Serie A 5:e omgången 2018

FC Asedo – Bizkit Havas  8 – 1
Martin Leinar 3, Ola Grändås 2, Vasilis Birbas, Alexander Valentini, Sami Ingeborn. B. David Andeborn.

Bizkit Havas spelade cupmatch i går och hade med andra ord två fighter på två dagar. Endast en spelare var med i bägge (snacka om stor trupp) och det var David Andeborn, som också gjorde 1-0 efter det att Adam Rådås brutit ett uppspel, spelat bollen vidare till Peter Arnesson som förlängde till målskytten. Efter det målet bombarderade FC Asedo motståndarmålet men Henrik Andersson storspelade och så hade han stolparna med sig vid två tillfällen när Martin Leinar sköt. Sedan så sköt för omväxlingens skull en egen försvarare i egen stolpe. Till sist kom oundvikliga 1-1 efter en kanon av Ola Grändås och samme man gjorde även 2-1 innan halvtidsvilan. I inledningen på andra var det öppna spjäll från bägge sidor och det var lika nära 3-1 som 2-2. Leinar kom fri men Andersson räddade. Sedan var både Edvin Ringström (Arnessons grabb) och Carl Järvheden igenom men nu var det Andreas Nilssons tur att briljera. Årsdebuterande Gustav Lundström kastade ett överlångt inkast som Andeborn nickade i stolpen. Efter en halvtimme avgjordes matchen när Asedo gjorde två mål inom loppet av en minut när både Leinar och Vasilis Birbas kontrade in 3-1 och 4-1. Några minuter senare upprepade sig det scenariot när Alexander Valentini och Leinar gjorde varsitt mål. På fem minuter gick Asedo från 2-1 till 6-1. Då kastade Bizkit in handduken varpå det hela slutade 8-1 efter mål av Leinar (hattrick) och debutanten Sami Ingeborn. Givetvis vann rätt lag men 8-1 var några mål för stort.
MATCHENS LIRARE: OLA GRÄNDÅS, FC ASEDO.

FC LE PACTE – Studion  2 – 3
Jeff Sundell, Jack Sundell. S. Ludwig Nordin 2, Thomas Lindberg.

FC LE PACTE och Studion bjöd på en jämn, tuff och sevärd match. Det dröjde till den åttonde minuten innan första målet kom och det var Thomas Lindbergs som fick se sin ¨strumprullare¨ gå in till 1-0. Tre minuter senare kontrade FCLP och Jeff Sundell drev bollen längs hela högerkanten innan han rullade in 1-1 i diagonal gavel. Adam Torsholm var nära ett 2-1 mål men nicken från nära håll gick över. Halvleken skulle få ett mål till när Ludwig Nordin stod för en lurig fint innan han satte bollen i nät, 2-1! Den andra halvleken var ett långt ställningskrig men efter sju minuter slog Henrique de Sousa en hörna och vid den bortre delen av straffområdet stod Nordin och nickade in bollen vackert i det närmsta krysset till 3-1. Sedan spelade Studion smart och Magnus Wester stod rutinerat rätt i målet och tog allt i sin väg. Adam Graffman fick ett bra läge men skottet på helvolley gick strax över. Fyra minuter före full tid reducerade Jack Sundell till 2-3 men närmare kom de inte och Studion tog en viktig trepoängare.
MATCHENS LIRARE: LUDWIG NORDIN, STUDION.

AC Kungen – Dandy Dots  7 – 2
Jimmy Thurby 3, Johan Hageus, Jerry Månsson, Andreas Gustafsson, Klaus Bengtsson. D. Andreas Roos, Jonas Andersson.

1 juni, sommarvärmen är inne på slutet av fjärde veckan i rad och många spelare från både AC Kungen och Dandy Dots mötte upp denna vackra morgon. Kungen var på spelhumör och tog ledningen i den åttonde minuten när Rasmus Vejdegren spelade fram Johan Hageus till 1-0. Minuten senare var vi beredda att anteckna ett mål när Thomas Gräns spelade en cutback till Pelle Möller som sköt ett direktskott från tre, fyra meter men Klaus Bengtsson räddade mirakulöst med en enhandsräddning. Istället för 1-1 kom 2-0 någon minut senare när Anders Lennhagen löpte längs hela planen, Jerry Månsson stack perfekt i luckan och Lennhagen släppte lika fint så att Månsson kunde vicka in bollen från ett friläge. I slutet på halvleken smekte Andreas Roos upp bollen i diagonalt kryss, 2-1! Halvleken skulle få en målchans till när Månsson slog en hörna, Jimmy Thurby nickade men Oscar Wigart räddade. I början på andra fick Thurby en ny chans efter det att Lennhagen slagit en lång boll, Andreas Gustafsson nickade vidare till Thurby, som rakade in bollen i mål. Bara 30 sekunder senare stod det 3-2 på anslagstavlan efter mål av Jonas Andersson. Det svängde friskt mellan målen och vi fick se veckans mål när Thurby fick till en supervolley till 4-2, - Plötsligt händer det, sa Thurby. DD var nu tvungna att gå på storoffensiven men efter en halvtimme avgör Gustafsson tillställningen med sitt 5-2 mål efter en fin passning från Månsson. Christophe Lallet fick till ett bra skott men Bengtsson räddade igen och istället för 5-3 blev det 6-2 när Bengtsson slog en inspark över hela plan och en egen försvarare touchade in bollen i eget mål. Det är inte ofta en målvakt gör mål, Bengtsson är glödhet just nu. I slutet på matchen går Kungen från 5-2 till hela 7-2 som kanske var lite för stora siffror men rätt lag vann. Gräns fick till en ruggig projektil i kryssribbans insida och ut.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY & KLAUS BENGTSSON, AC KUNGEN.

Beirut Café/AGO – Mediekompaniet  4 – 2
Victor Brunzell, Jacob Wanselius, Simon Thylander, Valdemar Fridén. M. Ola Andersson, Henrik Söderlund.

Beirut Café/AGO var kraftigt föryngrat till dagens match och drog upp ett tempo vilket till sist mynnade ut i en 3-0 ledning efter en kvart mot ett för dagen lite trögstartat Mediekompaniet. Peter La Terra spelade in bollen mot mål, Thomas Pettersson skarvade vidare till Victor Brunzell som gjorde 1-0. Sedan spelade Valdemar Fridén fram Jacob Wanselius till 2-0 varpå 3-0 kom som ett brev på posten genom Simon Thylander som påpassligt utnyttjade ett försvarsslarv. I inledningen på andra ökade Fridén till 4-0 och matchen kändes avgjord. MK gav inte upp och med dussinet minuter kvar träffade Isac Månsson först stolpen innan både 4-1 och 4-2 kom i samma minut efter mål av Ola Andersson och Henrik Söderlund som spelade vägg med Andersson. BC/A kontrade och Pettersson spelade fram Brunzell men skottet gick i stolpen. BC/A höll undan och går upp på slutspelsplats, MK behåller andraplatsen men åkte på årets första förlust.
MATCHENS LIRARE: VALDEMAR FRIDEN, BEIRUT CAFE/AGO.

BOW reklam – Scrive  0 – 0

Serieledarna Scrive och BOW reklam möttes i en jämn och målchansfattig match. Första halvlekens vassaste läge hade Scrive när Johan Gardner slog en fantastisk långboll med vänstern men Kevin Strandell sköt strax utanför. I början på andra drev samma Strandell bollen längs högerkanten men sköt utanför diagonal stolpe. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men båda lagen skulle få varsitt läge under slutminuterna. Anders Hammargren fick en dubbelchans men både Johan Gardner och Johan Gerdes täckte skott som en hockeyspelare. Sedan hade Petter Andersson en vänsterrykare i stolpens utsida. Matchen blev mållös, 0-0! Scrive leder serien med tre poäng, stort! I och med BOW:s poäng lämnade man det negativa strecket på bättre målskillnad. De båda målvakterna Henrik Strömblad och Robert Nordin höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.