Serie A 4:e omgången 2018

Bizkit Havas – FC LE PACTE  1 – 3
David Andeborn. F. Anton Westerberg, Jack Sundell, Ninos Icho.

FC LE PACTE fick en drömstart på matchen när Adam Torsholm bröt ett uppspel i den första minuten, han lirade till Jack Sundell som på ett tillslag spelade bollen vidare till Anton Westerberg som formligen pricksköt bortre krysset, vilken balja! Med den starten i ryggen spelade LE PACTE riktigt bra och i den tionde minuten kom även 2-0 som ett brev på posten när Sundell placerade in bollen i mål. Efter en kvart var det som vinden helt plötsligt vände för nu fick Bizkit Havas ordning på sitt lag och David Andeborn drev längs vänsterkanten, vek in mot mitten och curlade bollen snyggt men den tog i bortre stolpens insida. I början på andra utnyttjade Peter Arnesson påpassligt ett försvarsslarv men även han pricksköt stolpen. Efter en halvtimme spelade Jörgen Lindqvist fram Björn Ericsson men han sköt bollen över ett öppet mål. Till sist kom ett rättvist reduceringsmål genom Andeborn, 1-2! Nu fick Bizkit än mer fart på benen samtidigt som LE PACTE helt kommit ur rytmen. Med fyra kvar var en kvitteringsboll inte långt borta när planens bästa spelare, Johan Gagneus, spelade fram Andeborn. 15 sekunder före full tid kontrade LE PACTE och Sundell spelade fram Ninos Icho som placerade in slutresultatet 3-1 och därmed tog LE PACTE deras första seger i Serie A.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GAGNEUS, BIZKIT HAVAS.

Mediekompaniet – BOW reklam  3 – 2
M.
Isac Månsson 2, Jonny Månsson. B. Tom Linder 2.

Efter en jämn inledning så presenterade sig nyförvärvet Tom Linder i den tionde minuten när han ursnyggt smekte in 1-0 i det bortre krysset, vackert! Minuten senare var 2-0 nära när Christer Uhrlin slog ett inlägg men Peter Lundbergs skott räddades av målvakten via stolpen. Topplaget Mediekompaniet började efterhand komma in i matchen och Johan Sund ryckte sig loss men skottet gick strax utanför och minuten senare träffade Isac Månsson stolpen. BOW stack emellan och Linder sköt ett skott i stolpen som via målvaktens rygg gick in i mål till 2-0, som också blev halvtidsresultatet. I den andra halvlekens inledning hade MK en mycket bra period i matchen och Niklas Bauer fick på en riktig pangträff men Henrik Strömblad låg nere vid stolproten och räddade. Det gjorde Strömblad även när sonen I Månssons fick på ett bra skott. Sedan klev familjen Månsson in på allvar och Sund spelade fram I Månsson, som ryckte sig loss och från friläget reducerade han till 1-2. Det målet gav MK en extra energikick och efter en halvtimme fick pappa Jonny Månsson på ett lurigt vänsterskott som efter stor möda och mycket besvär från målvaktens sida letade sig in i mål till 2-2. Nu var MK det bättre laget mot ett allt tröttare BOW, som försökte bevaka det oavgjorda resultatet. Med sex minuter kvar var vändningen från 0-2 i halvtid till ledning 3-2 ett faktum när I Månsson stod för sitt andra mål. MK vann matchen och går tillfälligt upp i serieledning med en match mer spelad. Förra årets seriesegrare har inte vunnit på de första fyra omgångarna, sist det hände var för 17 år sedan och då höll man sig kvar i Serie A på bättre målskillnad, nu gäller det att samla kraft!
MATCHENS LIRARE: TOM LINDER, BOW REKLAM.

AC Kungen – Beirut Café/AGO  0 – 0

AC Kungens matchplan från start var ganska glasklar, de tog hem laget, hade ett bra försvarsspel och kontrade blixtsnabbt. Det betydde att Beirut Café/AGO hade ett lite större bollinnehav som faktiskt var skenbart. Bägge lagen skapade väldigt få lägen och de stabila målvakterna Klaus Bengtsson och Kristian Kaufmann höll nollan under den första halvleken. Den andra halvleken följde i samma mönster men efter en halvtimme började lagen bli lite tröttare och matchen öppnades upp där bl.a. Per Jonsén stod för några viktiga brytningar i ett mot ett läge. Under slutminuterna fick båda lagen var sin fin målchans när först Jerry Månsson lobbade från en ganska svår vinkel men Kaufmann sträckte ut och kunde med en hand tippa bollen till hörna. Sedan fick Thomas Pettersson på ett bra skott där bollen skruvade sig utåt mot stolpen men Bengtsson låg som stålmannen och tippade ut bollen. Till sist slöt matchen 0-0 vilket är ganska ovanligt i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, BEIRUT CAFE/AGO.

FC Schmeck – Dandy Dots  3 – 6
Fredrik Lundgren, Filip Mårtensson, Adam Tapper. D. Christophe Lallet 2, Jonas Andersson 2, Pelle Möller, Bosse Eriksson.

¨Nya¨ Dandy Dots dök upp med hela 13 spelare och med stort självförtroende. I den sjätte minuten skjuter Marcus Johansson ett skott och på returen vräker sig Pelle Möller fram och trycker in 1-0. Efter en kvart spelar Jonas Andersson vägg med Niclas Lind men skottet träffar i ribban överkant. Minuten senare är Andersson framme igen men Kim Engblom gör en fantastisk räddning. DD går till halvtidsvilan med en stabil 2-0 ledning efter det att den ¨gamle¨ Superettan spelaren Christophe Lallet mycket vackert lobbat in bollen. I slutet på första och i början på andra var FC Schmeck giftiga och Magnus Lindblad gör en fin räddning på Niklas Pettersons närskott. Schmecks Filip Mårtensson reducerade till 1-2 och efter det målet fick vi se tre kanonlägen inom loppet på en minut. Lallet lobbade med vänstern i ribban, Fredrik Lundgren träffade stolpen och Adam Tapper sköt strax utanför från ett bra läge. Till sist kom kvitteringen till 2-2 efter mål av Lundgren. Nu visade DD klass, för leder man med 2-0 och spelar bra och helt plötsligt står det 2-2 på anslagstavlan. Då åker huvuden ner lite samtidigt som Schmeck bröstar upp sig. I det läget gör DD både 3-2 och 4-2 inom loppet av tre minuter efter två påpassliga mål från Andersson, starkt! Det fjärde målet var fint med ett perfekt utkast från Lindblad, Birhan Akdag drev bollen över halva plan innan den fina passningen till Andersson kom. Schmeck var på gång och minuten senare reducerar Tapper och ställningen var 4-3 med åtta kvar. Det var fint väder, vi fick se många mål och stämningen var härlig på plan i sann Reklamserieanda. Med några minuter kvar kom nådastöten när Bosse Eriksson gjorde 5-3 och av bara farten fastställde Lallet slutresultatet 6-3, kul match gubbar!
MATCHENS LIRARE: CHRISTOPHE LALLET, DANDY DOTS.

Scrive – Studion  3 – 0
Joacim Runholm, Fredrik Persson, Henrik Wiss.

Studion inledde piggt och efter tio minuter hade de haft fyra fina lägen för ett ledningsmål. Både Henrique de Sousa och Oscar in de Betou sköt strax utanför från bra lägen, Ludwig Nordin nickade tätt över och så sköt de Sousa igen men Henrik Wiss räddade på mållinjen. Under tiden hade Scrive två lägen och givetvis gjorde de mål på bägge när Joacim Runholm slog in en retur efter Wiss stolpretur och så slog Johan Gardner en underbar stickare till Fredrik Persson, 2-0! Det är väl därför Scrive leder serien. I början på andra dundrade Wiss vackert in 3-0. Sista kvarten radade Studion upp lägen men Lucas Lokatt tog allt och hade vi hållit på en timme till så hade det säkert sett likadant ut, det var en sådan dag för Studion. En gång var målet vidöppet men precis när O Betou skulle rulla in den kom Johan Gerdes från ingenstans och fick bollen till hörna. Persson kontrade med ett skott i stolpen, Scrive leder Serie A.
MATCHENS LIRARE: LUCAS LOKATT, SCRIVE