Serie A 9:e omgången 2018

Dandy Dots – Bizkit Havas  3 – 1
Oscar Wigart, Åke Ringwall, Birhan Akdag. B. Peter Arnesson.

Dandy Dots och Bizkit Havas är inblandade i både slutspelsstreck, kvalstreck och nedflyttningsstreck i den jämna tabellen. Det hindrade inte de bägge lagen att sätta högsta fart direkt. DD började piggast och Emil Johansson fick på ett bra skott men Andreas Hagelin låg nere vid stolproten och tippade bollen till hörna, Birhan Akdag sköt bollen efter marken mot den bortre stolpen och Tony Gustafsson fläkte sig fram men hann inte stöta in den och så var det kalabalik framför Bizkits mål men Fredrik Lindblad slog bort den på mållinjen. Däremellan kastade Martin Andreasson ett långt inkast och vid straffpunkten stod Peter Arnesson och nickade vackert in bollen i det högra krysset, 1-0! Efter en kvart stod Markus Johansson i ett target läge, höll bort sin motståndare och passade till Oscar Wigart som rullade in bollen i den bortre gaveln till 1-1. I slutminuten på första stod Bizkit för ett vackert triangelspel mellan Arnesson, Andreasson och Lindblad men den sist nämnde knäade bollen strax över. Det blev inte 2-1 för Bizkit där men det blev 2-1 för DD i början på andra och nu var det deras tur att stå för ett triangelspel där Gustafsson starkt fick ut bollen på vänsterkanten till Jonas Andersson som i sin tur serverade Åke Ringwall öppet mål! Med åtta kvar fick DD en trippelchans där först Birhan Akdag sköt, likaså Wigart och Hagelin räddade de två första men inte när Akdag smällde in bollen från nära håll, 3-1. Bizkit hade ett bra läge till en reducering men David Andeborn träffade ribban på Arnesson fina inspel. Mot slutet hade Johansson en frispark i ribbans överkant och ett skott i stolpen, DD tog en viktig trepoängare.
MATCHENS LIRARE: OSCAR WIGART, DANDY DOTS.

FC Asedo – FC Schmeck  4 – 1
FC A.
Martin Leinar 2, Richard Engmark, Ola Grändås. FC S. Fredrik Lundgren.

FC Asedo gjorde tidigt 1-0 via Martin Leinar och hade sedan bra kontroll över matchen. Efter en kvart kom FC Schmeck tillbaka och Tomas Ferde slog ett perfekt inlägg som Petter Damberg fick en bra volleyträff på men den vikarierande målvakten Charlie Ejerholm räddade. Minuten senare kom kvitteringen när formstarka Fredrik Lundgren gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Innan halvleken var slut återtog Asedo ledningen när Tobias Uller lirade fram Richard Engmark till 2-1. Även den andra halvleken inleddes med ett Asedo mål och på nytt var det Leinar som gjorde det efter en låg vänster i det högra hörnet. Schmeck gav sig inte utan skapade några bra lägen som när Adam Tapper lirade fram Damberg men den andra halvlekens målvakt Filip Flink gjorde en fin räddning och några minuter senare spelade Tapper fram Lundgren efter en frispark och nu stod Flink för en otrolig enhandsräddning. Istället för 3-2 kom 4-1 genom Ola Grändås. Mot slutet gjorde Schmeck allt för att få in ett mål till men Flink var omöjlig att överlista med sin nya målvaktstil, vet inte om någon målvakt i värden har en sådan.
MATCHENS LIRARE: FILIP FLINK, FC ASEDO.

Scrive – Mediekompaniet  4 – 3
Henrik Wiss 3, Johan Gerdes. M. Jonny Månsson, Erik Möller, Jose Monteiro.

Låt vara att Mediekompaniet leder serien ganska stort men matchen mot Scrive var en seriefinal. Redan i den andra matchminuten skjuter Calle Major ett skott som det blir retur på och den skjuter Jonny Månsson in till 1-0. Efter halva halvleken stod Henrik Wiss för ett mycket fint förarbete, spelade sedan vägg med Robert Nordin och sköt 1-1, som också blev halvtidsresultat. I början på andra hände det mycket och det inleddes med att Wiss lobbade bollen från 40 meter in i mål, vilken precision! Tre minuter senare hade MK vänt 1-2 till 3-2 efter det att Erik Möller skjutit bollen i stolpen och via ryggen på målvakten och in, I anfallet efter sköt Jose Monteiro ett lågt skott från 17-18 meter varpå Philip Trantz hoppade över bollen som gick in. Ytterligare en minut senare träffade Niklas Karlsson stolpen och MK var verkligen på gång! Men istället för 4-2 kvitterade Scrive till 3-3 när Johan Gerdes spelade till dagens kung, Wiss, som behärskat curlade in bollen i bortre gaveln, vad hade den mannen käkat innan matchen? Efter halvtimmen hade matchen svängt än gång till när Petter Andersson lirade till Gerdes som retfullt enkelt rullade in bollen i det bortre hörnet med knapp styrfart och Scrive hade vänt tillbaka 2-3 till 4-3! Mot slutet jagade MK en kvittering men Scrive kämpade med näbbar och klor men med två kvar var vi beredda på ett mål när MK fint sågade sig igenom och Möller fick det öppna läget men Bendikt Zielke räddade närskottet. Scrive vann en bra match och säkrade slutspelsplatsen och men MK behåller serieledningen med en match mer spelad.
MATCHENS LIRARE: HENRIK WISS, SCRIVE.

FC LE PACTE – AC Kungen  8 – 1
Carl Tomaszewski 4, Lamin Sonko 2, Jack Sundell 2. A. Rutger Lindquist

AC Kungen och FC LE PACTE spelade en match som gällde ganska mycket för vid seger var man med i slutspelssnacket och vid förlust kunde man bli indragna i det negativa kvalstrecket. FCLP inledde piggt och skaffade sig direkt två bra lägen där först Lamin Sonko hittade fram med en boll till Carl Tomaszewski men Klaus Bengtsson räddade och i anfallet efter slog Adam Graffman en fin hörna som Anton Westerberg på volley stötte mot mål men Bengtsson räddade igen. Istället var det Kungen som tog ledningen med 1-0 när målkungen Rutger Lindquist kunde rulla in bollen fint framspelad av Filip Bergman, - detta var Rulles 300:e mål. Hela Reklamserien lyfter på hatten, stort! Minuten senare var det kvitterat när Sonko sköt 1-1. Efter dussinet minuter sköt Andreas Gustafsson i stolpen. Istället för 2-1 till Kungen gjorde FCLP 2-1 i anfallet efter och på nytt var det Sonko som svarade för målet när bollen gick via en försvarare och in. I slutet på första och i början var 2-2 nära när först Gustafsson slog ett perfekt inlägg som Lindquist nickade mot bortre krysset men David Quiroga räddade vackert och tippade bollen till hörna och så spelade Anders Lennhagen snett bak till Gustafsson som fick på ett bra skott men Quiroga räddade igen. I stället för 2-2 två gånger om stod det 4-1 på anslagstavlan tre minuter senare efter det att Jack Sundell utnyttjat ett försvarsslarv till 3-1 och så spelade Adam Graffman fram Tomaszewski till 4-1. Efter en halvtimme lirade Johan Hageus fram Jimmy Thurby till öppet mål men bolluslingen smet utanför. Detta var inte Kungens dag vilket förtydligades en stund senare för istället för 4-2 stod det 8-1 (ja ni läste rätt) fyra minuter senare när FCLP kom i kontring efter kontring. J Sundell chippade vackert in 5-1 och sedan gjorde Tomaszewski både 6-1, 7-1 och 8-1 och blev fyramålsskytt, vilken urladdning och Kungen råkade ut för samma historia som i höstpremiären, 1-14 på två matcher låter märktigt! FCLP svarade för en genuin insats i det härliga sensommarvädret med 24 grader, sol och sydliga vindar. Sonko låg bakom mycket i dag
MATCHENS LIRARE: CARL TOMASZEWSKI & DAVID QUIROGA, FC LE PACTE.

Beirut Café/AGO – Studion  2 – 6
Peter La Terra, Simon Gustafsson. S. Ludwig Nordin 2, Henrique de Sousa 2, Marcus Åstrand, Oskar Andersson.

Beirut Café/AGO och Studion kom från bra höstpremiärer! BC/AGO vann med 8-2 i serien och 6-1 i cupen medan Studion vann med 6-0 i serien. Studion var verkligen på G inledningsvis och efter fem minuter var man i ledningen med 2-0 efter två granna mål där först Oskar Andersson spelade bollen hårt efter marken igenom straffområdet och där mötte Ludwig Nordin med ett perfekt hårt direktskott i mål och så drog Henrique De Sousa på en kanon, ribba in till 2-0. BC/AGO hade det svårt offensivt och inte först i slutet på den först halvleken kom den första riktigt heta målchansen efter en frispark som dock slarvades bort lite. I slutsekunderna så gjorde Marcus Åstrand 3-0. I början på andra var BC/AGO tvungna att få nästa mål och det fick de när Peter Waltre spelade fram Peter La Terra till 1-3. Matchen stod och vägde ett tag men Studion var närmare ett 4-1 mål på sina kontringar än BC/AGO ett 2-3 mål. De Sousa sköt mot krysset men Kristian Kaufmann gjorde en bejublad TV-räddning och så räddade Simon Gustafsson (f.d. Thylander) på mållinjen efter det att Andersson skjutit. Efter en halvtimme blev 3-1 till 5-1 efter mål av Nordin och Andersson och matchen var över. Det blev ett mål från vardera lag efter mål av Gustafsson och de Sousa, 6-2. Studion ser mycket vassa ut.
MATCHENS LIRARE: HENRIQUE DE SOUSA, STUDION.