Serie A 8:e omgången 2018

FC Asedo – Scrive  4 – 2
Rickard Engmark 2, Martin Leinar, Olle Freiman. S. Petter Andersson, Henrik Wiss.

Höstpremiär och fortfarande är vädret ljuvligt. Vårens överraskningslag, Scrive, tog emot de regerande mästarna FC Asedo. Inledningsvis kände de bägge lagen på varandra men helt plötsligt skaffade sig Asedo två lägen. Bendikt Zielke gjorde en fin fotparad på Martin Leinars luriga skott och så gjorde han en fin reflexräddning på Charlie Ejerholms närskott. Robert Nordin hade sedan ett bra skott som strök stolpen. Det första målet kom i den tionde minuten när Henrik Wiss slog en helt fantastisk genomskärare, Petter Andersson löpte i djupet och förlängde bollen in i mål till 1-0. Innan halvtid hade Asedo kvitterat när Olle Freiman hittade Leinar med ett perfekt inspel, 1-1! I början på den andra halvleken stod matchen och vägde men runt halvtimmen avgjordes matchen. Då klev nämligen Rickard Engmark in i handlingarna och gjorde både 2-1 och 3-1 fint framspelad av Freiman och Tobias Uller. Med fyra kvar tändes ett litet hopp för Scrive när Wiss reducerade till 2-3 men kvitteringsjakten han aldrig inledas eftersom Freiman slog in en boll framför mål som blev till ett självmål varpå slutresultatet skrevs 4-2.
MATCHENS LIRARE: RICKARD ENGMARK, FC ASEDO.

Bizkit Havas – Mediekompaniet  3 – 7
Björn Ericsson 2, Adam Rådås. M. Calle Major 3, Erik Wedin 2, Johan Sund 2.

Bizkit Havas och Mediekompaniet bjöd på rena rama semesterfotbollen och efter tio minuter var MK i ledningen med 3-1 utan att ¨egentligen förta sig¨. Först kom ingenting, sedan kom ingenting och sedan kom fem mål på tre halvlekar från Erik Wedins sida eftersom han gjorde två nu. Sedan slog Calle Major en hörna som gick via en försvarare in i mål. Bizkits mål gjordes av Adam Rådås (grattis till tvillingarna) efter det att han brutit ett uppspel, avancerat framåt i planen och skjutit ett bra skott. Med minuten kvar till halvtid så reducerade Björn Ericson till 2-3 men uddamålsläget fick de inte behålla länge för först träffade Wedin stolpens utsida och sedan gjorde Major sitt andra mål, 4-2 efter 20 minuter! Redan i inledningen på andra avgjorde MK tillställningen när Major blev hattrickman och efter en halvtimme kom även 6-2, MK hade bra utdelning på sina lägen! Johan Sund gjorde två mål i denna 7-3 match. Ericsson svarade för två mål, Johan Gagneus träffade ribban och så hade Peter Arnesson två bra lägen men Leslie Marsden tog bägge. MK leder serien ¨överlägset¨.
MATCHENS LIRARE: CALLE MAJOR, MEDIEKOMPANIET.

BOW Reklam – FC Schmeck  6 – 6
Göran Marklund 3, Andreas Andersson 2, Dennis Östlundh. F. Fredrik Lundgren 3, Adam Tapper 2, Robert Gyllensson.

Uret stod på 06.30, det var 20 grader i luften och det blev en otrolig målkavalkad. Ja det var det publiken bjöds på denna morgon. Efter en kvart var jumbolaget (hur länge?), FC Schmeck i ledningen med 4-3 efter haft en bra utdelning med kliniska avslut. Adam Tapper sköt 1-0 med ett rappt skott i diagonal gavel, sedan spelade Andreas Andersson vägg med Dennis Östlundh till 1-1. Därefter fick vi se tre mål på en minut när Robert Gyllensson slog in en retur till 2-1 efter det att Tapper nickat Jonas Pettersson inlägg i ribban, 2-2 gjorde Göran Marklund och så sköt Fredrik Lundgren 3-2 med vänstern i högra hörnet. Några minuter senare gjorde Lundgren sitt andra mål till 4-2 och Marklund ville inte vara sämre, 4-3. Andra halvlek blev den första lik, Tapper satte dit 5-3, Östlundh 5-4 och Lundgren 6-4 med sitt tredje mål! Efter en halvtimme hände en matchavgörande situation. Först kom Rob Scutt fri från halva plan men sköt över och istället för ganska ointagliga 7-4 kontrade BOW in 6-5 sekunderna senare och nu blev även Marklund tremålsskytt. BOW reklam pressade på ordentligt mot slutet och med fyra kvar kvitterade Andersson till smått otroliga 6-6. Nu gick även BOW för ett ledningsmål men Schmeck höll undan. Det låter konstigt när man varit i ledningen under hela matchen, vilken match!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK LUNDGREN, FC SCHMECK.

Dandy Dots – Beirut Café/AGO  2 – 8
D.
Emil Johansson, Jonas Andersson. B. Elias Karroum 4, Jacob Wanselius 2, Victor Brunzell 2.

Det första som hände i matchen var att debutanten Emil Johansson smekte in 1-0 från 20 meter. Under de efterföljande tio minuterna var det lika nära ett 2-0 mål som ett 1-1 dito! Jacob Wanselius nickade Victor Brunzells hörna i ribban, Jonas Andersson sköt mot krysset men Kristian Kaufmann räddade, Jonas Westerberg sköt från nära håll men Kaufmann räddade igen och så fick Wanselius på en pärla men Jonas Elmqvist låg raklång och tippade bollen till hörna. Till sist kom kvitteringen när Elias Karroum spelade fram Wanselius till 1-1. I slutet på halvleken hade Beirut Café/AGO flyt för Dandy Dots slog ett inlägg som träffade en försvarare i huvudet, bollen gick upp i ribban, i axeln på en annan försvarare och upp i ribban igen och istället för 2-1 till DD så utnyttjade Karroum ett försvarsslarv i anfallet efter och gav sitt lag ledningen med 2-1. Efter ett litet ställningskrig kom Brunzell i två flygande kontringar där han först pricksköt krysset från 20 meter till 3-1 och några minuter senare fick han på en ny drömträff mitt i steget och bollen gick in via ribban till 4-1. DD var nu tvungna att gå på storoffensiven och målchanserna avlöste varandra i rena rama Hawaiispelet. Skillnaden var att BC/AGO tog vara på sina lägen som när Magnus Laurin bröt ett uppspel och spelade fram Wanselius till 5-1. Johansson kom fri men Kaufmann räddade, Johansson fick en ny chans men nu stod en egen spelare på mållinjen som bollen tog på och så var Jonas Andersson igenom men Kaufmann tippade bollen via stolpen och ut. Sedan fick Karroum något av en Lidners knäpp och gjorde både 6-1, 7-2 och 8-2 och tog därmed Matchens lirare utnämningen från Brunzell. – Jag har inte gjort fyra mål sedan S:t Erikscupen, sa Karroum! Andersson satte sitt sjunde mål för säsongen i denna målrika historia där segersiffrorna blev något för stora.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, BEIRUT CAFÉ/AGO.

AC Kungen – Studion  0 – 6
Oscar in de Betou 3, Marcus Åstrand 2, Oskar Andersson.

Studion gjorde en av sina bättre matcher under de senaste åren och var i ledningen med 2-0 redan efter en kvart mot ett lite semestertungt AC Kungen. Redan i matchinledningen lobbade Richard Wester bollen över en försvarare och fick på ett perfekt halvvolleyskott men Klaus Bengtsson verkar ha behållit formtoppen över sommaren och svarade för en grym räddning. Han kunde dock inte avstyra när Lasse Åstrand serverade sonen Marcus Åstrand en fin macka till 1-0. I anfallet efter kom Studion fyra mot en men Oscar in de Betou sköt utanför från öppet läge. 2-0 målet kom några minuter senare genom Oskar Andersson och trean var nära men Bengtsson räddade L Åstrands närskott. Kungen hade svårt att hitta lägen men Andreas Bergvalls stolpkanon var värd ett bättre öde. När M Åstrand satte dit 3-0 i början på andra var det spiken och resten av matchen kontrade Studion ut sina motståndare och sista fem gick man från 3-0 till lite för stora 6-0. Lagen bytte plats kring slutspelsstrecket och en spännande höst återstår.
MATCHENS LIRARE: MARCUS ÅSTRAND, STUDION.