Serie A 7:e omgången 2018

Beirut Café/AGO – BOW reklam  1 – 6
BC.
Jacob Wanselius. BOW. Andreas Andersson 2, Hasse Pettersson, Kristoffer Junegard, Tom Linder, Anders Hammargren.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så var detta BOW reklams sista chans att ta tre poäng för att på allvar slåss om slutspelsplatserna i höst och definitivt lämna bottenstriden bakom sig. Laget kom med 12 man och två skadade spelare som var där och stöttade sina lagkompisar. BOW tog också ledningen med 1-0 genom Hasse Pettersson som i den tredje minuten sköt in bollen i mål efter ett flipperspel. Beirut Café/AGO startade lite tamt men spelade upp sig. Under de sista fem minuterna av den första halvleken spelade BC/A med huvudet under armen och BOW kom i kontringsläge efter kontringsläge. Det började med att Kristoffer Junegard gjorde ett vackert mål på halvvolley i gaveln till 2-0, sedan spelade Tom Linder fram Andreas Andersson men han sköt utanför. Därefter spelade Linder vägg med Andersson till 3-0 och sedan kom BOW tre mot en men sista passningen slarvades bort. BC/A blev räddade av gong-gongen, samlade styrkorna i pausen och kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och Jacob Wanselius lättade in 1-3 från nära håll efter 20 sekunder. Nu fick BC/A extra energi medan BOW blev konfunderade. Med kvarten kvar inträffade en matchavgörande situation. Valdemar Fridén fick ett bra läge från högerkanten men Henrik Strömblad kom långt ut, gjorde sig stor och räddade friläget och istället för 3-2 stod det 5-1 på anslagstavlan minuten senare. Anders Hammargren lobbade med låret in Janne Bergs perfekta inspel och så spelade Linder snett bak till Andersson som satte dit den. Matchen var avgjord och innan slutsignalen ljöd hade Andersson blivit tvåmålsskytt med sitt nionde mål för säsongen. En fantastisk händelse inträffade när 60-åriga Thomas Endler dök upp nyopererad och han såg piggare ut än på 20 år. En ny fotbollsmänniska helt enkelt, stort och Endler håller i tio år till!
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, BEIRUT CAFE/AGO.

Mediekompaniet – FC LE PACTE  3 – 2
M.
Erik Wedin 3. F. Adam Hägvall 2.

Mediekompaniet spelade för serieledning över sommaruppehållet men det var FC LE PACTE som gjorde 1-0 redan efter 50 sekunder när Adam Graffman slog ett perfekt inlägg och inne i straffområdet stod en annan Adam med efternamnet Hägvall. Han fick lite bakåtvikt men hängde kvar i luften och på ett fantastiskt sätt nickade han vackert in bollen. Under den första halvlekens sista sju, åtta minuterna började MK spela riktigt bra och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och de skapade en målchans i varje minut. Erik Wedin rundade två försvarare och lirkade in 1-1, Ola Andersson lobbade i överkanten på ribban, Andersson slog en perfekt hörna som Erik Möller med full kraft träffade nickade i stolpen, sedan spelade Hasse Ebenman snett bakåt till Möller men skottet gick utanför. Efter det blev Wedin helt fri men rullade bollen utanför och med 30 sekunder skulle Wedin få ett till friläge och nu kom 2-1. I början på andra fortsatte MK sin fina offensiv och Ebenman slog en till snett inåt bakåt passning och formstarka Wedin mötte med ett direktskott i diagonal gavel, 3-1 och ett hattrick! Efter en halvtimme flyttade FCLP upp spelet och Hägvall klackade på egen spelare vilket förhindrade ett mål och sedan spelade Jack Sundell fram men Johan Mårfält rullade bollen utanför. Till sist fick FCLP in ett flytmål när Hägvall sköt från halva plan, bollen tog på en försvarare som i en båge gick över målvakten och in till 3-2. Sista fem blev spännande men MK höll undan och får fira midsommar som serieledare, grattis!
MATCHENS LIRARE: ERIK WEDIN, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – AC Kungen  4 – 4
Kim Karlsson 2, Olle Freiman, Jonas Curbo. A. Jerry Månsson 4.

Vilken match det blev mellan FC Asedo och AC Kungen och vilken målkavalkad vi fick se! Ju längre matchen varade, ju mer stegrades pulsen och Kungen inledde bäst. Redan i den tredje minuten jobbade Jimmy Thurby åt sig bollen och serverade den till Jerry Månsson som från nära håll dunkade in 1-0. Minuten senare var Månsson i farten igen men målvakten Isak Bergström tippade bollen i ribban och ner. I anfallet efter fick Jonas Curbo ett fritt läge men Klaus Bengtsson räddade närskottet. Med minuten kvar till halvtidsvila så skar Kim Karlsson in från vänsterkanten och sköt in kvitteringen 1-1 vid närmsta stolpen. Halvleken skulle få ett mål till när Månsson fick till ett lågt och hårt skott som satt till 2-1. Efter en halvtimme började målchanserna dugga tätt och det var lika nära 3-1 som ett 2-2 mål. Niclas Bergh hittade fram till Rutger Lindquist men Bergström räddade, Månsson kom fri från halva plan men Bergström räddade igen, Sami Ingeborn sköt ribba ner och samma man sköt ett närskott men Bengtsson räddade. Till sist kom 3-1 när mycket pigga Månsson skottfintade med högern, la över den till vänstern och satte dit bollen. Tvåmålsledningen varade bara i 30 sekunder för Olle Freiman smällde in reduceringen 2-3. När fyra minuter återstod så rundade Månsson målvakten och mycket starkt fick han in 4-2 med sitt fjärde mål för dagen, stort och nu har han svarat för åtta mål denna vårsäsong i Serie A! I detta läge av matchen kunde många tagit gift på att Kungen skulle ta tre poäng. Med två kvar spelade dock Karlsson fram Curbo, som tog emot den och från nära håll rullade in 3-4. Bara 30 sekunder senare skickades bollen in i straffområdet och på en retur kvitterade Karlsson till 4-4, vilken dramatik och det blev delad pott!
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, AC KUNGEN.

Dandy Dots – Studion  4 – 3
D.
Markus Johansson 2, Jonas Andersson, Birhan Akdag. S. Henrique de Sousa, Ludwig Nordin, Oskar Andersson.

Gubbarna i Dandy Dots trillade boll som aldrig förr den första kvarten och under den tiden gjorde man både 1-0, 2-0 och 3-0. Peter Hedengran slog en lång crossboll och vid målet stod Jonas Andersson och nickade in 1-0. Några minuter senare fick vi bevittna vårens vackraste lobb genom Markus Johansson till 2-0, vilken känsla och det var en överraskning att Johansson hade denna begåvning i sin verktygslåda, - har lärt mig av dottern, sa Johansson! Av bara farten sköt även Johansson via en försvarare till 3-0. Det kunde varit fler mål som när Bosse Eriksson slog ett perfekt inlägg men Birhan Akdags volley gick över. Helt plötsligt tog bensinen slut för DD samtidigt som Studion tog tag i sig själva där de sista fem minuterna på första och hela den andra halvleken var det Studion för hela slanten. Daniel Wester styrde bollen mot mål men Åke Ringwall räddade på mållinjen, Oskar Andersson sköt en kanon i ribban och så träffade Henrique de Sousa insidan på stolpen. I början på andra fortsatte trycket och de Sousa reducerade till 1-3. DD kom upp i ett av få anfall och J Andersson träffade stolpen men istället för 4-1 stod det 3-2 efter en halvtimme efter mål av Ludvig Nordin. Jonas Elmqvist var matchens bästa spelare och räddade det ena läget efter det andra men med två minuter kvar lyckades O Andersson överlista honom, 3-3! Nu kändes det som om Studion skulle kunna göra ett segermål men direkt på centring fick Akdag bollen och han bara drev igen hela Studions försvar, som bara stod och tittade och väl framme vid mål sköt han 4-3 för ett kämpande DD, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: MARKUS JOHANSSON, DANDY DOTS.

Bizkit Havas – FC Schmeck  5 – 2
Johan Granberg 2, Peter Arnesson, Martin Andreasson, Björn Ericsson. F. Filip Mårtensson, Mikael Johansson.

Lagom till den sista matchen för vårsäsongen fick vi se ett äkta jumbomöte mellan nästsistplacerade FC Schmeck och jumbon Bizkit Havas. Samtidigt blir det segrande laget bara tre poäng från fjärde platsen i årets jämna tabell. Efter matchen kunde man i alla fall konstera att bollen är rund! Schmeck tog tag i liret men Bizkit gjorde 1-0 och Schmeck fortsatte att föra spelet och Bizkit gjorde 2-0. Schmeck var som sagt det spelförande laget men Bizkit hade en otrolig målvakt i Henrik Andersson, ett försvar med Johan Gagneus som ankare, ett bra försvarsspel över hela planen och ett helt otroligt effektivt kontringsspel med så gott som 100% utdelning. Övertaget var med andra ord skenbart för det dröjde till en kvart innan den första riktiga målchansen dök upp efter ett fint triangelspel mellan Filip Mårtensson, Jonas Pettersson och Adam Tapper, som sköt över. Bizkit första mål gjorde Johan Granberg och det andra gjorde Peter Arnesson när han påpassligt utnyttjade ett försvarsslarv. Minuten före halvtidsvilan kom även 3-0 efter det att Martin Andreasson spelat vägg med Arnesson. I den absolut sista sekunden reducerade Schmeck rättvist efter en frisparksvariant där Lukas Syberjyski spelade fram Mårtensson till 1-3. I början på andra trodde man på ytterligare en reducering men det var istället Bizkit som ökade på till 4-1 efter det att Granberg drivit bollen i 25 meter, spelat vägg med Arnesson innan han rullade in bollen. Ett frustrerat Schmeck gick på storoffensiven och Damberg nickade i stolpens insida, Tapper sköt men Andersson räddade och Pettersson sköt men Andersson räddade. Efter en halvtimme spelade Andreas Malmfält en diagonal passning till Björn Ericsson som smällde till med ett direktskott via ribban och in, vilket mål och 5-1! Med sju kvar fick vi se årets räddning när Schmeck fick en indirekt frispark och Syberjyski friställde Mårtensson och han sköt från en meter men Andersson gjorde en helt ofattbar reflexräddning. I matchens sista spark fastställde Mikael Johansson slutresultatet 5-2. Bizkit avancerade upp över det negativa strecket, grattis!
MATCHENS LIRARE: HENRIK ANDERSSON, BIZKIT HAVAS.