom gjorde en fin enhandsräddning. I mitten på halvleken fick Kungen till några riktigt bra anfall och på tre minuter vände man 0-1 till 2-1 efter mål av Niclas Bergh och Jerry Månsson. I slutet på första och i början på andra så var det Schmecks tur att ha en fin period och Mikael Johansson var igenom men Klaus Bengtsson räddade, sedan sköt Damberg men Bengtsson räddade igen och returen sköt Tapper utanför. Till sist kom 2-2 efter det att Tapper dundrat upp bollen i nättaket. Efter en halvtimme kom Månsson fri, drog iskallt målvakten men när han skulle rätta till läget på bollen en sista gång innan den skulle rullas in det öppna målet fick han den får långt ifrån sig. Minuten senare lyckades dock Emil Mattsson tråckla in 3-2. Sista tio försökte Schmeck förgäves få in en kvittering men bra försvarsspel och en Bengtsson i högform avvärjde attackerna och Kungen tog årets första seger (förutom den i cupen).
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, AC KUNGEN.