Serie A 10:e omgången 2018

Dandy Dots – FC Asedo  2 – 3
Oscar Wigart, Niclas Lind. F. Vasilis Birbas, Martin Leinar, Rickard Engmark.

Efter fyra minuter var FC Asedo i ledning med 2-0 efter det att Vasilis Birbas ¨grävt¨ in 1-0 på Sami Ingeborns passning och så sköt Martin Leinar 2-0 i ¨fel hörn¨ varpå laget såg ut som att gå mot en promenadseger. Men som så många gånger förut denna säsong överraskade Dandy Dots och i den tionde minuten reducerade Oscar Wigart när han stötte in bollen efter en genialisk passning från Pelle Möller. Minuten senare var Asedo i en tvåmålsledning igen efter det att Leinar spelat ut bollen på högerkanten, Rickard Engmark hoppade över den samt störtade mot mål och Alexander Valentini slog in den framför mål och där dök höstens komet, Engmark, upp och styrde in 3-1, ett vackert mål! Efter en kvart reducerade Niclas Lind till 2-3 och det sista som hände under den trevliga och händelserika första halvlek, precis i sann Reklamserieanda, var att Wigart sköt en frispark i kryssribban och ut. Sista kvarten spelade DD riktigt bra och de regerande mästarna fick inrikta sig på att försvara sin ledning vilket de gjorde bra. DD skapade inga klara målchanser men väl skott från olika vinklar samt att bollen ¨nästan gick fram¨ till sina medspelare. Asedo höll undan och säkrade en slutspelsplats!
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.

FC LE PACTE – FC Schmeck  3 – 3
FC L.
Adam Graffman, Gabriel Gyllensund, Jack Sundell. FC S. Lukasz Syberjyski 2, Adam Tapper.

FC LE PACTE var grymt bra inledningsvis och spelade ut hela sitt register den första kvarten! De spelade en teknisk, snabb och rörlig fotboll och det skapades chanser på löpande band. Hade inte duktiga målvakten Peter Carlsson gjort några fina räddningar hade siffrorna varit större än de 3-0 som stod på anslagstavlan. Adam Graffman sköt 1-0 lågt i det vänstra hörnet, Johan Gyllensund rullade in en retur till 2-0 efter det att Jack Sundell skjutit och så ¨stal¨ Sundell ett mål när han förlängde in Graffmans skott till 3-0 och då stod matchuret på tio minuter! Sedan var det som att trycka på en knapp och FCLP kom av sig i tron att det var klart samtidigt som jumbolaget FC Schmeck vaknade till liv med besked. Leo Kwarnström träffade stolpen, Adam Tapper sköt över efter Jonas Petterssons fina inspel och till sist kom reduceringen 1-3 efter det att Tapper drivit bollen i 30 meter samt skjutit ett skruvat skott som smet in mellan målvakt och stolpe! I början på andra spelade J Pettersson snett bak till Lukasz Syberjyski som pangade in 2-3 och nu var det verkligen match igen! Sista kvarten gick båda lagen på storoffensiven, Schmeck för att lämna jumboplatsen och FCLP för att nå slutspelet och vid tremålsledningen var man uppe på fjärdeplats i tabellen med en match mer spelad! Spelet böljade fram och tillbaka, J Pettersson klackade bollen mot mål efter Syberjyskis fina passning men Johan Selander började växa ut till en jätte i målet. Kvitteringen hängde i luften och Micke Johansson slog ett bra inlägg men Selander räddade när J Pettersson stötte bollen på volley mot mål. Med åtta kvar kom 3-3 när J Pettersson spelade fram Syberjyski som blev tvåmålsskytt. Sista minuterna blev dramatiska och det var målchanser i varje anfall. Graffman och Sundell hade två fina lägen i slutminuten men matchens sista läge fick Tapper men sköt utanför. Matchen slöt till sist 3-3 vilket säkert båda lagen var lite missnöjda med men det var en sevärd match där FCLP glömde knyta till säcken medan man måste beundra Schmeck från att gå från 0-3 till 3-3!
MATCHENS LIRARE: LUKASZ SYBERJYSKI, FC SCHMECK.

Scrive – AC Kungen  1 – 3
Petter Andersson. A. Jerry Månsson, Niclas Bergh, Andreas Gustafsson.

På grund av AC Kungens miserabla höstinledning så kunde detta vara deras sista match för i år. Vid seger fanns en matematisk chans till slutspel om än mikroskopisk och vid förlust var ett negativt kval ganska nära! För Scrives del var det vinst som gällde för att gå upp i serieledning, det stod mycket på spel med andra ord! Ett mycket taggat Kungen startade med stor frenesi och redan efter två minuter hade Jerry Månsson, Andreas Gustafsson och Månsson igen haft fina lägen men Bendikt Zielke räddade. I den åttonde minuten fick lite trögstartade Scrive sitt första anfall då bollen gick som på ett snöre med ett tillslag på egen planhalva, Joacim Runholm avancerade sedan 30 meter och serverade Petter Andersson bollen och han gjorde 1-0. Denna morgon var det dock annat krut i påsen hos Kungen och efter en kvart kom kvitteringen till 1-1 när Andreas Bergvall spelade fram Jerry Månsson. I slutminuterna på första var bägge lagen lika nära ett ledningsmål när först Klaus Bengtsson stod för en fotparad på Robert Nordins skott och spelat vände och Månsson spelade fram Niclas Bergh som tog det lugnt och placerade behärskat in bollen i burgaveln till 2-1. I anfallet efter var alla på Skytteholms IP beredda på ett 2-2 mål för Scrive när Andersson galopperade längs högerkanten likt en Arabisk fullblodshingst samt serverade Kevin Strandell öppet mål men han sköt över från nära håll. I början på andra höjde sig Scrive en klass samtidigt som Kungen spelade på resultatet och Henrik Wiss träffade ribbans överkant. Det stod verkligen och vägde men med sju kvar curlade Gustafsson vackert in 3-1 och Kungen hänger kvar i Serie A, drakarna brukar växa i motvind!
MATCHENS LIRARE: NICLAS BERGH, AC KUNGEN.

BOW reklam – Studion  7 – 4
Christer Mattiasson 4, Dennis Östlundh 2, Mikael Björkman. S. Oskar Andersson 2, Henrique de Sousa 2.

BOW reklam och Studion spelade en äkta match med slutspelskaraktär där det vinnande laget skulle ha allt i egna händer inför den sista omgången. BOW hade en ruskig utdelning och gick fram till en 2-0 ledning efter sex minuter, 3-0 efter tio och 4-0 efter en kvart. Precis innan halvtidspausen kom även 5-0, vilken utladdning! I början på andra såg dock Studion till att 5-0 blev till 5-2 på tre minuter och i slutminuterna var ställningen 6-4. Det hann dock aldrig bli riktig match igen för Christer Mattiasson gjorde sitt fjärde mål när han fastställde slutresultatet 7-4, dessutom svarade Mattiasson för två målgivande passningar. Dennis Östlundh gjorde två mål och Mikael Björkman ett. Studion sov inledningsvis men svarade för en fin andra halva av matchen. Henrique de Sousa gjorde två mål och de gjorde även Oskar Andersson och det var inte vilka mål som helst. Det första smällde han upp i diagonalt kryss och det andra var ännu vackrare när knappt ett papper fick plats mellan ribba och stolpe i det andra krysset. BOW kan gå till slutspel trots en svajjig säsong, en match återstår! Vilken spänning för bägge lagen.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

Beirut Café/AGO – Bizkit Havas  3 – 2
Per Jonsén, Elias Karroum, Peter Waltre. B. Martin Andreasson 2.

Som vanligt brukar det vara streckrelaterade matcher så här i slutet av säsongen och matchen mellan Beirut Café/AGO och Bizkit Havas var inget undantag. För BC/A var saken enkel, seger och slutspelsplatsen var säkrad och för Bizkit var det också seger som gällde för att undvika de negativa kvalstrecken. BC/A var riktigt på bettet inledningsvis och efter sju minuter var man i ledningen med 3-0, laget hade haft ett skott i insidan på stolpen och så stod Andreas Hagelin för två fina räddningar mot ett yrvaket Bizkit. Victor Brunzell spelade fram Per Jonsén som med en yttersida gjorde 1-0, Fredrik Andersson sköt och returen rakade Elias Karroum vackert in på volley till 2-0 och så nickade Peter Waltre in 3-0 efter ett perfekt inlägg från Jesper Blomqvist! Det var duktiga Andersson som sköt i stolpen. Efter en kvart började Bizkit vakna till liv och tio sekunder innan halvtidsvilan drev Martin Andreasson bollen över hela planen och placerade behärskat in 1-3. Den andra halvleken bjöd på öppet spel och målchanserna duggade tätt från bägge håll. Blomqvist drev igenom men Fredrik Malmfält räddade på mållinjen och istället för 3-1 sköt Andreasson 3-2 efter en frispark. Sista fem, sex minuterna hände mycket och först fick Björn Ericsson ett bra läge men skottet gick i gaveln och minuten efter fick vi se dagens vackraste anfall efter ett fint triangelspel mellan David Andeborn, Andreasson och Peter Arnesson som sköt mot det öppna målet från nära håll men en svart panter dök upp mellan stolparna och gjorde något som måste betraktas som årets räddning, Kristian Kaufmann var namnet. Kvitteringen hängde i luften men det var nära 4-2 när Blomqvist spelade fram Simon Gustafsson men skottet tog i stolpen. Det sista som hände var att det blev ett flipperspel innanför i BC/A straffområde och det bästa läget fick Andreason men Andersson räddade skottet på mållinjen.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, BEIRUT CAFE/AGO.