Serie A 6:e omgången 2018

Beirut Café – FC Asedo  3 – 1
Peter Waltre, Jacob Wanselius, Fredrik Andersson. F. Ola Grändås.

Den första kvarten tillhörde ett mycket formstarkt Beirut Café/AGO men det var FC Asedo som gjorde det enda målet. Det började med att den första halvlekens bästa spelare, Fredrik Andersson, lobbade i ribban från 20 meter. Efter det slog Andersson en crossboll till Jacob Wanselius som nickpassade till pigga Peter Waltre men skottet gick över och så nickade Waltre över igen minuten senare. Som sagt var det Asedo som gjorde 1-0 när Ola Grändås drev bollen 25 meter och avslutade med ett bra skott i mål. Sedan fick vi se en dubbelnick av Magnus Laurin och Peter La Terra men Asedo höll tätt. I början på andra fick BC/A en drömstart och vände 0-1 till 2-1 på tre minuter. Först lirade Vicktor Brunzell in bollen till Waltre som stod helt omarkerad på mållinjen och knäade in 1-1. Sedan slog Brunzell en perfekt hörna och ytterligare en gång stod en BC/A spelare omarkerad och denna gång var det Wanselius som nickade in 2-1. Micke Roos hade ett bra kvitteringsläge men Kristian Kaufmann räddade. Sista tio hade BC/A ett samlat och bra försvarsspel och tillät inte Asedo kvittera utan i slutminuterna fastställde Andersson istället resultatet 3-1.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, BEIRUT CAFE/AGO.

FC LE PACTE – Dandy Dots  3 – 1
Adam Graffman 2, Lucas Algesjö. D. Jonas Andersson.

FC LE PACTE och Dandy Dots bjöd på en trevlig och underhållande match i sann Reklamserieanda! Redan efter 30 sekunder lobbade Jonas Andersson från 25 meter strax utanför. Efter det radade FCLP upp en rad lägen och först ut var Adam Torslund som provade vänstern från 17-18 meter men Magnus Lindblad låg raklång i luften och tippade bollen till hörna. Efter det försökte Adam Graffman, Lamin Sonko och Carl Tomaszewski i tur och ordning överlista omöjliga Lindblad men alla gick bet. Under halvlekens fyra sista minuter kom dock både 1-0 och 2-0. Vid det första målet förlängde Torsholm bollen till Graffman som lättade in den i mål och vid det andra målet drog Graffman två man, tog sig ner på kortlinjen samt serverade Lucas Algesjö öppet mål! När sedan Graffman sköt en kanon i mål via en försvarare i början på andra kändes 3-0 som spiken i kistan. DD ville annorlunda och Andersson lobbade vackert in 1-3 och några minuter senare var Markus Johansson fri men Adam Hägvall räddade med bravur. Mot slutet flyttade DD fram folk varpå det uppstod kontringslägen för FCLP och Tomaszewski sköt en kanon som strök ribban och sedan sköt han mot öppet mål men Lindblad kom från ingenstans och räddade igen. FCLP vann med 3-1 i det härliga vädret.
MATCHENS LIRARE: ADAM GRAFFMAN, FC LE PACTE & MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

Scrive – FC Schmeck  1 – 4
Sebastian Gedda. F. Petter Damberg, Adam Tapper, Filip Mårtensson, Fredrik Lundgren.

De obesegrade serieledarna Scrive mot jumbon utan poäng, FC Schmeck! Var det dags för en skräll tro? Efter en jämn inledning började Schmeck skapa några lägen och Adam Tapper hade en närnick men Bendikt Zielke räddade. Sedan spelade Filip Mårtensson fram Petter Damberg som valde att inte gå på ett tillslag utan rundade målvakten men skottet tog i gaveln. Robert Nordin drev sedan bollen 25 meter men Kim Engblom räddade med en fotparad innan det var dags för Jonas Pettersson att presentera sig med en lobb från 32-33 meter men bollen tog i ribban. Michael Björling ville inte vara sämre utan sköt från 40 meter, bollen studsade en gång så Engblom fick backa, backa och till sist slängde han sig bakåt med risk att träffa stolpen samt fick fingertopparna på bollen som gick till hörna. Halvleken skulle få ett mål när Tapper sköt varpå Damberg rakade in returen till 1-0 i en välspelad första halvlek. Två minuter in på den andra halvleken var det kvitterat till 1-1 efter det att Sebastian Gedda stött in bollen efter en retur på Lucas Lokatts skott. Matchen stod och vägde men efter en halvtimme kom Schmeck i några bra anfall. Pettersson drev in från kanten men Zielke räddade skottet. Minuten senare lirade Mårtensson fram Tapper till 2-1. Nu var Scrive tvungna att går på offensiven varpå Schmeck kontrade och Pettersson spelade fram Mårtensson, som tog emot bollen och vände samtidigt som han avancerade fram och avslutade med ett bra skott till 3-1 med fyra kvar. Det var spiken och i slutminuten fastställde Fredrik Lundgren slutresultatet 4-1. Scrive behåller serieledningen men förlorade årets första match i Serie A, de hade bara släppt in tre mål innan och nu blev det fyra i baken. Schmeck stod för en kanonmatch och tog årets tre första poäng, var detta vändningen?
MATCHENS LIRARE: JONAS PETTERSSON, FC SCHMECK.

Mediekompaniet – AC Kungen  3 – 2
Isac Månsson, Erik Möller, Niklas Karlsson. A. Rutger Lindquist 2.

De två topprankade lagen Mediekompaniet och AC Kungen spelade en jämn, välspelad och spännande match in i det sista. Efter fem månader av sol fick vi ¨äntligen¨ uppleva ett lätt duggregn! I den åttonde minuten tilldömdes MK en tveksam straff och fram klev Erik Möller men bollen gick utanför. Minuterna senare kom dock 1-0 när Isac Månsson fick till ett hårt lurigt markskott. Efter dussinet minuter chansade Rutger Lindquist med ett hårt skott från 15-16 meter som tog via en försvarare och in i mål till 1-1. Precis innan halvtidsvilan fick Johan Hageus på en praktträff och bollen gick i stolpen, i huvudet på målvakten och ut till hörna. Den andra halvleken inleddes med var sin bra chans från bägge lagen. Först lirade José Monteiro fram Jonny Månsson som tog emot och vände sig om blixtsnabbt med låg tyngdpunkt men Klaus Bengtsson räddade närskottet. Sedan fick brodern Jerry Månsson i motståndarlaget ett friläge från halva plan men han rullade bollen utanför. Efter en halvtimme lirade Roger Folkhage vackert fram Lindquist som stod fri inne i straffområdet och han bredsidade in bollen i mål till 2-1, sent skall syndarna vakna! Kungen fick bara behålla ledningen i någon minut för Möller revanscherade sig och fick se sitt luriga markskott slinka in i mål till 2-2. Mot slutet lutade det åt ett rättvist kryss men under slutminuterna gick bägge lagen för en seger och öppnade upp sig och Jerry M fick ett bra läge men Oscar Svensson i målet gick långt ut i målet och styrde av vinkeln. Med två kvar slog Möller en crossboll över hela banan, Rikard Fredricson nickade in bollen i straffområdet och där dök Niklas Karlsson upp och efter en halv vändning i luften klackade han otroligt vackert in 3-2. Kungen skulle få ett läge till kvittering när Andreas Gustafsson kom helt fri från halva plan men Svensson räddade, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: NIKLAS KARLSSON, MEDIEKOMPANIET.

BOW reklam – Bizkit Havas  5 – 3
BOW.
Andreas Andersson 2, Mikael Björkman 2, Tom Linder. Bi. David Andeborn, Peter Arnesson, Jörgen Lindqvist.

Sista matchen i omgång sex var ett jumbomöte mellan BOW reklam och Bizkit Havas. Trots det pressade läget fick vi se en öppen första halvlek men den första kvarten blev mållös men chanser fanns för bägge lagen. David Andeborn curlade ett skott mot krysset men Henrik Strömblad låg raklång och tippade bollen till hörna. Andreas Malmfält sköt ett skott som Strömblad räddade och returen sköt Peter Arnesson över ett halvöppet mål. Sedan kontrade Andreas Andersson och fick fritt läge från vänsterkanten men Henrik Andersson räddade. Tom Linder fick på en bra träff men den tog i utsidan på stolpen. Under slutminuterna på första kom sedan tre mål i rask takt. Mikael Björkman hade ögon i nacken och slog en fin passning till Andersson som med ett hårt och välplacerat skott gjorde 1-0. Minuten senare rundade Andeborn målvakten och kvitterade till 1-1 och så gjorde Andersson sitt andra mål till 2-1 på straff sedan Thomas Hvidfeldt blivit vräkt över ända. Under de första sju, åtta minuterna på andra hade Bizkit en bra period och man kom två spelare ensam mot målvakten där Martin Andreasson friställde Arnesson till 2-2. Sedan var vändningen från 1-2 till 3-2 ett faktum efter ett mycket vackert mål. Andeborn slog en crossboll till Andreasson som spelade in bollen framför mål till en fristående Jörgen Lindqvist som bredsidade in bollen. Efter en halvtimme var det kvitterat efter mål av Björkman. Sista tio svällade känslorna över, domaren tog en time out på en minut, båda lagen samlades i var sin ring och tog en pratstund och så var allt som vanligt igen. Anfallen avlöste varandra och bägge lagen hade inom 15 sekunder var sitt friläge men Strömblad och Andersson räddade. Sedan så sköt Björkman förbi alla men på mållinjen stod en försvarare och räddade. Det lutade åt ett kryss men med fyra kvar sköt Linder ett skott från högerkanten, bollen studsade på två försvarare innan den retfullt enkelt studsade i mål. Bizkit gick på storoffensiven varpå Björkman fastställde slutresultatet 5-3, vilken rysare!
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BJÖRKMAN, BOW REKLAM.